Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ NOBLE ENERGY
  • [03] ΥΠΟΙΚ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
  • [04] ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΛΕΣΚΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

    Η προσωρινή εισφορά 1.000 ευρώ από όλες τις κερδοφόρες εταιρείες, στο πλαίσιο της συνεισφοράς των εργοδοτών στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την παγκόσμια οικονομική κρίση, αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις εργοδοτικές οργανώσεις ΚΕΒΕ και ΟΕΒ το μεσημέρι στο Προεδρικό.

    Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας κατέθεσε προς τις εργοδοτικές οργανώσεις συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ πρόσθεσε ότι ΚΕΒΕ και ΟΕΒ εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συνεισφέρουν.

    Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι το μέτρο της προσωρινής εισφοράς θα αποδώσει ένα πολύ σημαντικό έσοδο για το κράτος με άμεσο και γρήγορο τρόπο. Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, ο οποίος δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της ότι το μέτρο της προσωρινής εισφοράς μπορεί να αποφέρει στο κράτος έσοδα ύψους 100 εκ. ευρώ.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ NOBLE ENERGY

    Την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα αρχίσουν οι εργασίες γεώτρησης για εντοπισμό κοιτασμάτων υποθαλάσσιου πλούτου στην περιοχή της Κύπρου, εξέφρασε ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Noble Energy, Rodney Cook, ο οποίος επικεφαλής αντιπροσωπείας συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο Χριστόφια.

    Εξερχόμενος από τη συνάντηση, που κράτησε περίπου τριάντα λεπτά , ο κ. Κουκ ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επικείμενες εργασίες γεώτρησης που αναμένεται να ξεκινήσουν το αργότερο στο τέλος αυτού του χρόνου. Πρόσθεσε ότι «αναμένουμε με ανυπομονησία αυτή την ευκαιρία και τα οφέλη που θα έχει για την Κύπρο».

    Ο κ. Κουκ ανέφερε ότι ο Πρόεδρος εξέφρασε τη στήριξη της Κυβέρνησής του για τις ενέργειες που γίνονται και πρόσθεσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την οικονομική εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και τη διμερή συνεργασία σε αυτό το επίπεδο.

    «Ελπίζουμε να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα στο τέλος αυτού του χρόνου», συμπλήρωσε, ενώ σε ερώτηση αν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη των εργασιών ανόρυξης, περιορίστηκε να πει ότι στόχος μας είναι σίγουρα μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Διευκρίνισε ότι η πλατφόρμα γεωτρύπανο για την άντληση του φυσικού αερίου θα χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένες εργασίες στο Ισραήλ.

    Σε άλλη ερώτηση αν υπάρχουν συγκεκριμένα ευρήματα, απάντησε ότι οι πληροφορίες και τα στοιχεία μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά.

    [03] ΥΠΟΙΚ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

    Διάφορα σενάρια με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των χαμηλόμισθων υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που δεν θα κληθεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση, χωρίς να επηρεαστεί το ζητούμενο που είναι η συνεισφορά των υπαλλήλων να ανέλθει στα 70 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα δύο ετών, επεξεργάστηκαν από κοινού το απόγευμα της Τετάρτης, Λειτουργοί του Υπουργείου Οικονομικών και οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη.

    Στη συνάντηση, διάρκειας δυόμισι ωρών, που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών, συζητήθηκε η πρόταση της Κυβέρνησης για τη συνεισφορά των υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, την οποία παρέδωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ.

    [04] ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΛΕΣΚΗ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου επιβεβαίωσε την επίδοση της παραίτησης του Επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ Ανδρέα Μολέσκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρωί της Τετάρτης, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος την έκανε αποδεκτή.

    Σε δηλώσεις του το μεσημέρι στους δημοσιογράφους, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι η προπαρασκευαστική εργασία που γίνεται αναφορικά με την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ είναι «σε προχωρημένο στάδιο».

    Οπως είπε, «η Κυβέρνηση θα συνεχίζει να εργάζεται για να πραγματοποιηθεί μια επιτυχημένη Προεδρία που θα ενισχύει το κύρος και την αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ισότιμο κράτος μέλος στην ΕΕ».

    Σε ερώτηση πότε αναμένεται να διοριστεί νέος Επικεφαλής, ο κ. Στεφάνου είπε ότι αυτό θα ανακοινωθεί μόλις παρθούν οι σχετικές αποφάσεις.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 22 June 2011 - 17:29:14 UTC