Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΑΠΟΕΛ στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης
  • [02] Εκπρόσωπος: Διαφωνίες στο ΕΣ για το Κυπριακό

  • [01] Ο ΑΠΟΕΛ στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης

    Επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο άθλο του κυπριακού ποδοσφαίρου, ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε πανηγυρικά τα ξημερώματα της Πέμπτης στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Νίκησε 4-3 στα πέναλτι τη Λυόν, ύστερα από τον κανονικό αγώνα και την ημίωρη παράταση. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε 1-0, με γκολ του Μαντούκα στο έννατο λεπτό της αναμέτρησης, ισοφαρίζοντας 1-1 τους μεταξύ τους αγώνες. Στον πρώτο αγώνα στη Γαλλία, η Λυόν είχε κερδίσει 1-0.

    Ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε στο ΓΣΠ μπροστά από 23.000 φιλάθλους που δημιούργησαν μία φανταστική ατμόσφαιρα, σπρώχνοντας την ομάδα τους στη μεγάλη πρόκριση.

    Ήρωας της αναμέτρησης ήταν ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ Διονύσης Χιώτης, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι. Λίγο νωρίτερα φάνηκε άτυχος όταν σε άλλο κτύπημα πέναλτι από πλευράς Λυόν η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίκτυα αφού κτύπησε στην πλάτη του.

    [02] Εκπρόσωπος: Διαφωνίες στο ΕΣ για το Κυπριακό

    Την προσήλωση του στο κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου (ΕΣ) της 18ης Σεπτεμβρίου 2009, επαναβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την τετραήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι «από τη συνεδρία γίνεται σαφές ότι υπάρχουν διαφωνίες στο Κυπριακό και στους χειρισμούς».

    «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την τετραήμερη συνεδρία του ΕΣ άκουσε με προσοχή τα μέλη του Σώματος» δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίας ο Στέφανος Στεφάνου, για να προσθέσει ότι κατά τη συνεδρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφενός επαναβεβαίωσε την προσήλωση του στο κοινό ανακοινωθέν της 18ης Σεπτεμβρίου 2009 και αφετέρου τεκμηρίωσε ότι οι προτάσεις και οι χειρισμοί του στο Κυπριακό συνάδουν πλήρως με τις πρόνοιες του κοινού ανακοινωθέντος.

    Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης που να στηρίζεται στα περί Κύπρου ψηφίσματα των ΗΕ, στις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου και στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979 αλλά και πως ο Πρόεδρος θα συνεχίσει επίσης τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της αρνητικής και προκλητικής στάσης της Τουρκίας.

    Ερωτηθείς κατά πόσο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αποτυχία του ΕΣ το γεγονός ότι δεν «υπάρχει κοινή συνισταμένη για τα περαιτέρω», ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι οι πολιτικές δυνάμεις διατύπωσαν τις θέσεις τους όπως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος με επιχειρήματα και συγκεκριμένες αναφορές τεκμηρίωσε τις θέσεις του αναφορικά με τους χειρισμούς και την πολιτική που ακολουθείται στο Κυπριακό.

    «Θεωρούμε ότι θα έπρεπε κανονικά να επαναβεβαιωθεί από μέρους του Σώματος το κοινό ανακοινωθέν του 2009, αυτό ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δυστυχώς επικράτησαν άλλες απόψεις» πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 8 March 2012 - 10:29:08 UTC