Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-01-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη ΓΔ Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος στο ΚΥΠΕ
  • [02] Ανεξάρτητη συμβιβαστική πρόταση προς Ελεγκτές

  • [01] Συνέντευξη ΓΔ Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος στο ΚΥΠΕ

    Σε αρνητικά επίπεδα βρίσκεται η Κύπρος σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά την κατάσταση του περιβάλλοντος, δηλώνει η Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος Jacqueline McGlade, εκφράζοντας ιδιαίτερη ανησυχία για την κατάσταση της βιοποικιλότητας στη χώρα.

    Σε συνέντευξή της στο ΚΥΠΕ, η κ. McGlade η οποία πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, αναφέρει ότι η ποιότητα του αέρα στην Κύπρο είναι σε μέτρια επίπεδα και βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, η κατάσταση όσον αφορά τα λύματα, το νερό, τη βιοποικιλότητα και το έδαφος βρίσκεται σε αρνητικά επίπεδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

    Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ρύπανση στο 17% περίπου των υδροστρωμάτων της Κύπρου, σημειώνοντας την ανάγκη να προστατευθεί το οικοσύστημα και να γίνεται πιο σωστή διαχείριση του νερού, με τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων για το νερό του κοινωνικού συνόλου.

    Σύμφωνα με την κ. McGlade κατά τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ αναμένεται να καταλήξουν στα τελικά έγγραφα για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα δράσης, σημαντική θεματική του οποίου είναι ο σχεδιασμός για το νερό, κάτι που κατά την ίδια προσφέρει μια ευκαιρία στην Κύπρο να καταστεί παράδειγμα προς μίμηση και να δείξει πώς αναπτύσσεται η οικονομία μιας χώρας με έλλειψη νερού, χρησιμοποιώντας τους φυσικούς της πόρους και όχι βιομηχανικά υποκατάστατα, όπως οι αφαλατώσεις.

    [02] Ανεξάρτητη συμβιβαστική πρόταση προς Ελεγκτές

    Συμβιβαστική πρόταση για αναστολή των απεργιακών μέτρων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, έχει εκπονήσει ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων/ΝΑ Ευρώπης - Μέσης Ανατολής - Κύπρου και για 22 χρόνια επικεφαλής διεθνών σχέσεων του Eurocontrol Χρίστος Πέτρου.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πέτρου εξήγησε ότι η πρόταση του Ιδρύματος ``έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστά τις θεσμικές διαδικασίες του Υπουργείου``, προσθέτοντας ότι δεν κατέθεσαν την πρόταση ``αναμένοντας να εξελιχθεί η διαδικασία του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων και όταν και αν βρεθεί αδιέξοδο, ελπίζαμε να μας καλούσαν να την καταθέσουμε``.

    ``Η πρόταση μας έχει στόχο να αποφευχθούν οι απεργίες και η άρνηση για υπερωριακή απασχόληση. Μετά θα μπορούσε ο Υπουργός να συνεχίσει με τη δική του μεσοπρόθεσμη διαδικασία``, συμπλήρωσε ο κ. Πέτρου, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα η πρόταση να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Σημείωσε ότι η πρόταση ετοιμάστηκε με τη συμβολή και ενθάρρυνση του Προέδρου του Ιδρύματος Μάκη Κωνσταντινίδη και του βουλευτή και τέως Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Νίκου Νικολαϊδη, που είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων/ΝΑ Ευρώπης - Μέσης Ανατολής - Κύπρου.

    Σύμφωνα με τον κ. Πέτρου, η συμβιβαστική πρόταση αποτελείται από τρία στοιχεία: ``Το ένα στοιχείο είναι ότι δεν ικανοποιεί το αίτημα των ελεγκτών για να εξαιρούνται από τις αποκοπές της Βουλής, το δεύτερο δεν στερεί το κράτος από τα τέλη διαδρομής που λαμβάνει από τις αερογραμμές μετά την αποκοπή των μισθών των ελεγκτών και το τρίτο και κυριότερο είναι ότι θα βελτιωθεί η κυπριακή Πολιτική Αεροπορία με ένα σωρό πράξεων, δραστηριοτήτων που θα εισηγηθούμε``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 19 January 2012 - 14:29:10 UTC