Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-10-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΘΗΝΑ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΕ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΘΗΝΑ

    Ο κυπριακός ελληνισμός είναι δίπλα στον μητροπολιτικό ελληνισμό αυτή τη δύσκολη ώρα της δοκιμασίας του, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα.

    Παράλληλα, ο κ. Ομήρου, ο οποίος ενημέρωσε κατά τη συνάντηση τον κ. Σαμαρά για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις τουρκικές απειλές ανέφερε ότι είναι κοινή θέση ότι η κυρίως η ΕΕ, αλλά και η διεθνής κοινότητα οφείλουν να αντιδράσουν στις έκνομες συμπεριφορές της Τουρκίας.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι ``είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία, ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και την έκφραση της κοινής αγωνίας που και οι δύο καταθέσαμε για να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα και να μπει η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου``.

    ``Ο κυπριακός ελληνισμός, ενημέρωσα τον κ. Σαμαρά, είναι δίπλα στον μητροπολιτικό ελληνισμό αυτή τη δύσκολη ώρα της δοκιμασίας του``, υπογράμμισε.

    Είχαμε, είπε, ``μια πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων σε ό,τι αφορά τη σημερινή φάση του Κυπριακού, τις απευθείας διαπραγματεύσεις, την τουρκική προκλητικότητα, την αδιαλλαξία, τη στρεψοδικία στις απευθείας διαπραγματεύσεις``.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΕ

    Ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας δήλωσε ότι με τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος στηρίζεται η πραγματική οικονομία όχι μόνο της Κύπρου αλλά και όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, ο κ. Καζαμίας κλήθηκε να σχολιάσει τις ανησυχίες που υπάρχουν αναφορικά με τις επιπτώσεις στις κυπριακές τράπεζες και απάντησε πως «η έκδηλη ανησυχία η οποία υπάρχει στην Κύπρο δεν διαφέρει καθόλου από την έκδηλη ανησυχία που εκφράζεται για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και το τραπεζικό σύστημα σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης».

    Είμαι αισιόδοξος και σίγουρος, συνέχισε «ότι θα δοθούν οι σωστές λύσεις γιατί αυτό επιβάλλει ουσιαστικά το συμφέρον όχι μόνο του τραπεζικού συστήματος. Το τραπεζικό σύστημα στηρίζεται γιατί με αυτή τη προσέγγιση στηρίζεται η πραγματική οικονομία όχι μόνο της Κύπρου αλλά και όλων των χωρών της ευρωζώνης και ευρύτερα της Ευρωπαϊκής Ενωσης» σημείωσε.

    Ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρχει αισιοδοξία για τις κυπριακές τράπεζες ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «έχω την εντύπωση ότι είναι μονόδρομος. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για οτιδήποτε διαφορετικό. Γι` αυτό οι προσπάθειες όλων πρέπει να είναι προς εκείνη την κατεύθυνση και είμαι σίγουρος προς εκείνη την κατεύθυνση είναι» είπε.

    Κληθείς να αναφέρει ποιες θα είναι οι δημοσιονομικές επιπτώσεις στην Ευρώπη ύστερα από όσα έγιναν στις Βρυξέλλες τις τελευταίες δύο μέρες, ο Κίκης Καζαμίας είπε ότι «δεν ξέρουμε ποιές θα είναι».

    Πρόσθεσε ότι σήμερα μεσημέρι θα μεταβεί και πάλι στις Βρυξέλλες για συνεδρίαση της Ευρωζώνης την Τετάρτη το πρωί και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του ΕΚΟΦΙΝ, πριν από την επόμενη Σύνοδο των αρχηγών κρατών της ΕΕ που θα γίνει την Τετάρτη το απόγευμα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 25 October 2011 - 9:29:11 UTC