Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-11-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ
  • [02] ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • [03] ΜΑΚΑΡΕΙΟ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ
  • [04] ΕΔΑΔ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

  • [01] ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

    Υποψήφιοι Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη σχολικών εφοριών υπέβαλαν την Πέμπτη την υποψηφιότητά τους για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 18 Δεκεμβρίου, για τους 12 δήμους της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας, 10 στις ελεύθερες περιοχές και 2 στις κατεχόμενες.

    Η διαδικασία υποβολής άρχισε στις εννέα το πρωί στην Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας για τους Δήμους Λευκωσίας, Μόρφου και Κυθραίας και στα Δημαρχεία για τους Δήμους Αγλαντζιάς, Εγκωμης, Λακατάμιας, Στροβόλου, Αγίου Δομετίου, Λατσιών, Ιδαλίου και Τσερίου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 12.30.

    Για τη Δημαρχία Λευκωσίας, υποψηφιότητες υπέβαλαν η Ελένη Μαύρου με τη Δημοτική Συνεργασία για τη Λευκωσία, και οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και Κωσταντής Καντούνας.

    Για τη Δημαρχία Στροβόλου, οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Σάββας Ηλιοφώτου και Λάζαρος Σαββίδης. Για το Δήμο Λακατάμιας, οι ανεξάρτητοι Μιχαλάκης Ανδρέου και Λουκάς Ιατρού και η Φωτούλα Κούτσιου Χατζήπαπα της Δημοτικής Συνεργασίας. Για το Δήμο Αγλαντζιάς οι ανεξάρτητοι Κώστας Κόρτας, Παναγιώτα Καυκαρίδου, και Ανδρέας Πέτρου. Για το Δήμο Γερίου ο Ανδρέας Παπαγιάννης με τη Δημοτική Συνεργασία για το Γέρι, ο ανεξάρτητος Αργύρης Αργυρού ανεξάρτητος. Για το Δήμο Τσερίου οι ανεξάρτητοι Αλκης Κωνσταντίνου και Γεώργιος Δ. Μιχαήλ. Για το Δήμο Λατσιών οι ανεξάρτητοι Παναγιώτης Κυπριανού και Πρόδρομος Ανδρέου (Προδρόμου). Για το Δήμο Εγκωμης οι ανεξάρτητοι Ζαχαρίας Κυριάκου και Νίκος Παυλίδης. Για τον Δήμο Αγίου Δομετίου οι ανεξάρτητοι Κώστας Πέτρου και Ανδρέας Χατζηλοΐζου. Για το Δήμο Ιδαλίου οι ανεξάρτητοι Ανδρέας Βασιλείου, Ανδρέας Δημητριάδης και Λεόντιος Καλένος. Για το Δήμο Κυθραίας οι ανεξάρτητοι Πέτρος Καρεκλάς και Μιχαλάκης Σάββα. Για το Δήμο Μόρφου ο υποψήφιος του ΔΗΚΟ Χαράλαμπος Πίττας.

    Υποβλήθηκαν την Πέμπτη στον Εφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, Μιχάλη Παρέλλη οι υποψηφιότητες δημάρχων για τους έξι Δήμους της Λεμεσού. Πρώτος κατέφθασε στην Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού και υπέβαλε την υποψηφιότητα του, στις 9:00 το πρωί, ο νυν Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος προτάθηκε από τον Τίτο Κολώτα και υποστηρίχθηκε από τον Λούλλη Κατσουνωτό.

    Στις 9:20, υπέβαλε την υποψηφιότητα του για τη Δημαρχία της Λεμεσού, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού. Η υποψηφιότητα του προτάθηκε και υποστηρίχθηκε από τους δυο άλλους Βουλευτές του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό, Ανδρέα Μιχαηλίδη και Ευθύμιο Δίπλαρο.

    Ο νυν Δήμαρχος Κ. Πολεμιδιών, Γιώργος Γεωργίου, υπέβαλε την υποψηφιότητα του στις 9:35. Η υποψηφιότητά του προτάθηκε από τον Κωσμά Θωμά και υποστηρίχθηκε από τον Γιώργο Ξουφαρίδη. Ακολούθησε πέντε λεπτά αργότερα, η υποβολή της υποψηφιότητας του ανεξάρτητου για τη Δημαρχία Κ.Πολεμιδιών, Χρήστου Νεοκλέους ο οποίος προτάθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκκη και υποστηρίχθηκε από τον Κύπρο Γεωργίου.

    Στις 10:05, υπέβαλε την υποψηφιότητα του ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Κυριάκος Χατζηττοφής, ο οποίος διεκδικεί την 4η συνεχόμενη θητεία του. Την υποψηφιότητα του πρότεινε ο τέως Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Φειδίας Διαμαντής και υποστηρίχθηκε από τον Παναγιώτη Πασιά.

    Ο Κυριάκος Ξυδιάς υπέβαλε την υποψηφιότητα του για τη Δημαρχία Γερμασόγειας στις 10:10 με προτείνων τον Γιώργο Μουζουρίδη και υποστηρίζουσα την Αιμιλία Κόζη, ενώ λίγο αργότερα υπέβαλαν τις υποψηφιότητες τους για τη Δημαρχία Μέσα Γειτονιάς, ο πρώην Δήμαρχος Στέλιος Μαρκίδης και ο Δώρος Αντωνίου. Τον πρώτο πρότεινε ο Αιμίλιος Σταύρου και υποστήριξε ο Πέτρος Σοφοκλέους, ενώ την υποψηφιότητα Δώρου Αντωνίου πρότεινε ο Μάριος Πρωτόπαπας και υποστήριξε ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης.

    Στις 10:25 o ανεξάρτητος υποψήφιος για τη Δημαρχεία Αγίου Αθανασίου, Γιαννάκης Ιωάννου, υπέβαλε την υποψηφιότητα του, η οποία προτάθηκε από τον Ανδρέα Χριστοδούλου και υποστηρίχθηκε από το Θεόδωρο Αναστασίου.

    Ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Ανδρέας Γαβριηλίδης, υπέβαλε τη δική του υποψηφιότητα στις 10:25 με πρόταση του Δημήτρη Λόρδου και την υποστήριξη του Παύλου Παραδεισιώτη.

    Η όλη διαδικασία της υποβολής υποψηφιοτήτων ολοκληρώθηκε μιάμιση ώρα νωρίτερα από την προκαθορισμένη και συγκεκριμένα στις 11:00, με την τελευταία υποβολή υποψηφιότητας για τη Δημαρχία του νεοσύστατου Δήμου Υψωνα, από τον νυν κοινοτάρχη, Αριστο Αριστείδου Παλούζα. Την υποψηφιότητα του πρότεινε ο Χριστοφής Αριστείδου και υποστήριξε η Ιωσηφίνα Αριστείδου. Ο Αριστος Παλούζας, υποστηρίζεται από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και δεδομένου ότι δεν έχει ανθυποψήφιο και δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε ένσταση, αναμένεται να ανακηρυχθεί αύριο το μεσημέρι ως ο πρώτος Δήμαρχος του Υψωνα.

    Εληξε κανονικά στις 12.30 και χωρίς κανένα πρόβλημα, η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, ενώπιον του Εφόρου εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας Χαράλαμπου Ηλιάδη, στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, για τους Δήμους της επαρχίας Λάρνακας.

    Σε κανένα Δήμο της επαρχίας Λάρνακας δεν υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος, ενώ στους Δήμους Λειβαδιών, Πάνω Λευκάρων και Δρομολαξιάς - Μενεού υπάρχουν τρεις υποψήφιοι. Συγκεκριμένα στα Πάνω Λεύκαρα υποψήφιοι είναι οι Ανδρέας Σώσειλος, Θέμης Ρούβης και Σάββας Ξενοφώντος, στα Λειβάδια οι Κώστας Παρασκευά, Μάριος Αρμένη και Χρίστος Ερωτοκρίτου και στο Δήμο Δρομολαξιάς - Μενεού οι Κύπρος Ανδρονίκου, Χρίστος Ερωτοκρίτου και Χριστόφορος (Χριστάκης) Κουμπάρος.

    Στο Δήμο Λάρνακας υποψήφιοι είναι οι Ανδρέας Λουρουτζιάτης και Νίκος Κλεάνθους, στην Αραδίππου οι Δήμος Ξιούρουππας και Ευάγγελος Ευαγγελίδης και στην Αθηένου οι Δημήτρης Παπαπέτρου και Σπύρος Παπουής.

    Ομαλά κύλησε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων στην Πάφο που ολοκληρώθηκε στις 12.30 μμ.

    Το αξίωμα του Δημάρχου διεκδικούν δώδεκα υποψήφιοι σε τέσσερεις Δήμους. Στον Δήμο Πάφου οι Σάββας Βέργας, Φειδίας Σαρίκας και Ανδρέας Ευστρατίου.

    Στον Δήμο Γεροσκήπου τη Δημαρχία διεκδικούν οι Τάσος Κούζουπος και Μιχάλης Παυλίδης, στον Δήμο Πέγειας οι Νεόφυτος Ακουρσιώτης, Γιώργος Χατζηαντωνίου, Μιχάλης Μίτας και Σταύρος Παντελίδης.

    Τέλος, στο Δήμο της Πόλεως Χρυσοχούς υποψηφιότητα υπέβαλαν οι Αγγελος Γεωργίου Οδυσσέως, Γιαννάκης Γαβριήλ και Χρύσανθος Παφίτης.

    [02] ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    Εκδήλωση μνήμης και τιμής του Πολυτεχνείου με κεντρικό σύνθημα ``Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» και «Κύπρος-Πολυτεχνείο ποτέ πια Φασισμός», πραγματοποίησε την Πέμπτη το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα της Κύπρου, υπό την Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), και το μαθητικό κίνημα υπό την ΕΣΕΜ Λευκωσίας.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με πορεία από το Παλιό Νοσοκομείο και κατέληξε έξω από την αμερικανική Πρεσβεία. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό, τα οποία έγραφαν, μεταξύ άλλων, ``Ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες και τα τανκς, ΝΑΤΟ - CIA προδοσία, Ενας είναι ο εχθρός ο Ιμπεριαλισμός`` και φώναζαν συνθήματα, όπως ``Ζήτω η φιλία των λαών, ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες, κ.α.``.

    Εξάλλου, πριν αρχίσει το πρόγραμμα, κατατέθηκαν κόκκινα γαρύφαλλα κάτω από την κυπριακή και ελληνική σημαία, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί στον τόπο της εκδήλωσης. Μετά το τελετουργικό μέρος ακολούθησε συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα.

    [03] ΜΑΚΑΡΕΙΟ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ

    Παιδοψυχιατρική κλινική και μονάδα αντιμετώπισης της νευρικής ανορεξίας θα λειτουργήσει μέχρι την άνοιξη του 2012 στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπως αναφέρθηκε την Πέμπτη κατά την επίσκεψη στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στην Αθαλάσσα, μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Κωνσταντίνου.

    Στα πλαίσια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τη Διεύθυνση, ιατρικούς λειτουργούς και λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας. Κατά τη συνάντηση, τα μέλη της Επιτροπής αναφέρθηκαν σε θέματα και προβλήματα που αφορούν σε θέματα ψυχικής υγείας, σε λειτουργικά προβλήματα, κτηριακά προβλήματα αλλά και στην ανάγκη ψυχολογικής στήριξης ασθενών μετά από την ολοκλήρωση της θεραπείας τους και της επανένταξης τους στην κοινωνία.

    Ο Διευθυντής την Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Γιάννης Καλακούτας είπε ότι τα κτήρια που στεγάζουν τους θαλάμους ασθενών χρονολογούνται από τη δεκαετία του ΄60 και ένας στόχος είναι η ανακαίνισή τους και παρά την οικονομική κρίση έχουν ήδη αρχίσει τις ανακαινίσεις.

    [04] ΕΔΑΔ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

    Ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα και ένας υπερβολικά μεγάλος αριθμός προσφυγών, δυσχεραίνουν την περαιτέρω λειτουργία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), επισημαίνει έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

    Η εισηγήτρια της έκθεσης και πρόεδρος της Επιτροπής, Ολλανδέζα βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Μαρί-Λουίζ Μπεμελμανς-Βιντέκ, χαρακτήρισε ανυπόφορη την οικονομική κατάσταση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου, αναφέροντας ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του Δικαστηρίου ανέρχεται σε 59 εκατομμύρια ευρώ περίπου και είναι πολύ κατώτερος του ετήσιου προϋπολογισμού της υπηρεσίας εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κατά πολύ λιγότερος από το 25% του προϋπολογισμού του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

    Κατά την Ολλανδέζα βουλευτή, που έχει ήδη συντάξει σχετική έκθεση, η οποία θα έλθει για ψήφιση στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Ιανουάριο του 2012, η λειτουργία του Δικαστηρίου δυσχεραίνεται επιπλέον και από την πληθώρα των αιτήσεων που υποβάλλονται, οι περισσότερες των οποίων όμως κρίνονται απαράδεκτες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 17 November 2011 - 14:29:48 UTC