Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-01-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Τρίπολη μεταβαίνει η ΥΠΕΞ
  • [02] ΥΠΑΜ: Στόχος να συμβάλουμε στην ειρήνη στη ΝΑ Μεσόγειο
  • [03] Οι προτεραιότητες του Υπ. Δικαιοσύνης για την Προεδρία στη Βουλή
  • [04] Επανήρχισαν οι πτήσεις στα αεροδρόμια

  • [01] Στην Τρίπολη μεταβαίνει η ΥΠΕΞ

    Στην Τρίπολη για διήμερη επίσκεψη εργασίας μεταβαίνει αύριο Πέμπτη η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

    Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση «κατά τη διήμερη επίσκεψη της, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Λιβύης Abdurrahim El Keib, τον ομόλογο της Ashour Saad Ben Khayal, και την Υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Mabrouka Jibril.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης θα παραθέσει επίσημο δείπνο για την κ. Μαρκουλλή.

    Αναφέρεται ότι η Υπουργός αναμένεται να ολοκληρώσει τις επαφές της στη Λιβύη την Παρασκευή, και θα αναχωρήσει για επιστροφή στην Κύπρο μέσω Ιορδανίας, ενώ προστίθεται ότι θα αφιχθεί στη Λάρνακα το Σάββατο.

    Την Κυριακή η κ. Μαρκουλλή θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου τη Δευτέρα θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

    [02] ΥΠΑΜ: Στόχος να συμβάλουμε στην ειρήνη στη ΝΑ Μεσόγειο

    Στόχος του Υπουργείου Αμυνας και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι να συμβάλουν προς την κατεύθυνση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.

    Το Υπουργείο Αμυνας και το ΓΕΕΦ παρέθεσαν την Τετάρτη, στη Δημοσιογραφική Εστία, δεξίωση, με την ευκαιρία του ερχομού της νέας χρονιάς, προς τιμήν των ξένων στρατιωτικών επιτετραμμένων/ακόλουθων που είτε εδρεύουν είτε είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο.

    Μιλώντας στο πλαίσιο της δεξίωσης, ο κ. Ηλιάδης, αφού εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2012 θα είναι η χρονιά ελευθερίας και επανένωσης της Κύπρου, τόνισε ότι η νέα χρονιά είναι σημαντική με την έννοια ότι «θα πρέπει», όπως είπε, «να βοηθήσουμε τους λαούς στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου να αναπτύξουν δημοκρατικά κοινωνίες και θεσμούς».

    [03] Οι προτεραιότητες του Υπ. Δικαιοσύνης για την Προεδρία στη Βουλή

    Αστυνομία, Υπουργείο Δικαιοσύνης και Γενική Εισαγγελία ενημέρωσαν την Τετάρτη τα μέλη της Επιτροπής Νομικών της Βουλής για τα θέματα δικαιοσύνης και ασφάλειας, τα οποία θα κληθεί να διαχειριστεί η Κύπρος στην διάρκεια της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής αναφέρθηκε σε δύο προτεραιότητες, που αφορούν το νέο νομικό πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων και την ανάκτηση/δήμευση περιουσιακών στοιχείων-προϊόντων εγκληματικών ενεργειών.

    Ο κ. Λουκά είπε ότι το Υπουργείο είναι αρμόδιο για το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και στο πλαίσιο αυτό θα διοργανώσει τη διεξαγωγή 7 συναντήσεων περιλαμβανομένου και του Ατυπου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων τον ερχόμενο Ιούλιο.

    [04] Επανήρχισαν οι πτήσεις στα αεροδρόμια

    Είκοσι συνολικά πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από και προς αεροδρόμια διαφόρων χωρών, είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 17.30 το απόγευμα, τριάντα δηλαδή λεπτά μετά τη στάση εργασίας στην οποία κατήλθαν από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις πέντε το απόγευμα οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου.

    Μάλιστα εις ένδειξη καλής θέλησης οι Ελεγκτές επέτρεψαν την προσγείωση αεροσκαφών στα δύο αεροδρόμια είκοσι λεπτά πριν την λήξη της στάσης εργασίας, ενώ Hermes Airports κάλεσε όλες τις πλευρές να επαναρχίσουν το διάλογο για οριστική λύση του προβλήματος που έχει προκύψει.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «ολοκληρώθηκε η απεργία στα δύο αεροδρόμια και προσπαθούμε να επαναφέρουμε την ομαλή λειτουργία στο πτητικό μας πρόγραμμα. Αναμέναμε να υπάρξει ένας συνωστισμός πτήσεων από τις πέντε μέχρι τις έξι το απόγευμα, γεγονός που επαληθεύτηκε».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 18 January 2012 - 18:29:10 UTC