Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανασχηματισμός τη Δευτέρα
  • [02] Επαφές Επιτρόπου ΕΕ για την Κλιματική Δράση
  • [03] Σήμερα επικυρώνει η Ιερά Σύνοδος τη συμφωνία με την ΚΔ
  • [04] Ο ΑΠΟΕΛ στην κλήρωση των "8" του Τσάμπιονς Λιγκ

  • [01] Ανασχηματισμός τη Δευτέρα

    Τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για μερικό ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Ο κ. Στεφάνου αναφέρει ακόμα ότι τα δημοσιεύματα που φέρουν τον Υπουργό Οικονομικών να παραιτείται λόγω διαφωνιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

    «Ο Υπουργός Οικονομικών, προ μερικών ημερών, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ήταν φυσικό, κάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών να παραμείνει στη θέση του. Ωστόσο, ο Υπουργός Οικονομικών επέμενε στην παραίτησή του και τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την έκανε αποδεκτή», αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

    [02] Επαφές Επιτρόπου ΕΕ για την Κλιματική Δράση

    Επαφές θα έχει σήμερα στη Λευκωσία η Ευρωπαία Επίτροπος για την Κλιματική Δράση Connie Hedegaard, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Στην ατζέντα των επαφών της περιλαμβάνονται θέματα κλιματικής αλλαγής, οι συζητήσεις στο Ατυπο Συμβούλιο των Υπουργών, καθώς και η προετοιμασία δυο διεθνών διασκέψεων για το κλίμα τον ερχόμενο Ιούνιο και Νοέμβριο.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τους Υπουργούς Γεωργίας και Συγκοινωνιών, καθώς και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

    Θα συναντηθεί ακόμη με εκπροσώπους της ναυτιλιακής βιομηχανίας , εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, καθώς και τους νικητές δικοινοτικού διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα τις κλιματικές αλλαγές, που προκήρυξε η Αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Κύπρο.

    [03] Σήμερα επικυρώνει η Ιερά Σύνοδος τη συμφωνία με την ΚΔ

    Αρχισε το πρωί έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου για την επικύρωση της συμφωνίας που ρυθμίζει φορολογικά ζητήματα μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Εκκλησίας της Κύπρου.

    Η συμφωνία, στην οποία κατέληξαν ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας και ο Διευθυντής του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας, Γιάννος Χαριλάου, εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη από το Υπουργικό.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ από το γραφείο της Ιεράς Συνόδου, ο Πατήρ Μάριος, μετά την έγκριση της συμφωνίας από την Ιερά Σύνοδο, ο Διευθυντής του Ελεγκτικού Τμήματος αναμένεται γύρω στις 12.30μμ να μεταβεί στο Υπουργείο Οικονομικών για να την παραδώσει.

    [04] Ο ΑΠΟΕΛ στην κλήρωση των "8" του Τσάμπιονς Λιγκ

    Σήμερα στις 12:45 (ώρα Κύπρου), ο ΑΠΟΕΛ - η πρώτη κυπριακή ομάδα που συμμετέχει στους ``8`` της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ - θα βρίσκεται στην κληρωτίδα της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης στη Νιόν της Ελβετίας.

    Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Ιβάν Γιοβάνοβιτς χαρακτήρισε τη σημερινή κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ ως την πιο περήφανη στιγμή, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ΑΠΟΕΛ.

    ``Αυτή τη φορά, σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη αγωνία, αλλά και μεγαλύτερη περηφάνια σε όλους μας. Είναι η πιο μεγάλη, η κορυφαία μας στιγμή στις κληρώσεις μέχρι σήμερα. Αυτοί που θα ταξιδέψουν είναι οι πρώτοι που θα το καταλάβουν. Ο ΑΠΟΕΛ είναι η μεγάλη έκπληξη του Τσάμπιονς Λιγκ και είμαστε οι πρώτοι που το καταφέρνουμε. Πιστεύω πως δίνουμε ελπίδα και σε άλλες ομάδες να το πιστέψουν ότι μπορούν να τα βάλουν με τους μεγάλους. Είναι μια φανταστική εμπειρία και απλώς περιμένουμε τον αντίπαλό μας», δήλωσε ο κ. Γιοβάνοβιτς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 16 March 2012 - 9:29:08 UTC