Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην επείγουσα ανάγκη λύσης συμφώνησαν ε/κ-τ/κ κόμματα
  • [02] Ρωσικό παράσημο στον Αρχιεπίσκοπο
  • [03] Ο ΑΠΟΕΛ 223ος των 1000 καλύτερων παγκόσμια

  • [01] Στην επείγουσα ανάγκη λύσης συμφώνησαν ε/κ-τ/κ κόμματα

    Ανταλλαγή απόψεων στο θέμα αν η επιστροφή της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου και το άνοιγμα του λιμανιού της, κάτω από την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συμβάλει σε πιο σύντομη λύση στο κυπριακό πρόβλημα και σε μεγαλύτερη ευημερία προς όφελος και των δύο κοινοτήτων και όλων των Κυπρίων, είχαν κατά την σημερινή τους συνάντηση στο Λήδρα Πάλας, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας στην Κύπρο, ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά κόμματα.

    Το θέμα ήταν εισήγηση του ΑΚΕΛ, που ήταν σήμερα ο οικοδεσπότης της συνάντησης, δια του Γενικού του Γραμματέα Αντρου Κυπριανού, ο οποίος συμμετείχε στην συνάντηση.

    Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν των κομμάτων που συμμετείχαν στη συνάντηση, το οποίο ανέγνωσε η Πρέσβειρα της Σλοβακίας Αννα Τουρενίκοβα, οι ηγέτες και οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν για ακόμη μια φορά ότι είναι επείγουσα ανάγκη η λύση του κυπριακού προβλήματος, βασισμένη στην διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

    [02] Ρωσικό παράσημο στον Αρχιεπίσκοπο

    Την εκτίμηση το Προέδρου της Ρωσία Βλαντιμίρ Πούτιν και του ρωσικού λαού, μετέφερε ο Πρόεδρος του Ρωσικού Ιδρύματος «Υπερηφάνεια της Πατρίδος» Νικολάϊ Αντόνσκι, ο οποίος παρασημοφόρησε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ με το Ανώτερο Δημόσιο Βραβείο Τιμής, το παράσημο «Υπερηφάνεια της Ρωσίας». Η παρασημοφόρηση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση, στο πλαίσιο λιτής τελετής στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

    Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο κ. Αντόνσκι, διακεκριμένος στρατιωτικός, είναι ο μόνος επιζών από την ομάδα των αξιωματούχων της πολεμικής αεροπορίας, που επέβαιναν των ελικοπτέρων και είχαν ως αποστολή να περιορίσουν τη ραδιενέργεια το 1986 από τη φονική έκρηξη στο Τσέρνομπιλ.

    Αναφέροντας ότι είναι ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση η παραλαβή του παρασήμου από έναν ήρωα του Τσέρνομπιλ, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Εκκλησίας και του λαού της για τον ηρωισμό που επέδειξε ο κ. Αντόνσκι και η ομάδα του.

    [03] Ο ΑΠΟΕΛ 223ος των 1000 καλύτερων παγκόσμια

    Στην 223η θέση του καταλόγου με τις 1000 καλύτερες ομάδες του κόσμου για τον 21ο αιώνα, που ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), ως η καλύτερη κυπριακή ομάδα βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ. Ακολουθούν στην 317η θέση η Ανόρθωση, στην 334η η Ομόνοια, στην 901η ο Απόλλωνας και στην 992η η ΑΕΚ Λάρνακας.

    Στην κορυφή του καταλογου βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, στη 2η θέση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην 3η η Αρσεναλ, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν Ρεάλ Μαδρίτης και Ιντερ.

    Από τις ελληνικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 37η θέση, στην 43η θέση ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ στην 63η και ο ΠΑΟΚ στην 118η.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 21 March 2012 - 21:29:08 UTC