Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-05-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
  • [02] ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ

  • [01] ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

    Το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε την Τρίτη μια πρώτη σύσκεψη, με πρωτεύοντα στόχο την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Κύπρου προς τα ίδια της παιδιά και των υποχρεώσεων της έναντι του Συμβουλίου της Ευρώπης για ελαχιστοποίηση και εξάλειψη της σεξουαλικής βίας σε βάρος των παιδιών, συμβάλλοντας στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών που ανέλαβε το Συμβούλιο της Ευρώπης με τίτλο ``One in Five``.

    Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την Υπουργό Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, συμμετείχαν η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, η βουλευτής Αθηνά Κυριακίδου υπό την ιδιότητα της ως Συνδέσμου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο Γενικός Διευθυντής του προγράμματος Hope for Children του UNCRC Policy Centre, Joseph Varughese.

    Σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη, η Υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι η σημερινή πρώτη σύσκεψη είχε συντονιστικό χαρακτήρα και στο πλαίσιο της συζητήθηκαν τρόποι εμπλοκής κυβερνητικών φορέων και φορέων της κοινωνίας ευρύτερα σε αυτή τη μεγάλη πανευρωπαϊκή εκστρατεία την οποία διεξάγει το Συμβούλιο της Ευρώπης για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε σχέση με τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.

    Η κ. Χαραλάμπους πρόσθεσε ότι «εφόσον έχουμε ακούσει σήμερα αρκετές χρήσιμες απόψεις, με στόχο τη δημιουργία μιας εθνικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα στοχεύει στη συμμετοχή της κυπριακής κοινωνίας στην εκστρατεία, το Υπουργείο Εργασίας θα επανέλθει σε κατοπινό στάδιο με μια πολύ πιο ευρεία σύσκεψη.

    [02] ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ

    Κύριο μέλημα της Κυβέρνησης για την προώθηση των Νομοθεσιών της πολεοδομικής αμνηστίας ήταν η προστασία των δικαιωμάτων χιλιάδων αγοραστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ένα δυσλειτουργικό, αναποτελεσματικό και άδικο σύστημα, αλλά και η αποκατάσταση της φήμης της κυπριακής κτηματαγοράς στο εξωτερικό, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

    Ο κ. Συλικιώτης μιλούσε κατά την εναρκτήρια Ενημερωτική Ημερίδα που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών για το προσωπικό των Δήμων, των Επαρχιακών Διοικήσεων και του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως που αποτελούν τις Πολεοδομικές και Οικοδομικές Αρχές, τους λειτουργούς του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, και τα αιρετά μέλη των Τοπικών Αρχών, για την εφαρμογή των Νομοθεσιών που αφορούν στο ριζικό εκσυγχρονισμό του συστήματος αδειοδότησης και έγκρισης οικοδομών, και εγγραφής και έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας.

    Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Συλικιώτης κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε συστράτευση και όπως συμπεριφερθούν με αφοσίωση, ευελιξία και υπερβαίνοντας τη γραφειοκρατία, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα των πολιτών, των επιχειρήσεων και της οικονομίας μας.

    Με τις νέες Νομοθεσίες, εξήγησε ο κ. Συλικιώτης, «έχουμε στα χέρια μας εκείνα τα εργαλεία που θα μας επιτρέψουν να διαχειριστούμε τα δύσκολα αδιέξοδα που συσσωρεύτηκαν για πολλές δεκαετίες». Στην εφαρμογή των νέων νομοθεσιών και στη λειτουργία των νέων ισορροπιών που προκύπτουν από τις ρυθμίσεις, επεσήμανε ο κ. Συλικιώτης, οι Οικοδομικές Αρχές θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο. Εχουν στην πραγματικότητα τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής της νομοθεσίας, δεδομένου ότι εκκρεμούν ενώπιον τους αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικού έγκρισης για πολυάριθμες οικοδομές ή διαχωρισμούς οικοπέδων, που παρουσιάζουν ορισμένες παρατυπίες σε σύγκριση με τις άδειες οικοδομής που είχαν εξασφαλίσει.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 3 May 2011 - 17:29:12 UTC