Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ
  • [03] ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  • [04] ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΕΔΡΙΕΣ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου απευθύνει έκκληση και έντονη προτροπή προς την εκτελεστική εξουσία για έγκαιρη κατάθεση των νομοσχεδίων στη Βουλή και δηλώνει ότι αναμένει πως θα έχει την ενημέρωση που απαιτεί το αξίωμα του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις συνομιλίες προς επίλυση του Κυπριακού.

    Αναφέρεται σε παθογένεια του πολιτικού συστήματος, επιβεβαιώνοντας ότι ζήτησε μείωση της προσωπικής του φρουράς και του προσωπικού του γραφείου του, στέλνοντας στους πολίτες μήνυμα περιορισμού των υπερβολών και ξεκαθαρίζει ότι αιτήματα της Βουλής που συνδέονται με δαπάνες θα περιμένουν.

    Σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, ο Γιαννάκης Ομήρου δηλώνει, επίσης, ότι θα καταβάλει προσπάθεια ώστε να πάει η Βουλή πιο κοντά στους πολίτες, θα έχει προσωπική ανάμειξη στην προετοιμασία της Βουλής για την ευρωπαϊκή προεδρία της Κύπρου και ανακοινώνει ότι την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνει στην Αθήνα για επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας.

    Διαβεβαιώνει ότι θα ενισχύσει την κοινοβουλευτική διπλωματία και παραπέμπει στις ασφαλιστικές δικλείδες που περιέχει το πολίτευμα σε ό,τι αφορά την αποφυγή πολιτειακής κρίσης, λαμβανομένων υπόψη των συσχετισμών των δυνάμεων των κομμάτων.

    Ερ: Ποια είναι η πρώτη σας προτεραιότητα σε ό,τι αφορά το Κοινοβούλιο;

    Πρώτη προτεραιότητα εκ του Συντάγματος και του Κανονισμού είναι να σχηματιστούν οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ο αριθμός των οποίων έχει μειωθεί δραστικά, να αρχίσουν την παραγωγή νομοθετικού έργου και να το προωθήσουν στην Ολομέλεια για να λειτουργήσει η Βουλή. Δυνάμει του Συντάγματος και του κανονισμού 2, είναι οι βασικές λειτουργίες της Βουλής των Αντιπροσώπων, η παραγωγή νομοθετικού έργου και η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μπούμε σε τροχιά λειτουργίας της Βουλής. Από τη μεθεπόμενη Πέμπτη ελπίζουμε να έχουμε τα πρώτα νομοσχέδια, τα οποία θα έχουν τύχει επεξεργασίας από τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και, βεβαίως, με την εγγραφή θεμάτων από Βουλευτές και κόμματα θα αρχίσει και η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.

    Στόχος είναι να λειτουργήσει ομαλά η Βουλή σε αρμονική συνύπαρξη με τις άλλες δύο συντεταγμένες εξουσίες, την εκτελεστική και τη δικαστική. Ασφαλώς, η δικαστική έχει πιο διακριτό ρόλο στο πολίτευμα μας, όμως με τη νομοθετική εξουσία πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία χωρίς επεμβάσεις στις αρμοδιότητες της μίας από την άλλη, με στόχο την ομαλή και άψογη λειτουργία του πολιτεύματος.

    Ερ: Οι διαμορφωθέντες συσχετισμοί των κομμάτων, τόσο από το εκλογικό

    σώμα όσο και για την εκλογή σας στην προεδρία στη Βουλή κρίθηκαν από κάποιους ως αλλαγή. Ετσι βλέπετε την εκλογή σας;

    Απ: Ως εκ του θεσμικού πολιτειακού μου ρόλου, που συνίσταται να εκπροσωπώ συναινετικά, συνθετικά και συνενωτικά το σύνολο των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν προβαίνω σε ερμηνείες και εκτιμήσεις. Αυτό που λέω είναι ότι καθήκον έχω, ανεξάρτητα από το ποιοι ψήφισαν ή δεν ψήφισαν τη δική μου υποψηφιότητα, να εργαστώ για την ομαλή λειτουργία της Βουλής των Αντιπροσώπων μέσα στα πλαίσια των συντεταγμένων εξουσιών της.

    Ερ: Παρά το γεγονός ότι καταθέσατε την υποψηφιότητα σας ως συνενωτική, η εκλογή σας ήταν οριακή και μάλιστα με τα συγκυβερνώντα κόμματα από τη μια και τα αντιπολιτευόμενα από την άλλη. Πιστεύετε ότι υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί με σύμπνοια το Κοινοβούλιο να επιτελέσει το έργο του;

    Απ: Το θέμα της εκλογής Προέδρου της Βουλής έχει λήξει, αμέσως μετά την ψηφοφορία. Ο Πρόεδρος της Βουλής, επαναλαμβάνω εκπροσωπεί το σύνολο των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και αυτή ήταν πάντα η πρακτική. Υπήρξαν και Πρόεδροι της Βουλής που εξελέγησαν με λιγότερες ψήφους. Το ζητούμενο δεν είναι η σύμπνοια, με την έννοια της διαγραφής των διαφορετικών απόψεων. Οι Βουλές είναι παντού στις δημοκρατίες, σώματα πλουραλιστικά, που συντίθενται από διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αντιλήψεις. Το θέμα δεν είναι η σύμπνοια, το θέμα είναι η συνύπαρξη των διαφορετικών πολιτικών και ιδεολογικών αντιλήψεων με το πολίτευμα με τη λειτουργία της δημοκρατίας. Η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι η αντανάκλαση της κοινωνίας. Είναι το κατεξοχήν όργανο έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας και μέσα από τη λειτουργία της Βουλής των Αντιπροσώπων αναδεικνύονται και οι διαφορές και οι διαφωνίες, αλλά υπάρχουν και συγκλίσεις και συνθέσεις σε ό,τι αφορά την παραγωγή και νομοθετικού έργου και άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου.

    Ερ: Με τους συσχετισμούς των δυνάμεων των κομμάτων πιστεύεται ότι μπορεί να διαφυλαχθεί ότι δεν θα υπάρξει πολιτειακή κρίση σε κρίσιμα θέματα και πώς μπορεί το Κοινοβούλιο να έχει τέτοια απήχηση στο λαό ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της τόσο ψηλής αποχής;

    Απ: Το φαινόμενο της αποχής είναι ένα ξεχωριστό θέμα. Είναι μια παθογένεια του πολιτικού συστήματος και αλίμονο στους πολιτικούς φορείς και τα πολιτικά πρόσωπα που δεν θα πάρουν αυτό το ισχυρό μήνυμα της κυπριακής κοινωνίας. Είπα και στην ομιλία μου κατά την εναρκτήρια συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής ότι ήχησε ως ισχυρό προειδοποιητικό καμπανάκι αυτή η αποχή και έχουμε λάβει ευκρινώς αυτό το μήνυμα. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να ενεργήσουμε για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα, τους πολιτικούς φορείς και στο πολιτικό προσωπικό. Αυτό σημαίνει, βέβαια, ότι θα πρέπει να αναδειχθούμε οι αντάξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών, οι πολιτικές μας παρεμβάσεις πρέπει να έχουν αποτέλεσμα, θα πρέπει να εργαστούμε για να ξεπεραστούν τα οικονομικά και τα κοινωνικά προβλήματα, ιδιαίτερα στις δυσμενείς συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, θα πρέπει να καταπολεμήσουμε τις πελατειακές σχέσεις, την αναξιοκρατία, την παραβίαση της αρχής για ίση αντιμετώπιση των πολιτών. Να παταχθούν φαινόμενα διαπλοκής, διαφθοράς στο δημόσιο βίο που τραυματίζουν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Η αποχή είναι ένα φαινόμενο νοσηρό, μια παθογένεια του πολιτικού συστήματος και δεν πρέπει να επιρρίπτονται οι ευθύνες στους πολίτες, αλλά να λαμβάνεται η ευθύνη από το πολιτικό σύστημα.

    Το πολίτευμα περιέχει ασφαλιστικές δικλείδες. Η κάθε συντεταγμένη εξουσία θα πρέπει να ασκεί χωρίς καταχρήσεις, βεβαίως, τις αρμοδιότητες που της αναθέτει το Σύνταγμα. Από εκεί και πέρα, εκεί που ενδεχομένως υπάρξει υπέρβαση αρμοδιοτήτων και εξουσιών, αρμόδιο να αποφανθεί είναι το Ανώτατο Δικαστήριο εν τη ασκήσει των αρμοδιοτήτων του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Αρα, λοιπόν, αδιέξοδα στη δημοκρατία δεν υπάρχουν. Αν υπάρξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπάρχει το Δικαστήριο για να αποφασίσει για τη συνταγματικότητα ή την αντισυνταγματικότητα μιας νομοθεσίας.

    Ερ: Ισως ένα θέμα που δεν μπορεί να ρυθμιστεί από το Δικαστήριο είναι η έγκριση του Κρατικού Προϋπολογισμού;

    Απ: Χωρίς να θέλω να προβλέψω ότι θα συμβεί, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το δικαίωμα της αναπομπής και συνεπώς μπορεί να επιφέρει τις αναγκαίες τροποποιήσεις στο νόμο του Προϋπολογισμού που να ικανοποιεί την πλειοψηφία και κατά την εξέταση της αναπομπής να δοθεί θετική ψήφος, και άρα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες στο πολίτευμα.

    Ερ: Πώς σχολιάζεται την άποψη που εκφράστηκε ότι οι βουλευτικές εκλογές προλειαίνουν το έδαφος για τις προεδρικές εκλογές;

    Απ: Δεν το πιστεύω γιατί κάθε εκλογή έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Υστερα, υπάρχει μια χρονική απόσταση, που μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη, όμως οι βουλευτικές εκλογές αποτύπωσαν για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή την απήχηση που έχουν οι πολιτικές δυνάμεις μέσα στο εκλογικό σώμα. Στις βουλευτικές εκλογές οι υποψήφιοι ήταν εκατοντάδες. Διαδραματίζουν ρόλο οι προσωπικές, φιλικές συγγενικές σχέσεις των υποψηφίων, σε αντίθεση με τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες ο αριθμός των υποψηφίων δεν υπερβαίνει συνήθως τα δάκτυλα του ενός χεριού και άρα στις προεδρικές οι επιλογές είναι πολύ πιο πολιτικές, ας πω, χωρίς να υπεισέρχεται το προσωπικό στοιχείο, το στοιχείο της φιλίας της συγγένειας και έχουμε μια κατεξοχήν πολιτική εκλογή για τον ανώτατο θεσμικό πολιτειακό παράγοντα της χώρας που κρίνεται με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.

    Ερ: Κύριε Πρόεδρε ευσταθούν οι πληροφορίες ότι ζητήσατε μείωση της προσωπικής σας φρουράς και του προσωπικού του γραφείου του Προέδρου της Βουλής;

    Απ: Αυτά είναι θέματα τα οποία ρυθμίζονται από το γραφείο μου. Είναι γεγονός ότι δεν θέλω υπερβολικό αριθμό φρούρησης, βεβαίως η Αστυνομία έχει τον πρώτο λόγο, όμως ζήτησα να υπάρξει μείωση της φρουράς, να μην έχω πρόσθετο όχημα στις μετακινήσεις μου, ούτε φρουρές στους τόπους, όπου κατοικώ. Νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια, ιδιαίτερα τώρα στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, για εξοικονόμηση και προσωπικού και δαπανών και τον περιορισμό μιας υπερβολής. Είπαμε ότι η παθογένεια του πολιτικού συστήματος, που απεδείχθη με την αποχή, πρέπει να στείλει μηνύματα. Ας δώσουμε και εμείς κάποια μηνύματα.

    Ερ: Εχετε ενημέρωση σε σχέση με τη διαγραφή του Βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία και το καθεστώς υπό το οποίο θα μετέχει στο Κοινοβούλιο;

    Απ. Οχι ακόμα (μεσημέρι της Τετάρτης) θα αναμένουμε την ενημέρωση από το ΔΗΚΟ στο οποίο ανήκει ο κ. Κουλίας και από τον ίδιο για τις προθέσεις του.

    Ερ: Ευσταθεί ότι υπήρξε επικοινωνία σας με τον κ. Κουλία πριν την ψηφοφορία;

    Απ: Καμία επικοινωνία. Από την αρχή εμείς δηλώσαμε ότι η υποψηφιότητα μας δεν τέθηκε στη λογική οποιονδήποτε συνεννοήσεων. Ο,τι κάναμε το κάναμε ανοικτά, με τις συναντήσεις που είχαμε με τα κόμματα και η πρόταση μας απευθυνόταν και σε όλα τα πολιτικά κόμματα και σε όλους τους Βουλευτές.

    Ερ: Ενα από τα φλέγοντα θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα Βουλή είναι το ασφαλιστικό. Εχετε υπόψη τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την ψήφιση των σχετικών νομοθεσιών;

    Απ: Εχει ενημερωθεί το κόμμα μου για την αναλογιστική μελέτη, την οποία θα μελετήσουμε και θα τοποθετηθούμε. Ομως δεν γνωρίζω εάν η εκτελεστική εξουσία θα είναι έτοιμη να καταθέσει νομοθεσία στη Βουλή προ των καλοκαιρινών διακοπών.

    Ερ: Αναλάβατε την Προεδρία της Βουλής με χρόνια αιτήματα του νομοθετικού σώματος, όπως το νέο κτήριο, η νομική υπηρεσία, η οικονομική ανεξαρτησία της Βουλής. Πώς σχεδιάζεται να τα προωθήσετε;

    Απ: Θα τα δούμε όλα. Θα δώσουμε χρόνο στο χρόνο, μην προχωρήσουμε με βεβιασμένες αποφάσεις. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αιτήματα, θα σας πω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην κυπριακή οικονομία. Τουλάχιστον, από τη δική μου πλευρά δεν πρόκειται να κάνω τίποτε απολύτως που να δίνει το μήνυμα ότι δεικνύουμε αναλγησία και έλλειψη ευαισθησίας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία. Εκεί που μπορούν να περιμένουν τα αιτήματα της Βουλής, πρέπει να περιμένουν, αυτή είναι υποχρέωση προς την κυπριακή κοινωνία, προς τον Κύπριο πολίτη αυτήν τη δύσκολη ώρα που περνά η κυπριακή οικονομία.

    Ερ: Με γνωστές τις διαφωνίες στους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό, ποιος θα είναι ο ρόλος σας στην προώθηση του Κυπριακού μέσα από το Κοινοβούλιο;

    Απ: Θα ανταποκριθώ στα πολιτειακά μου καθήκοντα και στις δυνατότητες που υπάρχουν για την προβολή διεθνώς και εντός ΕΕ των αρχών και δικαίων του κυπριακού λαού και του ελληνισμού. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για μια σταθερή φωνή της Βουλής των Αντιπροσώπων σε όλα τα διεθνή κοινοβουλευτικά φόρα. Θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Το πλαίσιο είναι καθορισμένο, ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, αποφάσεις των ευρωπαϊκών συλλογικών θεσμικών οργάνων, οι Συμφωνίες υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979, οι αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου. Εχουμε το ομόφωνο κοινό ανακοινωθέν του Σεπτεμβρίου του 2009, που απηχεί τις απόψεις όλων των κομμάτων σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια λύση προκειμένου να είναι αποδεκτή από τον κυπριακό ελληνισμό.

    Από εκεί και πέρα, εκφράζοντας τις θέσεις του κόμματος μου, είμαι σαφής και λέω ότι χρειάζεται αλλαγή της τακτικής στις διαπραγματεύσεις και στρατηγικής στη συνολική διαχείριση του Κυπριακού. Να αποκαλύψουμε και στηλιτεύσουμε την τουρκική αδιαλλαξία για να μην μπορεί η Τουρκία να εμφανίζεται ως ουδέτερος τρίτος, καλόπιστος παρατηρητής που επείγεται μάλιστα για λύση. Επιβάλλεται να αποσυρθούν οι απαράδεκτες υποχωρήσεις και η δραστική διαφοροποίηση των προτάσεων μας για το περιουσιακό, προκειμένου να ισχύει η βασική αρχή ότι τον πρώτο λόγο έχει ο ιδιοκτήτης, δυνάμει νομίμου τίτλου ιδιοκτησίας, ως προς τη διαχείριση και διάθεση της περιουσίας του. Βεβαίως, χρειάζεται να επιδιώξουμε την πιο ενεργό εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες του Κυπριακού που πρέπει να παραμείνει στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

    Ερ: Ποια η εκτίμηση σας για την παρούσα φάση του Κυπριακού;

    Απ: Απεδείχθη εκ των πραγμάτων, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, ότι η τουρκική αδιαλλαξία επιδεινώνεται, απεδείχθη η πλήρης ποδηγέτηση των τ/κ ηγεσιών, από την Τουρκία και αυτό που δεν δίστασε να καταγράψει στο βιβλίο του ο κ. Νταβούτογλου, ότι δηλαδή, η Τουρκία έχει αρπαχτικές και επεκτατικές βλέψεις στην Κύπρο και ότι θέλει να χρησιμοποιεί την Κύπρο ως ορμητήριο για τις ευρύτερες αρπαχτικές και επεκτατικές της διαθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Νομίζω ότι αυτές οι διαπιστώσεις δεν μπορούν να αμφισβητούνται και η αλλαγή στη στρατηγική είναι κάτι περισσότερο από επιταγή.

    Ερ: Εχετε την αναμενόμενη ενηρωση ως δεύτερος τη τάξει πολιτειακός αξιωματούχος της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στις συνομιλίες;

    Απ: Αναμένω ότι θα την έχω.

    Ερ: Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να αλλάξει στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, αλλά δεν είναι εφικτό γιατί παρεμβάλλονται εμπόδια;

    Απ: Θα πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια να πάει η Βουλή πιο κοντά στους πολίτες. Να εισαχθεί η ηλεκτρονική δημοκρατία, για να μπορέσουν οι απόψεις των πολιτών για τα διάφορα νομοθετήματα να ακούγονται και να λαμβάνονται υπόψη, θα πρέπει ακόμα πιο έντονα να έχουμε παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα, να δώσουμε βήμα στους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Εχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, θα προσπαθήσουμε να τα προωθήσουμε περαιτέρω και να τα επιταχύνουμε.

    Ερ: Πώς η Βουλή προετοιμάζεται για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο;

    Απ: Ενημερώθηκα ότι ήδη η Βουλή ξεκίνησε την προετοιμασία και θα έχω ενεργό εμπλοκή σε αυτή τη διαδικασία. Ο στόχος είναι να έχουμε μια άψογη διοργάνωση των συνεδριάσεων, συσκέψεων και γεγονότων που οφείλουμε να οργανώσουμε κατά την προεδρία εκ μέρους του Κοινοβουλίου. Δεν έχω αμφιβολία ότι οι ικανότητες και η τεχνογνωσία του προσωπικού της Βουλής και η προθυμία των μελών της Βουλής θα αποτελέσουν εγγύηση για την πλήρη επιτυχία αυτών των διοργανώσεων.

    Ερ: Δεν είναι λίγες οι φορές που τα κόμματα διαμαρτύρονται για μη έγκαιρη κατάθεση νομοσχεδίων και επιφανειακή μελέτη τους από τη Βουλή λόγω της πίεσης χρόνου. Μπορούν να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα ή είναι σύμφυτα με τη λειτουργία του πολιτεύματος και του Κοινοβουλίου;

    Απ: Αναμένω ότι η εκτελεστική εξουσία θα βελτιώνεται ως προς αυτό το ζήτημα και να μην παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο, παραμονές διάλυσης της Βουλής ή των διακοπών, να στέλνονται δεκάδες εάν όχι εκατοντάδες νομοθεσίες τις οποίες θα πρέπει η Βουλή, υποτίθεται, να μελετήσει και να παρουσιάσει στην Ολομέλεια για ψήφιση. Τέτοια φαινόμενα εκθέτουν τη νομοθετική εξουσία χωρίς να έχει ευθύνη. Η έκκληση και η έντονη προτροπή προς την εκτελεστική εξουσία είναι να πετύχει μια σημαντική βελτίωση στην έγκαιρη κατάθεση των νομοθετικών της πρωτοβουλιών.

    Ερ: Σκέφτεστε να ενισχύσετε τη συνεργασία της Βουλής με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές, όπως και την κοινοβουλευτική διπλωματία;

    Απ: Θεωρώ τους Κύπριους Ευρωβουλευτές ως Βουλευτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του κυπριακού λαού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει σύνδεση και τακτική επικοινωνία με τους Ευρωβουλευτές. Ναι, η προσπάθεια θα είναι να πετύχουμε μια πιο στενή και μόνιμη συνεργασία και αμφίδρομη επικοινωνία με τους Ευρωβουλευτές. Σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική διπλωματία η Βουλή έχει μια παράδοση. Συμμετέχει έντονα και δραστήρια σε πλείστους όσους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς. Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε με την ίδια ακριβώς διάθεση, που θα αφορά κυρίως το Κυπριακό, αλλά όχι μόνο. Οταν η επικέντρωση είναι μόνο στα δικά μας ζητήματα και επιδεικνύουμε αδιαφορία για ζητήματα που απασχολούν ευρύτερα τον κόσμο, τις παγκόσμιες κοινωνίες και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες οδηγούμαστε σε λογικές απομόνωσης. Αρα, λοιπόν, πρέπει να ασχολούμαστε και με προβλήματα που απασχολούν άλλους λαούς για να μπορέσουμε να έχουμε στήριξη για το εθνικό.

    Ερ: Αντιλαμβάνομαι ότι η πρώτη σας επίσημη επίσκεψη θα είναι στην Αθήνα;

    Απ: Είναι στην Αθήνα γιατί έτσι πρέπει να είναι, καθώς με την Ελλάδα δεν έχουμε απλώς διακρατικούς ή διακοινοβουλευτικούς δεσμούς. Η Ελλάδα είναι η χώρα με την οποία συνδεόμαστε με δεσμούς αίματος, ακατάλυτους εθνικούς δεσμούς και άρα η πρώτη επίσκεψη θα είναι στην Αθήνα για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, με την εθνική αντιπροσωπεία, την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Οι συμβολισμοί είναι ισχυροί και ακόμα πιο ισχυρή η ουσία αυτών των σχέσεων. Εθνική ομοψυχία, συμπόρευση Κύπρου και Ελλάδας για αντιμετώπιση των κοινών εθνικών κινδύνων. Η επίσκεψη έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ

    Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να επεκτείνει την αναστολή της πλήρωσης θέσεων Α διορισμού στο δημόσιο, που είχε εγκρίνει η Βουλή των Αντιπροσώπων, και σε εκείνες τις θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, οι οποίες έχουν μεν δημοσιευτεί, αλλά οι υποψήφιοι δεν έχουν κληθεί να παρακαθίσουν σε προφορικές ή γραπτές αποφάσεις.

    Την απόφαση ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Κυβέρνησης για περεταίρω μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

    Συμπλήρωσε ότι το μέτρο αφορά περίπου 520 θέσεις, οι οποίες είχαν δημοσιευτεί στο διάστημα μεταξύ 2007 και 2010, ενώ είπε ότι από την απόφαση αυτή αναμένεται να εξοικονομηθούν περίπου 8 εκ. ευρώ.

    [03] ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Στο 1,8% υπολογίζεται ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου.

    Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο 1,7%.

    Σε σταθερές τιμές 2005, το κυπριακό ΑΕΠ ανήλθε στο πρώτο τρίμηνο του 2011 στα 3,64 δισεκατομμύρια ευρώ (3.640,7 εκ. ευρώ), σε σύγκριση με 3,57 δισ. ευρώ (3.577,7 εκ. ευρώ) το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Σε τρέχουσες τιμές το ΑΕΠ ανήλθε στα 4,17 δισ. ευρώ (4.176,8 εκ. ευρώ), σε σύγκριση με 4,06 δισ. ευρώ (4.063,2 εκ. ευρώ) το πρώτο τρίμηνο του 2010.

    Σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010, το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο το πρώτο τρίμηνο του 2011.

    [04] ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΕΔΡΙΕΣ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ

    Ανακοινώθηκαν οι νέοι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι των κομμάτων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ θα είναι ο Τάσος Μητσόπουλος, του ΑΚΕΛ ο Νίκος Κατσουρίδης, του ΔΗΚΟ ο Φύτος Κωνσταντίνου και του ΚΣ ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα.

    Οσον αφορά τις Προεδρίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, η σύσκεψη των κοινοβουλευτικών κομμάτων υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, αποφάσισε όπως κατανεμηθούν στο ΔΗΣΥ η Επιτροπή Εμπορίου, Επιτροπή Υγείας, Νομικών, Ελέγχου, Εξωτερικών, Παιδείας.

    Στο ΑΚΕΛ κατανεμήθηκαν η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Εργασίας, Γεωργίας, Προσφύγων. Στο ΔΗΚΟ η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Συγκοινωνιών και η Οικονομικών. Στην ΕΔΕΚ η Επιτροπή Αμυνας, στο ΕΥΡΩΚΟ Θεσμών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 9 June 2011 - 13:29:18 UTC