Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

  • [01] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, David Lidington, θα επισκεφθεί την Κύπρο από τις 27 μέχρι τις 29 Ιουνίου.

    Ο κ. Lidington θα έχει σειρά επαφών και θα δώσει διάσκεψη Τύπου στις 28 του μήνα.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

    «Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στην Κύπρο από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά 110 θάνατοι από ναρκωτικά, γεγονός που προκαλεί θλίψη και συνάμα δημιουργεί την υποχρέωση να εστιάσουμε κάθε προσπάθειά μας στην άμεση αντιμετώπιση του σύνθετου, επίκαιρου και οξύτατου αυτού φαινομένου», δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά.

    Σε μήνυμα του για την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο κ. Λουκά είπε ότι το φαινόμενο της χρήσης ναρκωτικών θεωρείται πλέον ως μια από τις πιο σοβαρές παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο και πολυδιάστατο ψυχοκοινωνικό φαινόμενο που προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως σωματικά, ψυχικά, κοινωνικά και οικονομικά ενώ οι επιδράσεις του στο άτομο, στην οικογένεια, στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία είναι καταστροφικές, ανέφερε.

    Ο κ. Λουκά στο μήνυμα του ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν διεξαχθεί διάφορες έρευνες οι οποίες αναδεικνύουν γενικά αυξητικές τάσεις στη χρήση παράνομων ουσιών. «Οι δραματικές αυξήσεις που καταγράφονται παγκόσμια σε θανάτους νεαρών κυρίως ατόμων μαρτυρούν ότι κανένα άτομο, οικογένεια ή κοινότητα δεν είναι επαρκώς οχυρωμένη έναντι της διακίνησης και εμπορίας τέτοιων ουσιών», πρόσθεσε.

    Παράλληλα, τόνισε ότι οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα των ναρκωτικών έχει ωθήσει τα τελευταία χρόνια την κυπριακή Πολιτεία στο να θέσει τα ναρκωτικά ως θέμα ύψιστης προτεραιότητας και να ακολουθήσει μια σφαιρική και σταθερή πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος με επίκεντρο την πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη των χρηστών. Επίσης, συνέχισε, λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για πάταξη των παράνομων κυκλωμάτων, των εμπόρων και διακινητών, καθώς και την προσαγωγή όσων ενέχονται σε αυτά ενώπιον της Δικαιοσύνης.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

    Την αισιοδοξία της ότι την 30η Ιουνίου, κατά τη μετάβαση μας στην ψηφιακή εποχή, όλα θα κυλήσουν όσο το δυνατό πιο ομαλά, χωρίς προβλήματα και χωρίς συγκρούσεις, εξέφρασε το Σάββατο η Υπουργός Συγκοινωνίων και Εργων Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλη.

    Σε δηλώσεις της, στο περιθώριο της ημερίδας παρουσίασης της Στρατηγικής Ατζέντας της Κυπριακής Πλατφόρμας για την έρευνα και τεχνολογία στης κατασκευές, η κ. Μαρκουλλή είπε πως γνώμονας του Υπουργείου της είναι η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και το ψηφιακό περιβάλλον να γίνει όσο το δυνατό πιο ομαλά, προς όφελος του Κύπριου πολίτη.

    Όπως ανέφερε η Υπουργός Συγκοινωνιών είχε πάρα πολλές διαβουλεύσεις με το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου και με την εταιρεία Velister, σημειώνοντας πως το διάστημα αυτό και στις δύο περιπτώσεις το Υπουργείο συμπεριφέρθηκε με ένα τρόπο που διευκόλυνε και τους δύο, γιατί και το ΡΙΚ "δεν ήταν ή δεν είναι έτοιμο να καλύψει κάποιες συγκεκριμένες περιοχές, καθώς επίσης η Velister δεν ήταν έτοιμη και δεν είναι έτοιμη με το δικό της δίκτυο".

    «Είναι εκεί που προσπαθήσαμε δίνοντας κάποιες προτάσεις και στους δύο να διευκολύνουμε την όσο το δυνατόν ομαλότερη μετάβαση στο ψηφιακό περιβάλλον. Αντιλαμβάνομαι όμως τα προβλήματα που έχουν εγερθεί και είναι γι αυτό που από χθες βρίσκομαι σε συνεχή επαφή και με το ΡΙΚ και με τους εκπροσώπους της Velister, αλλά και με τεχνικούς, για να δούμε πως μπορούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα, χωρίς να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός», είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 25 June 2011 - 13:29:12 UTC