Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση Ομήρου για τις επαφές στην Αυστραλία
  • [02] Συναντήσεις Υπ. Υγείας στο Ισραήλ
  • [03] Στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ντέιβις η Κύπρος

  • [01] Ικανοποίηση Ομήρου για τις επαφές στην Αυστραλία

    Απόλυτη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Αυστραλία εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου προσθέτοντας ότι η διαχρονική θέση της χώρας στην επιδιωκόμενη λύση του Κυπριακού στηρίζεται στα περί Κύπρου ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, στον Καταστατικό Χάρτη και στις ευρύτερες αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, επιστρέφοντας από την Αυστραλία επικεφαλής διακομματικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, ο κ. Ομήρου είπε ότι «πρέπει να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση της διακομματικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας για την κατανόηση που βρήκαμε από την αυστραλιανή κυβέρνηση, από τα αυστραλιανά Νομοθετικά Σώματα σε ό,τι αφορά την επιδιωκόμενη λύση του Κυπριακού. Είναι μια σταθερή διαχρονική θέση που στηρίζεται πάνω στα περί Κύπρου ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, πάνω στον Καταστατικό Χάρτη και πάνω στις ευρύτερες αρχές του Διεθνούς Δικαίου» είπε και πρόσθεσε πως «αυτό αφορά τόσο τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας διαχρονικά όσο και όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας».

    Ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε τα μέλη της διακομματικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας για το «άριστο επίπεδο συνεργασίας που υπήρχε κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ σημαντικής επίσκεψης, τη σύμπνοια που σημειώθηκε και την κοινή βούληση να προωθήσουμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας σε μια εξαιρετικά σημαντική χώρα όπως είναι η Αυστραλία».

    [02] Συναντήσεις Υπ. Υγείας στο Ισραήλ

    Συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας του Ισραήλ Yakov Litzman και με τον Υπουργό Επιστήμης και Τεχνολογίας της χώρας Daniel Hershkowitz, είχε χθες ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μαλάς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον κ. Litzman συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας δορυφορικών ιατρικών υπηρεσιών από εξειδικευμένα νοσοκομεία του Ισραήλ σε συνεργασία με κυπριακά ιδιωτικά νοσηλευτήρια, με στόχο την προσέλκυση ιατρικού τουρισμού στην Κύπρο.

    «Αυτού του είδους οι προσπάθειες έχουν ως κύριο σκοπό να δώσουν πρόσθετη αξία στις ιατρικές υποδομές της Κύπρου», επεσήμανε με δηλώσεις του ο κ. Μαλάς.

    Στο πλαίσιο της συνάντησης του με τον Υπουργό Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ισραήλ κ. Hershkowitz, ο δρ Μαλάς ανέλυσε τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα της έρευνας. Ο Υπουργός Υγείας, θα προεδρεύει του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Συζητήθηκαν, επίσης, οι προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Ο δρ Μαλάς σημείωσε ότι ισραηλινές βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας θα μπορούσαν να επενδύσουν στην Κύπρο, καθώς αυτό θα τους έδινε τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση τόσο στην ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στον Αραβικό κόσμο, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, δεδομένου ότι θα επωφελούνταν από το κοινοτικό κεκτημένο.

    [03] Στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ντέιβις η Κύπρος

    Με τελικό σκορ 3-2 στις νίκες υπέρ της Εθνικής Ομάδας Αντισφαίρισης της Κύπρου, ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ της Κύπρου και του Μαρόκου για το Κύπελλο Ντέιβις, η οποία διεξήχθη στην κλειστή αίθουσα «Σπύρος Κυπριανού», στη Λεμεσό.

    Στη σημερινή τρίτη και τελευταία ημέρα των αγώνων ο Κύπριος πρωταθλητής Μάρκος Παγδατής, συνεχίζοντας την παράδοσή του στις νίκες στο Κύπελλο Ντέιβις, επικράτησε με 3-0 σετ (6-4, 6-1, 6-0) του Μαροκινού Idmbarek Yassine και οδήγησε την Κύπρο στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει στις 6-8 Απριλίου 2012 εκτός έδρας, την Εθνική Ομάδα Αντισφαίρισης της Ουκρανίας. Παράλληλα η Κύπρος «σφράγισε» την παραμονή της Κύπρου στο δεύτερο γκρουπ της Ευρωαφρικάνικης ζώνης του Κυπέλλου Ντέιβις.

    Μετά το τέλος του αγώνα, έγινε ανάκρουση του Εθνικού Υμνου της Κύπρου.

    Η συνάντηση έκλεισε με τον αγώνα του Κύπριου έφηβου Πρωταθλητή Χρίστου Χατζηγεωργίου και του 25χρονου Μαροκινού Rachidi Younes. Νικητής αναδείχθηκε ο Μαροκινός αντισφαιριστής με σκορ 6-2, 6-2.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 13 February 2012 - 10:29:13 UTC