Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΜΕΤΡΑ
  • [02] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ - ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ
  • [03] ΡΩΣΙΑ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΥΠΕΞ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

  • [01] ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΜΕΤΡΑ

    Κυβέρνηση και Πολιτικοί Αρχηγοί συμφώνησαν στο 1ο πακέτο μέτρων για τη θωράκιση της κυπριακής οικονομίας, ενώ κόμματα και ΥΠΟΙΚ θα συνεχίζουν το διάλογο για λήψη περαιτέρω μέτρων με προτεραιότητα στη λήψη μέτρων βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

    Αυτό ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες.

    Πρόσθεσε όμως ότι το πακέτο αυτό περιέχει τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη της Κυβέρνησης και των συγκυβερνώντων κομμάτων την 1η Ιουλίου, καθώς και προτάσεις των άλλων κομμάτων, σημειώνοντας ότι το 1ο πακέτο καλύπτει τόσο μέτρα για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας όσο και δημοσιονομικά ζητήματα.

    Ο κ. Στεφάνου είπε ότι ο διάλογος Κυβέρνησης κομμάτων θα συνεχιστεί, για τη λήψη περαιτέρω μέτρων με προτεραιότητα στη λήψη μέτρων βραχυπρόθεσμού χαρακτήρα. Για το σκοπό αυτό θα υπάρξει την ερχόμενη Τρίτη σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη και εκπροσώπων κομμάτων.

    [02] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ - ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ

    Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας σε μακρά συνεδρία που άρχισε στις 9.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 15.30 συνέχισε τη συζήτηση για την έκρηξη στη ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης. Η συνεδρία θα συνεχισθεί την προσεχή Τετάρτη στην παρουσία του πρώην Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Κωνσταντίνου Μπισπίκα.

    Σε δήλωση μετά τη συνεδρία ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρνάβα, είπε πως οι διασταυρούμενες αναφορές συνέβαλαν ώστε να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα.

    Ο κ. Βαρνάβα ανέφερε πως η συνεδρία ήταν πολύωρη καθώς έχουν καταθέσει τις απόψεις και την εμπλοκή τους σχεδόν όλοι και για αυτό το λόγο, έχουμε μια πολύ πιο ολοκληρωμένη εικόνα, σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα.

    Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Αμυνας θα συνεχίσει τη συνεδρία της την ερχόμενη Τετάρτη, στις 9.00 το πρωί για να ακουστούν οι απόψεις του πρώην Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Κωνσταντίνου Μπισπίκα και του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

    [03] ΡΩΣΙΑ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΥΠΕΞ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

    Τη στήριξη της Ρωσίας στην επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου 1977 και 1979 και της, χωρίς πιέσεις, συμφωνίας των δύο κοινοτήτων, εξέφρασε ο επίσημος εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασιέβιτς.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Λουκασιέβιτς, σχολιάζοντας την Πέμπτη τις πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου Πρωθυπουργού στα κατεχόμενα, είπε ότι θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι ότι οι «εύθραυστες» συνομιλίες στην Κύπρο, δεν πρέπει να υπόκειται σε εξωτερικές πιέσεις.

    «Το βασικό είναι να τους βοηθούμε και όχι να προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τα κοινά συμφέροντα των Κυπρίων με τα συμφέροντα άλλων χωρών» είπε.

    Πρόσθεσε ότι, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η τύχη της επίλυσης του Κυπριακού βρίσκεται στα χέρια των ίδιων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 22 July 2011 - 17:29:11 UTC