Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΡΑΕΚ - ΡΕΥΜΑ - ΑΥΞΗΣΗ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ - ΜΑΡΙ - ΠΟΡΙΣΜΑ
  • [03] ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ - ΝΕΟΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ

  • [01] ΡΑΕΚ - ΡΕΥΜΑ - ΑΥΞΗΣΗ

    Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) ενέκρινε έκτακτη προσαύξηση ύψους 6,96%, προ της επιβολής ΦΠΑ, στον τελικό λογαριασμό όλων των καταναλωτών ηλεκτρισμού της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου. Οπως ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ Γιώργος Σιαμμάς, η επιβολή προσαύξησης θα εφαρμοστεί στις τιμολογήσεις των κατηγοριών καταναλωτών με μηνιαία καταμέτρηση, οι μετρήσεις των οποίων θα αρχίσουν να καταγράφονται από το τέλος του Σεπτεμβρίου 2011 και των καταναλωτών με διμηνιαία καταμέτρηση, οι μετρήσεις των οποίων θα αρχίσουν να καταγράφονται από την 1η Οκτωβρίου 2011.

    Σύμφωνα με τον κ. Σιαμμά, το μέτρο θα ισχύει για δέκα συνεχόμενους ημερολογιακούς μήνες για όλους και για τον κάθε ένα καταναλωτή ξεχωριστά, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έναρξης καταγραφής των μετρήσεων.

    Στο μεταξύ, ποσό ύψους 49 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει η Κυβέρνηση για κάλυψη του κόστους ενοικίασης των προσωρινών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, για ένα χρόνο, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Πρόσθεσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εξουσιοδοτήσει τον Γενικό Διευθυντή του Γραφείου Προγραμματισμού να περιλάβει το ποσό αυτό στην αίτησή του προς την ΕΕ για εξασφάλιση σχετικής βοήθειας από την ΕΕ.

    ``Το Υπουργικό Συμβούλιο εξέτασε θέμα σήμερα για κάλυψη του κόστους της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) αναφορικά με τις προσωρινές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο η ΑΗΚ να μην μετακυλήσει όλο το αυξημένο κόστος στους καταναλωτές μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, έχοντας υπόψη την έκτακτη κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια, μετά από την έκρηξη στο Μαρί και την καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο Βασιλικό, που εφοδιάζει με περίπου 60% της ηλεκτρικής ενέργειας της Κύπρου``, είπε. Ανέφερε ότι ``το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως διαθέσει ένα ποσό ύψους 49 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη του κόστους ενοικίασης των προσωρινών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας``, προσθέτοντας ότι ``αυτό το ποσό είναι ικανό να καλύψει αυτό το κόστος για ένα χρόνο``.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ - ΜΑΡΙ - ΠΟΡΙΣΜΑ

    Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Ανεξάρτητης Μονομελούς Ανακριτικής Επιτροπής για την έκρηξη στο Μαρί.

    Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου, η απόφαση λήφθηκε κατόπιν συνεννόησης με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

    Ο Εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι όλοι θα πρέπει να σεβαστούν την ερευνητική διαδικασία για την έκρηξη στο Μαρί και στο τέλος, αφού ολοκληρωθούν οι ερευνητικές διαδικασίες και εκδοθούν τα πορίσματα, όλοι να τα σεβαστούν.

    Ερωτηθείς εάν θα ήθελε να σχολιάσει τα όσα ανέφερε ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού στην ακρόαση της Ανεξάρτητης Ανακριτικής Επιτροπής για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση ``Ευάγγελος Φλωράκης`` στο Μαρί, ο κ. Στεφάνου απάντησε αρνητικά.

    ``Οχι. Εμείς θα επιμείνουμε σε αυτό που είχαμε πει ευθύς εξ αρχής ότι όλοι θα πρέπει να σεβαστούν την ερευνητική διαδικασία και στο τέλος, αφού ολοκληρωθούν οι ερευνητικές διαδικασίες, γιατί είναι δύο, και εκδοθούν τα πορίσματα, όλοι να τα σεβαστούμε``, είπε.

    [03] ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ - ΝΕΟΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ

    Το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τις πρόνοιες του νόμου περί Εθνικής Φρουράς, διόρισε σήμερα τον Υποστράτηγο Ανδρέα Πετρίδη ως Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς, για περίοδο δύο ετών, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι ``ο κ. Πετρίδης υπηρετεί την Εθνική Φρουρά στο βαθμό του Υποστράτηγου τα τελευταία πέντε χρόνια``.

    Οπως είπε, ο κ. Πετρίτης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1957 και διορίστηκε με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού στο όπλο του πεζικού του στρατού ξηράς από τις 10 Ιανουαρίου 1977.

    Εγινε Υπολοχαγός την 1ην Ιουνίου 1980, Λοχαγός την 1η Σεπτεμβρίου 1985, Ταγματάρχης την 1η Σεπτεμβρίου 1990, Αντισυνταγματάρχης στις 15 Δεκεμβρίου 1995, Συνταγματάρχης στις 31 Δεκεμβρίου 2001, Ταξίαρχος την 1ην Απριλίου 2004 και Υποστράτηγος στις 21 Ιουλίου 2006, είπε ο κ. Στεφάνου.

    Οσον αφορά τη διοικητική πείρα που διαθέτει ο κ. Πετρίδης, ο κ. Στεφάνου είπε ότι διετέλεσε διοικητής υπομονάδας και διοικητής μονάδας για σειρά ετών, και ότι η επιτελική του εμπειρία αφορά τη θέση του διευθυντή του επιτελικού γραφείου του συντάγματος πεζικού, επιτελής επιτελικού γραφείου του ΓΕΕΦ, διευθυντής επιτελικού γραφείου της τέταρτης ταξιαρχίας πεζικού, και διευθυντής του επιτελικού γραφείου του ΓΕΕΦ επίσης για σειρά ετών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 31 August 2011 - 15:29:17 UTC