Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-12-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος: Η συνάντηση με τον Ερογλου ήταν αποτυχία
  • [02] Ντάουνερ: Δεν ήταν παραγωγική η συνάντηση των δύο ηγετών
  • [03] ΥΠΕΣ: Ολα έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής
  • [04] Μουδιασμένη η αγορά σε σύγκριση με τις προηγουμένες χρονιές

  • [01] Πρόεδρος: Η συνάντηση με τον Ερογλου ήταν αποτυχία

    Η συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στο πλαίσιο των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού είναι ``αποτυχία`` και πήγε ``άσχημα``, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σε δηλώσεις κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση με τον κ. Ερογλου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι οι προσπάθειες από ε/κ πλευράς συνεχίζονται και ότι η τ/κ πλευρά δεν έχει ανταποκριθεί σε αποφάσεις που λήφθηκαν στην τελευταία συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

    Ερωτηθείς πώς τα πήγε η συνάντηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε: ``Ασχημα. Συζητήσαμε περί περιουσιακού. Δεν υπάρχει τίποτε. Είναι αποτυχία η συνάντηση και πρέπει να το πούμε στον κόσμο. Δυστυχώς. Και αυτή είναι και η διαπίστωση των Ηνωμένων Εθνών, την οποία θα κάνει ο κ. Ντάουνερ``.

    Σε ερώτηση τί σημαίνει αυτό για την περαιτέρω πορεία των συνομιλιών, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ``σημαίνει ότι συνεχίζουμε μέχρι το Greentree``, προσθέτοντας ότι ``προσπαθούμε``.

    Ερωτηθείς εάν έγινε η διασύνδεση του κεφαλαίου με το εδαφικό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ``γίνεται από εμάς συνεχώς``.

    ``Εκείνο που χρειάζεται είναι να μπουν στοιχεία κάτω και στο Greentree είχε αποφασιστεί να δημιουργηθεί επιτροπή``, είπε, προσθέτοντας ότι ``η τ/κ πλευρά δεν ανταποκρίνεται``.

    Οπως είπε, ``εμείς δώσαμε και ονόματα, είμαστε πανέτοιμοι, έχουμε βρει τα αναγκαία στοιχεία και για το περιουσιακό, έχουμε και για το εδαφικό τα στοιχεία μας, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ανταπόκριση``.

    Ερωτηθείς εάν η επιτροπή θα δημιουργείτο για το εδαφικό ή το περιουσιακό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι θα δημιουργείτο ``και για τα δυο, για να συζητήσει, να βάλει κάτω συγκεκριμένα στοιχεία που σχετίζονται με τις περιουσίες, που σχετίζονται με το εδαφικό``.

    ``Δυστυχώς δεν υπάρχει ανταπόκριση από την τ/κ πλευρά``, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Σε ερώτηση εάν τα Ηνωμένα Εθνη θα θέσουν την τ/κ πλευρά προ των ευθυνών της, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως ό,τι έχει να πει για τα Ηνωμένα Εθνη τα λέει εντός, στις επαφές με τα Ηνωμένα Εθνη.

    Οσον αφορά τα όσα ακούγονται περί διεθνούς διάσκεψης από τη Νέα Υόρκη και ιδιαίτερα από βρετανικής πλευράς στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ``έχουν αλλάξει τα πράγματα``.

    ``Οταν θα εκδοθεί το ψήφισμα, δεν θα δούμε αυτά που ακούμε από τους Βρετανούς. Εχουμε κάνει τα αναγκαία διαβήματα, μέχρι στον κ. Κάμερον φθάσαμε. Πιστεύω ότι το ψήφισμα θα είναι καλό και θα ανταποκρίνεται στη δικαιοσύνη``, είπε.

    [02] Ντάουνερ: Δεν ήταν παραγωγική η συνάντηση των δύο ηγετών

    Δεν ήταν παραγωγική η συνάντηση των δύο ηγετών, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν σήμερα για λίγο περισσότερο από 1,5 ώρα και εστίασαν στο θέμα του περιουσιακού.

    Η συνάντηση, είπε, «ήταν αρκετά ανεπιτυχής».

    [03] ΥΠΕΣ: Ολα έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής

    Τις πρώτες ώρες της ερχόμενης Δευτέρας θα είναι γνωστά όλα τα αποτελέσματα για τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές 2011, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Προϊστάμενος Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου, σημειώνοντας ότι τα ονόματα των εκλεγέντων Δημάρχων αναμένεται να είναι γνωστά μέχρι τις 10 την νύκτα της Κυριακής.

    Σήμερα παραδόθηκαν στους οικείους Εφόρους Εκλογών τα ψηφοδέλτια που τυπώθηκαν στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο.

    Τα ψηφοδέλτια για όλους τους Δήμους - ελεύθερους και κατεχόμενους - θα είναι χρώματος ροζέ, άσπρο για τους δημοτικούς συμβούλους και μπλε για τις σχολικές εφορείες.

    Για εκλογές κοινοτάρχη στις ελεύθερες περιοχές το χρώμα θα είναι γκρίζο και πράσινο για τα Συμβούλια. Για τις κατεχόμενες περιοχές, στην Κερύνεια θα είναι το γαλάζιο χρώμα και χρυσαφί για τα Συμβούλια, για την Αμμόχωστο το καφέ χρώμα και ροζ για τα Συμβούλια και για την Λευκωσία το κίτρινο χρώμα και το πορτοκαλί για τα Συμβούλια.

    Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητρίου, θα γίνει πρώτα καταμέτρηση ψηφοδελτίων Δημάρχου, κοινοτάρχη και μετά θα ακολουθήσουν τα Συμβούλια και οι σταυροί προτίμησης και στο τέλος οι Σχολικές Εφορείες.

    [04] Μουδιασμένη η αγορά σε σύγκριση με τις προηγουμένες χρονιές

    Η αγορά είναι πολύ μουδιασμένη φέτος σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Πέτρος Μάρκου, αποδίδοντάς το στην οικονομική κατάσταση που υπάρχει, αλλά και στο ψυχολογικό δυσμενές κλίμα που έχει καλλιεργηθεί στους καταναλωτές.

    Σε δηλώσεις στο περιθώριο επίσκεψης εκπροσώπων των ε/κ και τ/κ κομμάτων και της Πρέσβειρας της Σλοβακίας στην Κύπρο στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας στην Πύλη Πάφου, ο κ. Μάρκου ανέφερε ότι το ``μούδιασμα`` παρατηρείται όχι στον τομέα των τροφίμων, αλλά στην ένδυση και υπόδυση, παιχνίδια, ηλεκτρικές συσκευές κ.ά.

    Ερωτηθείς εάν ``ο Αη Βασίλης δεν θα έρθει φέτος``, είπε ότι ``ελπίζουμε και ευχόμαστε πως θα έρθει. Χρειάζεται όμως να κινηθούμε και εμείς, ως καταναλωτές και ως καταστηματάρχες``. Ο Σύνδεσμος Καταναλωτών, ανέφερε, λέει στον καταναλωτή ``ξόδεψε, αλλά από αυτά που έχεις φυσικά. Μέσα από έναν σωστό οικογενειακό προγραμματισμό``. Αλοίμονο, πρόσθεσε, να λέγαμε του καταναλωτή μην ψωνίσεις. Τότε, είπε, θα ατονίσει ολόκληρη η οικονομία μας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 12 December 2011 - 14:29:16 UTC