Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
  • [02] ΟΛΙ ΡΕΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

    Απαράδεκτες και καταδικαστέες είναι οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμεντ Νταβούτογλου σχετικά με την Κυπριακή Δημοκρατία και την εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Η Κυπριακή Δημοκρατία, τονίζει, έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο και αυτό κάνει στο πλαίσιο πάντοτε του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας.

    ``Η Τουρκία συνεχίζει να επαναλαμβάνει τον εαυτό της και συνεχίζει να απειλεί``, αναφέρει ο Εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι το Κυπριακό δεν μπορεί να επιλυθεί με απειλές.

    Το Κυπριακό, προσθέτει, μπορεί να επιλυθεί με το σεβασμό και την εφαρμογή των περί Κύπρου ψηφισμάτων του ΟΗΕ τα οποία ψηφίσματα η Τουρκία προκλητικά αγνοεί και δεν εφαρμόζει.

    ``Στο χέρι της Τουρκίας είναι το Κυπριακό σύντομα να επιλυθεί, να τερματιστεί η κατοχή και να επανενωθεί η Κύπρος και ο λαός της και μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να μπορούν να εκμεταλλεύονται το φυσικό πλούτο της Κύπρου``, καταλήγει.

    Οι ενέργειες αναζήτησης πετρελαίου, ή φυσικού αερίου, στην υφαλοκρηπίδα της ανατολικής Μεσογείου, που σχεδιάζει η Κυπριακή Δημοκρατία, δεν είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο και δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, υποστηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

    Με ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε με αφορμή ``πληροφορίες και επίσημες ανακοινώσεις περί έναρξης τον ερχόμενο Οκτώβριο εργασιών γεώτρησης``, καλεί τη διεθνή κοινότητα ``να κινηθεί με υπευθυνότητα και να μην ενθαρρύνει τις ενέργειες αυτές της ελληνοκυπριακής πλευρας``. Το τουρκικό Υπουργείο ζητεί από ``τις εταιρείες και τις χώρες που έχουν ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα``.

    Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι οι σχετικές άδειες, που έχει εκδώσει η Κυπριακή Δημοκρατία, ``δεν ισχύουν``.

    [02] ΟΛΙ ΡΕΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν δήλωσε ότι η κυπριακή οικονομία έχει υγιείς και γερές βάσεις, αλλά παρατήρησε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική εξυγίανση.

    Προειδοποίησε τη νέα Κυβέρνηση της Κύπρου να λάβει μέτρα για μείωση του ελλείμματος μέχρι το 2012 και να επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις για ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας.

    Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το European Voice, ο κ. Ρεν σε δηλώσεις του την Παρασκευή είπε ότι είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, στο σύστημα υγείας και να μειωθούν οι δαπάνες.

    Οπως μεταδίδεται, ο κ. Ρεν δήλωσε ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία για να συζητήσει μαζί του την ανάγκη όπως η νέα Κυβέρνηση λάβει άμεσα μέτρα για δημοσιονομική εξυγίανση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 6 August 2011 - 13:29:11 UTC