Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΥΝΕΔΡΊΑ
  • [02] ΥΠΕΞ ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
  • [03] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ
  • [04] Cyta ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΥΝΕΔΡΊΑ

    Αρχισε στις 10:05 την Τρίτη, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει και της συνάντησης της 7ης Ιουλίου στη Γενεύη.

    Στην συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου συμμετέχουν εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος Αντρος Κυπριανού και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Κατσουρίδης, εκ μέρους του ΔΗΣΥ ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιαδής και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου, εκ μέρους του ΔΗΚΟ ο Πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν και ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, εκ μέρους του ΚΣ ΕΔΕΚ ο Πρόεδρος του Κινήματος και Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Κούλλης Μαυρονικόλας, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κουτσού, η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου και ο Βοηθός ΓΓ του Κινήματος Αδωνις Γιάγκου.

    Συμμετέχουν, επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο Προεδρικός Επίτροπος Γιώργος Ιακώβου, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης και ο Ειδικός Σύμβουλος για το Κυπριακό Τουμάζος Τσιελεπής.

    [02] ΥΠΕΞ ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    Τη θέση ότι θα ήταν καλύτερα να εξευρεθεί μια λύση στο Κυπριακό προτού η Κύπρος αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012, εξέφρασε την Τρίτη ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ντέιβιντ Λίντινγκτον, δηλώνοντας ότι όσο πιο σύντομα εξευρεθεί η λύση στο Κυπριακό τόσο το καλύτερο για τις δύο κοινότητες της Κύπρου.

    Ο κ. Λίντινγκτον, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, επανέλαβε τη στήριξη της Βρετανίας στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με ίσα δικαιώματα για όλους και σύμφωνη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

    Εξέφρασε ακόμη την ευχή όπως στη συνάντηση της Γενεύης στις 7 Ιουλίου μεταξύ του ΓΓ του ΟΗΕ και των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου σημειωθεί κάποια πρόοδος. Διαβεβαίωσε, επίσης, για τη στήριξη της Βρετανίας στις προσπάθειες της Κύπρου να φέρει εις πέρας μια επιτυχημένη προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

    Στις δηλώσεις του, ο κ. Κυπριανού επανέλαβε τη θέση της κυπριακής Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Είπε ότι η Κύπρος τάσσεται υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ νοουμένου ότι η Αγκυρα θα συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της.

    [03] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ

    Στις 379,7 χιλιάδες άτομα ανήλθε ο αριθμός των εργαζομένων το 1ο τρίμηνο του 2011, ενώ ο αριθμός των ανέργων ανήλθε στις 30,2 χιλιάδες άτομα και το ποσοστό ανεργίας στο 7,4% του εργατικού δυναμικού.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας, με βάση τα αποτελέσματα της Ερευνας Εργατικού Δυναμικού, που διενεργείται σύμφωνα με Ευρωπαϊκό Κανονισμό, για το 1ο τρίμηνο του 2011, ο αριθμός των εργαζομένων ανερχόταν στις 379,7 χιλιάδες άτομα (άνδρες 208,2 χιλιάδες και γυναίκες 171,5 χιλιάδες) και ο αριθμός των ανέργων στις 30,2 χιλιάδες άτομα (άνδρες 16,1 χιλιάδες και γυναίκες 14,1 χιλιάδες).

    Το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων ηλικίας 20-64 ετών ήταν 74,7% (άνδρες 81,3% και γυναίκες 68,1%) παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Το ποσοστό ανεργίας ανερχόταν σε 7,4% του εργατικού δυναμικού (άνδρες 7,2% και γυναίκες 7,6%) παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, 7,2% (άνδρες 7,2% και γυναίκες 7,3%).

    [04] Cyta ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ

    Σε εμπορική λειτουργία τίθεται η υποθαλάσσια διάβαση μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, μέσω του ιδιωτικού υποσυστήματος ALEXANDROS, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα στις διεθνείς επικοινωνίες και νέους επιχειρηματικούς ορίζοντες στη Μεσόγειο και στην Ευρασία, όπως αναφέρει η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta).

    Σε ανακοίνωσή της, η Cyta αναφέρει ότι, μετά την επιτυχή λειτουργία της υποθαλάσσιας διάβασης Κύπρου-Γαλλίας τον Αύγουστο 2010, προγραμματίζει την πλήρη ενεργοποίηση της καλωδιακής χωρητικότητας Κύπρου-Αιγύπτου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού 2011, η οποία θα αναβαθμίσει τη διαθέσιμη υποθαλάσσια χωρητικότητα στη Μεσόγειο, πριν από άλλα διεθνή ανταγωνιστικά συστήματα τα οποία διέρχονται μέσω της Αιγύπτου.

    Επίσης, η προσαιγιάλωση στην Αίγυπτο προσφέρει την ευκαιρία για τη μεταφορά της τηλεπικοινωνιακής κίνησης της Cyta σε σημαντικούς προορισμούς στην Ευρώπη και την Ασία, καθώς και την πρόσβαση σε περιφερειακές αγορές μέσω της Αιγύπτου, με χαμηλό κόστος.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 28 June 2011 - 11:29:13 UTC