Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ: Ανευ περιεχομένου οι δηλώσεις Μπαγίς για την κυπριακή ΑΟΖ
  • [02] Την άλλη εβδομάδα στο ΣΑ η έκθεση Μπαν

  • [01] ΥΠΕΞ: Ανευ περιεχομένου οι δηλώσεις Μπαγίς για την κυπριακή ΑΟΖ

    Κανένα περιεχόμενο δεν έχουν για την Κυπριακή Δημοκρατία οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού για θέματα ΕΕ και αρχιδιαπραγματευτή Εγκεμέν Μπαγίς Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος χαρακτήρισε διαφιλονικούμενη περιοχή την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, μιλώντας στο περιθώριο ημερίδας του ΑΚΕΛ με θέμα ``Μεσόγειος Ελεύθερη από Πυρηνικά`.

    «Για μας είναι ξεκάθαρα αυτά τα κυριαρχικά δικαιώματα. Για μας αυτά τα δικαιώματα στηρίζονται και βασίζονται πάνω στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Είναι για αυτό που εμείς έχουμε προχωρήσει με τις συμφωνίες με τις γειτονικές μας χώρες για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής μας Ζώνης», ανέφερε η κ. Μαρκουλλή.

    Σημειώνοντας ότι η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει ή υπογράψει τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, η κ. Μαρκουλή είπε ότι η χώρα είναι ένας από τους πολέμιους της σύμβασης. Προέτρεψε παράλληλα την Τουρκία και ιδιαίτερα τον κ. Μπαγίς να προχωρήσουν πρώτα με την υπογραφή και την επικύρωση της Σύμβασης.

    Η ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις Μπαγίς δεν είναι κάτι καινούριο. Ο κ. Μπαγίς και η τουρκική κυβέρνηση, είπε, έχουν κατά καιρούς αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    [02] Την άλλη εβδομάδα στο ΣΑ η έκθεση Μπαν

    Ολιγοήμερη παράταση δόθηκε στην υποβολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό, μέχρις ότου πραγματοποιηθεί και η επόμενη συνάντηση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ με τους δύο ηγέτες.

    Αξιωματούχος του ΟΗΕ διαβεβαίωνε ότι το ΣΑ θα την έχει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι το κείμενο ``έχει κάνει πολλές φορές τη διαδρομή Νέα Υόρκη - Λευκωσία και πίσω``.

    Πάντως στις προβλέψεις της για τα θέματα που αναμένεται να ενημερωθεί το ΣΑ το Μάρτιο, η βρετανική προεδρία του Συμβουλίου έχει την έκθεση για το Κυπριακό, ενώ αντίθετα δεν έχει προγραμματιστεί συζήτηση του θέματος, όπως σχεδιαζόταν αρχικά, παρουσία του κ. Ντάουνερ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 3 March 2012 - 12:29:08 UTC