Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΥ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2010
  • [03] ΔΣΜ - ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ
  • [04] ΑΠΟΕΛ - CHAMPIONS LEAGUE - ΠΡΟΚΡΙΣΗ

  • [01] ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

    Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών άρχισε σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία την κατ άρθρο συζήτηση των επτά νομοσχεδίων που περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο μέτρων για δημοσιονομική εξυγίανση.

    Πριν την έναρξη της κατ άρθρο συζήτησης, ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης παρουσίασε το έβδομο νομοσχέδιο, που κατέθεσε το Υπουργείο Εμπορίου για την καταβολή ετήσιου τέλους από όλες τις εγγεγραμμένες εταιρείες.

    Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει την καταβολή ετησίου τέλους 350 ευρώ από όλες τις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στον Εφορο Εταιρειών. Ο κ. Κληρίδης ανέφερε πως το νομοσχέδιο θα συμβάλει αφενός στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και αφετέρου στη διαγραφή ανενεργών εταιρειών.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΥ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2010

    Σημαντική μείωση των προσφυγών που γίνονται εναντίον των αποφάσεων της Επιτροπής σε σχέση με το 2009 αλλά και με προηγούμενα χρόνια, καταδεικνύει η ετήσια Εκθεση των εργασιών της ΕΔΥ για το 2010, την οποία η Επιτροπή παρέδωσε την Τετάρτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΕΔΥ Παύλος Παπαγεωργίου ανέφερε πως η Εκθεση καταδεικνύει ότι υπάρχει σοβαρή μείωση των προσφυγών που γίνονται εναντίον των αποφάσεων. Οπως είπε, το 2010 είναι η χρονιά που υπήρξαν οι λιγότερες προσφυγές με μείωση περίπου 12% για τις θέσεις πρώτου διορισμού και μικρή μείωση 2% για τις θέσεις προαγωγής.

    Οσον αφορά τις θέσεις προαγωγής ο κ. Παπαγεωργίου εξήγησε ότι οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί δεικνύουν ότι κατά 56% έχουν ακυρωθεί αποφάσεις της ΕΔΥ εξαιτίας του τρωτού της σύστασης του οικείου προϊσταμένου πράγμα για το οποίο η ΕΔΥ δεν έχει ευθύνη.

    Ο Πρόεδρος της ΕΔΥ ανέφερε, επίσης, ότι μεγαλύτερο ποσοστό των αποφάσεων της Επιτροπής, περίπου το 98%, έχει εκδοθεί με ομοφωνία και των πέντε μελών της ΕΔΥ. Πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις οι οποίες εκδόθηκαν με πλειοψηφία για το 2010 μετρούνται στα δάκτυλα του ενός είτε των δύο χεριών.

    Ανέφερε ακόμη ότι για το 2010 η δουλειά της ΕΔΥ αυξήθηκε κατά περίπου 150 αποφάσεις σε σχέση με το 2009 για τις θέσεις πρώτου διορισμού και κατά 100 αποφάσεις για θέσεις προαγωγή.

    [03] ΔΣΜ - ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ

    Δεν αναμένεται ούτε και την Τετάρτη να υπάρξουν διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τους καταναλωτές, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Χρίστος Χριστοδουλίδης.

    ``Νοουμένου ότι όλα κυλήσουν ομαλά και δεν έχουμε οποιαδήποτε απρόβλεπτη βλάβη, σήμερα δεν θα υπάρξουν διακοπές``, είπε.

    Επανέλαβε την έκκλησή του προς το κοινό για εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς η κατάσταση παραμένει δύσκολη με την επάρκεια ηλεκτρισμού, συνεπεία της έκρηξης στο Μαρί και της ζημιάς στο σταθμό του Βασιλικού.

    Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι την ερχόμενη εβδομάδα η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη, καθώς θα αρχίσουν τη λειτουργία τους όλα τα εργοστάσια και ειδικά το τσιμεντοποιείο Βασιλικού που έχει κατανάλωση 20 μεγαβάτ.

    ``Γι` αυτό είναι αναγκαίο ο κόσμος να εξακολουθήσει να συνδράμει και να εντείνει την προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας``, κατέληξε.

    [04] ΑΠΟΕΛ - CHAMPIONS LEAGUE - ΠΡΟΚΡΙΣΗ

    Νίκη - πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε την Τρίτη ο ΑΠΟΕΛ, κερδίζοντας με 3-1 τη Βίσλα Κρακοβίας στο ΓΣΠ Λευκωσίας, στον επαναληπτικό αγώνα για τον τέταρτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας αυτής ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Ο ΑΠΟΕΛ είχε χάσει με 1-0 στον πρώτο αγώνα στην Κρακοβία.

    Τα τέρματα για τον ΑΠΟΕΛ επέτυχαν οι Μαντούκα στο 29 λεπτό, Αϊλτον στο 54΄ και 87, ενώ για τους Πολωνούς μείωσε ο Βιλκ στο 71΄.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 24 August 2011 - 9:29:14 UTC