Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέχρι τις 23 Απριλίου η επίδοση των κατηγορητηρίων για το Μαρί
  • [02] Το νέο οίκημα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος εγκαινίασε ο Πρόεδρος
  • [03] Απόφαση Υπουργικού για το One-stop shop θα ζητήσει ο CIPA

  • [01] Μέχρι τις 23 Απριλίου η επίδοση των κατηγορητηρίων για το Μαρί

    Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 στις 9 το πρωί, στην παρουσία των οκτώ κατηγορουμένων για την υπόθεση της φονικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου, στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, θα αρχίσει ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας η διαδικασία για το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι 8 κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

    Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, η διαδικασία καταχώρησης της υπόθεσης από δύο Δικηγόρους της Δημοκρατίας. Η υπόθεση πήρε τον αριθμό 4904/2012.

    Εκ μέρους των κατηγορουμένων εμφανίστηκε για δύο εξ αυτών, ένας μόνο δικηγόρος από τη Λάρνακα. Συγκεκριμένα εμφανίστηκε ο δικηγόρος Γιώργος Γεωργίου για τους τέως Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού και τον υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς Σάββα Αργυρού.

    Μία εκ των δικηγόρων της Δημοκρατίας ζήτησε από το Δικαστήριο χρόνο, πέραν του ενός μηνός, δεδομένου ότι μεσολαβούν οι γιορτές του Πάσχα, για να τηρηθεί η διαδικασία επίδοσης του κατηγορητηρίου, αφού ο τέως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.

    Το Δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα και έδωσε προθεσμία μέχρι τις 23 Απριλίου για να επιδοθεί το κατηγορητήριο στους κατηγορούμενους. Ετσι εάν και εφ` όσον καταστεί δυνατή η επίδοση του κατηγορητηρίου, στην επόμενη δικάσιμο , δηλαδή την 23η Απριλίου 2012, θα γίνει ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και η πρώτη εμφάνιση των οκτώ κατηγορουμένων.

    Ο κάθε κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τις δικές του κατηγορίες με τις δικές τους λεπτομέρειες.

    Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι οκτώ κατηγορούμενοι είναι ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος και πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη.

    Τα οκτώ άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες είναι οι τέως Υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Αμυνας Κώστας Παπακώστας, οι τέως Αρχηγός και Υπαρχηγός της ΕΦ Πέτρος Τσαλικίδης και Σάββας Αργυρού, ο Συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, ο Διευθυντής και Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους και ο Διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Λοϊζίδης.

    [02] Το νέο οίκημα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος εγκαινίασε ο Πρόεδρος

    Τα εγκαίνια των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, σε κρατική γη κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας τέλεσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η πολιτεία έχει θέσει την ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου ως μια από τις προτεραιότητές της, καθώς αποτελεί μείζον πρόβλημα Δημόσιας Υγείας με κοινωνικοοικονομικές συνέπειες, τόσο για τον ασθενή όσο και για την οικογένειά του.

    Παράλληλα, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Ερευνητικού Κέντρου αιματολογικών κακοηθειών «Νίκανδρος Παπαμηνάς», ο Πρόεδρος είπε ότι το Καραϊσκάκειο Ιδρυμα αποκτά σήμερα, με τη στήριξη της πολιτείας και άλλων μη Κυβερνητικών Οργανισμών, καινούργια βάση, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει το όραμά του.

    «Το κοινό μας όραμα είναι να δημιουργήσουμε ένα πλήρες, σύγχρονο βιοϊατρικό κέντρο που θα εστιάσει τις δραστηριότητές του στη μελέτη των αιματολογικών κακοηθειών», ανέφερε.

    Συμπλήρωσε ότι τα εργαστήρια που αποτελούν το Κέντρο Μελέτης Αιματολογικών Κακοηθειών, χρηματοδοτούνται από την Κυπριακή Δημοκρατία και την ΕΕ και είναι ακόμη μια πρωτοβουλία του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

    Παράλληλα, σημείωσε ότι οι αιματολογικές κακοήθειες αποτελούν ασθένειες που προσβάλλουν σε μεγάλο ποσοστό νεαρούς ενήλικες και είναι παράλληλα ο πρώτος καρκίνος στα παιδιά.

    Πρόσθεσε ότι το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και οι Αιματολογικές Ογκολογικές Κλινικές θα εργάζονται ως μια οντότητα, καθώς διαθέτουν πλέον εργαστήρια Αιματολογίας, Ανοσολογίας, Μοριακής Αιματολογίας και Εργαστήρι Γονιδιωματικής Βιοπληροφορικής.

    [03] Απόφαση Υπουργικού για το One-stop shop θα ζητήσει ο CIPA

    Την εφαρμογή του θεσμού μονοθυριδικής πρόσβασης στην Κύπρο, μέσω απόφασης Υπουργικού Συμβουλίου, θα ζητήσει ο Οργανισμός Προσέλκυσης Ξένων Επενδύσεων (CIPA) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Οργανισμού Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

    Το θέμα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων θα συζητηθεί σε απογευματινή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια με το ΔΣ του CIPA.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Αγκαστινιώτης τόνισε ότι η Κύπρος πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να εφαρμοστεί ο θεσμός της μονοθυριδικής πρόσβασης (One-stop-shop) μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες.

    Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχει σήμερα η βούληση της Κυβέρνησης για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός, για να σημειώσει ότι θα είναι σε θέση να πει περισσότερα μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Αγκαστινιώτης είπε ότι η Κύπρος έχει χάσει επενδύσεις λόγω της απουσίας της υπηρεσίας μονοθυριδικής πρόσβασης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 12 March 2012 - 13:29:12 UTC