Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-01-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ετοιμες σύντομα οι εγκαταστάσεις της Κυπριακής Προεδρίας
  • [02] Συνέντευξη στο ΚΥΠΕ του Προέδρου του ΚΟΑ
  • [03] Αρκετά καλή η ποσότητα εισροής στα φράγματα

  • [01] Ετοιμες σύντομα οι εγκαταστάσεις της Κυπριακής Προεδρίας

    Στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου και του Κέντρου Τύπου της Κυπριακής Προεδρία της ΕΕ, στη Λευκωσία, περιηγήθηκαν την Δευτέρα τα μέλη της Υπουργικής Επιτροπής για θέματα Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, για να διαπιστώσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί, ενόψει και της επικείμενης παράδοσης του έργου στις 8 Φεβρουαρίου. Ο ιδιοκτήτης και εκπρόσωποι της εργοληπτικής εταιρείας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις την Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία, τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιο Φλουρέντζου, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου και τον Υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέα Μαυρογιάννη. Παρούσα ήταν επίσης η Διευθύντρια του ΓΤΠ, Ελεονώρα Γαβριηλίδου.

    Μετά από μια σύντομη παρουσίαση διαφανειών αναφορικά με τις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου, οι Υπουργοί, συνοδευόμενοι από ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους, επισκέφτηκαν την κύρια αίθουσα συνεδριάσεων, τους χώρους όπου θα πραγματοποιούνται τα γεύματα εργασίας των επισήμων, καθώς και τον χώρο εστίασης των συνέδρων. Εξάλλου, περιηγήθηκαν στο παρακείμενο Κέντρο Τύπου, καθώς και στον προαύλιο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου. Σε δηλώσεις του μετά την περιήγηση, ο Υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου ανέφερε ότι το έργο, συνολικής δαπάνης 20,4 εκ. ευρώ περίπου, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαμόρφωσής του. Πρόσθεσε ακόμη ότι το έργο αναμένεται να παραδοθεί στις 8 Φεβρουαρίου, για να γίνουν οι τελικοί έλεγχοι των εγκαταστάσεων και συμπλήρωσε ότι στα μέσα Απριλίου θα φιλοξενηθούν στον χώρο τα πρώτα συνέδρια.

    Ο Υπουργός δήλωσε ευχαριστημένος από την πρόοδο των εργασιών και απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς το Τμήμα Δημοσίων Εργων «για την καλή δουλειά» που, όπως είπε, είχε ως αποτέλεσμα το έργο «να προχωρεί με τον ρυθμό που προχωρεί», καθώς και προς τον εργολάβο, για την συνέπεια στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Αναφορικά με τη μελλοντική χρήση των εγκαταστάσεων, μετά το πέρας της Προεδρίας, ο κ. Φλουρέντζου είπε ότι το αρμόδιο Υπουργείο Εμπορίου θα καθορίσει τον τρόπο διάθεσης του χώρου.

    Στις δικές της δηλώσεις, η κ. Γαβριηλίδου αναφέρθηκε στην επικοινωνιακή πτυχή της Προεδρίας, που, όπως είπε, αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι του όλου εγχειρήματος, καθώς καταλαμβάνει περισσότερο από το ήμισυ του ποσοστού επιτυχίας μιας Προεδρίας. Η κ. Γαβριηλίδου ανέφερε συγκεκριμένα ότι προκαλεί πρόβλημα η δέσμευση του κονδυλίου από τη Βουλή που προορίζεται για την πρόσληψη 13 λειτουργών Τύπου στα Υπουργεία, το Προεδρικό και την Γραμματεία της Κυπριακής Προεδρίας.

    [02] Συνέντευξη στο ΚΥΠΕ του Προέδρου του ΚΟΑ

    Ο χώρος του αθλητισμού χρειάζεται περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία, δηλώνει ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) Πάμπος Στυλιανού και προσθέτει ότι τον Οργανισμό ενδιαφέρει άμεσα η υλοποίηση πολιτικών Σωστής Διακυβέρνησης. Πολιτικών που έχουν σχέση με τη λογοδοσία, τη διαφάνεια, τη σωστή διαχείριση των οικονομικών πόρων, την αντιμετώπιση της όποιας διαπλοκής στο χώρο του αθλητισμού, την εξασφάλιση δημοκρατικών εκλογικών διαδικασιών και, αν είναι δυνατό, τη συνεχή ανανέωση στο χώρο αυτό.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, τρεις μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας του ΚΟΑ, ο κ. Στυλιανού σημειώνει ότι στόχος του Οργανισμού είναι η υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού 2020. Αναφορικά με τα στημένα παιχνίδια, ο Πρόεδρος της Ανώτατης Αθλητικής Αρχής της Κύπρου αναφέρει ότι τα στημένα παιχνίδια, συνδεδεμένα με το νόμιμο ή παράνομο στοίχημα είναι ό,τι πιο αρρωστημένο υπάρχει στο χώρο του αθλητισμού και προσθέτει ότι ο ΚΟΑ ανησυχεί έντονα για αυτά τα φαινόμενα και προσπαθεί να επεξεργαστεί τρόπους παρέμβασης.

    Όσον αφορά την οικονομική διαχείριση των Ομοσπονδιών, μελών του ΚΟΑ, ο κ. Στυλιανού αναφέρει ότι υπάρχουν Ομοσπονδίες των οποίων η διαχείριση θα μπορούσε να βαθμολογηθεί από πολύ καλά μέχρι άριστα και υπάρχουν άλλες οι οποίες βαθμολογούνται από το μέτριο μέχρι το καλό. Κάνοντας απολογισμό για την χρονιά που πέρασε, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ αναφέρει ότι ``το 2011 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά οπόταν μας επηρέασε η οικονομική κρίση, αλλά ήταν και μια χρονιά κατά την οποία συνεχίσαμε τα σταθερά βήματα προς τα εμπρός, με όλα τα προβλήματα που σημαδεύουν το κυπριακό αθλητισμό``.

    Για τη βία στα γήπεδα, ο κ. Στυλιανού σημειώνει ότι το θέμα της αντιμετώπισης της βίας είναι θέμα καλύτερης συνεργασίας της ΚΟΠ μαζί με την αστυνομία και τα σωματεία. Τα σωματεία, υποδεικνύει, πρέπει να φανούν πιο τολμηρά και αποφασιστικά για να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα από το οποίο τα ίδια βγαίνουν πολύ ζημιωμένα.

    [03] Αρκετά καλή η ποσότητα εισροής στα φράγματα

    Η συνολική εισροή νερού στα φράγματα τις τρεις τελευταίες ημέρες είναι 5,056 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (ε.κ.μ.), σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, τα οποία βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος. Ο Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Κυριάκος Κύρου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ότι είναι αρκετή καλή η ποσότητα που έχει εισρεύσει στα φράγματα.

    ``Αυτή τη στιγμή η ολική αποθηκευμένη ποσότητα στα φράγματα είναι γύρω στα 149 ε.κ.μ., ενώ το ποσοστό πληρότητας όλων των φραγμάτων είναι 51,2%``, πρόσθεσε. Απατώντας σε ερώτηση, ο κ. Κύρου είπε ότι άρχισαν κάποια φράγματα τα υπερχειλίζουν. ``Πρώτο ήταν το φράγμα Κλήρου-Μαλούντας-Ακακίου που υπερχείλισε πριν δέκα περίπου μέρες. Την περασμένη Παρασκευή υπερχείλισε το φράγμα του Ξυλιάτου με 1,43 εκ. χωρητικότητα. Χθες υπερχείλισε το φράγμα της Αργάκας, ένα μικρό φράγμα με 990 χιλιάδες χωρητικότητα και αναμένουμε υπερχείλιση του φράγματος του Πομού, εντός των επομένων δύο, τριών ημερών``, συμπλήρωσε.

    Ο κ. Κύρου ανέφερε, επίσης, ότι το ποσοστό πληρότητας είναι σήμερα πιο ψηλό από πέρσι. ``Είμαστε 51,2% σήμερα, πέρσι ήταν 48,1% και με τις αυξημένες εισροές αισιοδοξούμε ότι θα πάμε καλύτερα από πέρσι. Μας κάνει να νοιώθουμε αισιόδοξοι η βροχόπτωση που πέφτει τις τελευταίες ημέρες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι ροές θα συνεχιστούν και το ποσοστό πληρότητας των φραγμάτων μας θα αυξηθεί σημαντικά``, κατέληξε.

    Η συνολική εισροή νερού στα φράγματα από 1 Οκτωβρίου 2011 είναι 32,815 ε.κ.μ.. Η ολική αποθηκευμένη ποσότητα είναι σήμερα 148,827 ε.κ.μ. σε σύγκριση με 140,014 ε.κ.μ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ η πληρότητα ανέρχεται σήμερα στο 51,2% σε σύγκριση με 48,1% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 16 January 2012 - 14:29:16 UTC