Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο
  • [02] Ο ΟΣΕΛ απαντά στον Συγκοινωνιών την Πέμπτη
  • [03] Παρελθόν οι αποκοπές νερού λέει ο Διευθυντής του ΤΑΥ
  • [04] Ολισθηροί πολλοί δρόμοι λόγω παγετού

  • [01] Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο

    Αρχισε λίγο μετά τις 10 το πρωί η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης με το ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τ/κ ηγέτη, στο Greentree.

    Στη συνεδρία συμμετέχουν από το ΔΗΣΥ οι Νίκος Ανασταιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου, από το ΑΚΕΛ οι Αντρος Κυπριανού και Γιαννάκης Κολοκασίδης, από το ΔΗΚΟ οι Μάριος Καρογιάν και Νικόλας Παπαδόπουλος, από την ΕΔΕΚ οι Γιαννάκης Ομήρου και Βάσος Λυσσαρίδης, από το ΕΥΡΩΚΟ οι Δημήτρης Συλλούρης και Ρίκκος Ερωτοκρίτου και από το Κινημα Οικολόγων οι Ιωάννα Παναγιώτου και Γιώργος Περδίκης.

    Επίσης, συμμετέχουν η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτλος Χριστοφίδης, ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Τουμάζος Τσελεπής.

    Πολιτικά κόμματα έχουν ζητήσει με δηλώσεις των αρχηγών ή εκπροσώπων τους να συζητηθεί ``θέμα Ντάουνερ`` κατά τη συνεδρία του Εθνικού.

    Η τελευταία συνεδρία του σώματος είχε πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου πριν τη μετάβαση του Προέδρου Χριστόφια στη Νέα Υόρκη.

    [02] Ο ΟΣΕΛ απαντά στον Συγκοινωνιών την Πέμπτη

    Οι εταιρείες δημόσιων συγκοινωνιών δεσμεύτηκαν την Τετάρτη, ενώπιον του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιου Φλουρέντζου, ότι την Πέμπτη το πρωί θα αποφασίσουν επί των προτάσεων, που έχει υποβάλει το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

    Ο Υπουργός είχε την Τετάρτη συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας δημόσιων συγκοινωνιών Λευκωσίας (ΟΣΕΛ) κατά την οποία συζήτησαν τα προβλήματα που προέκυψαν από τη μη καταβολή του μισθού του Ιανουαρίου στους οδηγούς λεωφορείων.

    Ο κ. Φλουρέντζου ζήτησε από τις εταιρείες - οι οποίες δεσμεύτηκαν όπως το πρωί της Πέμπτης αποφασίσουν επί των προτάσεων, που έχει κάνει το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

    Ζήτησε, επίσης, όπως την Πέμπτη αποφασίσουν και κατά πόσο θα άρουν τα απεργιακά μέτρα.

    Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Φλουρέντζου είπε πως το Υπουργείο του έχει καταθέσει τις δικές του προτάσεις στην εταιρεία, για αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, νοουμένου ότι και αυτοί θα ανταποκριθούν και θα δώσουν νωρίς την Πέμπτη την κατάσταση εσόδων και εξόδων, για το 2010 και το 2011, ούτως ώστε να γνωρίζει το Υπουργείο γιατί υπάρχει το πρόβλημα ρευστότητας.

    «Θα συνέλθει νωρίς το πρωί και η ομάδα η οποία χειρίζεται τον έλεγχο των λογαριασμών τους οποίους θα υποβάλουν. Αφού δοθεί η κατάσταση εσόδων-εξόδων, τότε θα προχωρήσουμε στη διαδικασία, για αλλαγή του τρόπου πληρωμής των εταιρειών, δηλαδή αντί σε τριμηνιαία βάση θα γίνει σε μηνιαία βάση και για το 2010 αντί να αποδοθεί το 80% θα προχωρήσουμε σε απόδοση του 100%», είπε.

    [03] Παρελθόν οι αποκοπές νερού λέει ο Διευθυντής του ΤΑΥ

    Τεράστια ένεση χαρακτηρίζει τις εισροές νερού στα φράγματα, από τις τελευταίες βροχοπτώσεις, ο Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ), Δρ Κυριάκος Κύρου. Τονίζει ωστόσο τη σημασία της σωστής διαχείρισης των αποθεμάτων νερού, ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν περικοπές.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κύρου προειδοποιεί ότι η Κύπρος κινδυνεύει με πρόστιμο από την ΕΕ εάν δεν εναρμονιστεί με το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας Πλαίσιο για τα Υδατα, που αναφέρεται στην ανάκτηση του κόστους από την παροχή υπηρεσιών νερού.

    Δηλώνει επίσης ότι το στοίχημα για το ΤΑΥ στη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ είναι να βοηθήσει ούτως ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για το θέμα της υδατικής πολιτικής της ΕΕ που θα εφαρμοστεί στην επόμενη δεκαετία.

    Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου ο φετινός Ιανουάριος έφτασε τα 93 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (ΕΚΜ) νερού και αποδεικνύεται ότι είναι ο πιο βροχερός, και ο καλύτερος σε εισροή στα φράγματα, των τελευταίων έντεκα χρόνων.

    Λόγω του ότι η μεγαλύτερη βροχόπτωση σημειώθηκε στην επαρχία Πάφου υπερχείλισαν τα φράγματα του Ασπρόκρεμμου και Κανναβιούς όπως και τα μικρά φράγματα της Τηλλυρίας. Αναμένεται η υπερχείλιση ενός μικρού φράγματος, της Αγίας Μαρίνας και μετά του μεγάλου φράγματος της Ευρέτου, του τρίτου μεγαλύτερου φράγματος στην Κύπρο, το οποίο θα υπερχειλίσει για πρώτη φορά από το 1987 που κατασκευάστηκε.

    [04] Ολισθηροί πολλοί δρόμοι λόγω παγετού

    Ολοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση.

    Επιπρόσθετα, αρκετοί δρόμοι παγκύπρια είναι ολισθηροί λόγω παγετού και ως εκ τούτου, η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αποφυγή δυστυχημάτων


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 2 February 2012 - 10:29:14 UTC