Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-04-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΕΕ
  • [02] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
  • [03] ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΡΩΣΙΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΕΕ

    Πρόταση του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου για να τεθεί ως προτεραιότητα από το τρίο της Προεδρίας της ΕΕ Πολωνία Δανία Κύπρος η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της υγείας, έγινε αποδεκτή από τις άλλες δύο χώρες, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης.

    Σε δηλώσεις του την Παρασκευή μετά τη συνάντηση που είχε με κλιμάκια των Υπουργείων Υγείας της Δανίας και της Πολωνίας που συνεδριάζουν σε υπηρεσιακό επίπεδο στην Κύπρο από την Πέμπτη, ο κ. Πατσαλίδης ανέφερε ότι «μπήκαμε για τα καλά πλέον σ αυτούς τους ρυθμούς της προετοιμασίας για την ανάληψη της Προεδρίας το δεύτερο εξάμηνο του 2012», προσθέτοντας ότι «εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε και να γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για το λεγόμενο τρίο της Προεδρίας που θα ξεκινήσει από την Πολωνία». Ουσιαστικά, είπε, «η δική μας ομάδα μαζί με την Πολωνία και τη Δανία ξεκινά από τον Ιούνιο του 2011».

    Πέρσι τέτοιο καιρό, συνέχισε, «είχαμε κάνει την πρώτη συνάντηση με τους Υπουργούς Δανίας και Πολωνίας στην Πάφο. Είχαμε θέσει, ένα χρόνο πριν τα θέματα, τον τρόπο που θα συνεργαστούμε, το πως τα τρία Υπουργεία θα έχουν τις επαφές για να δημιουργηθεί και η ατζέντα αλλά και διαδικαστικά θέματα για προώθηση των διαφόρων θεμάτων».

    Εκτοτε, ανέφερε, έχουν γίνει πάρα πολλές συναντήσεις σε υπηρεσιακό επίπεδο με τους επικεφαλής που έχουν τεθεί σε κάθε Υπουργείο για τα θέματα της Προεδρίας», συμπληρώνοντας ότι «από πλευράς του Υπουργείου Υγείας έχει αναλάβει η γιατρός Καλακούτα, η οποία βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή και επαφή με τους αντίστοιχους των Υπουργείων Δανίας και Πολωνίας».

    [02] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

    Επιβάλλεται όπως οι προσπάθειες του κράτους επικεντρωθούν στη διαμόρφωση μιας οικονομικής πολιτικής που να δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη, η οποία θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης στους νέους και ειδικότερα στους νέους επιστήμονες, που πρέπει να θεωρούνται ως η καλύτερη επένδυση για τον τόπο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν.

    Μιλώντας Συνδιάσκεψη της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) με θέματα τους νέους εργαζόμενους και την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο, ο κ. Καρογιάν είπε ότι η Βουλή έχει τονίσει επανειλημμένα την ανάγκη όπως εισαχθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα οδηγήσουν την κυπριακή οικονομία σε ανάκαμψη και σε πορεία ανάπτυξης. «Πιστεύω ότι είναι η ώρα που οι διάφορες διαπιστώσεις και εισηγήσεις πρέπει να οδηγήσουν στην υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων. Αναμένουμε ότι η κυβέρνηση, στην οποία ανήκει πρωτίστως η πρωτοβουλία, θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση», είπε.

    Ο κ. Καρογιάν χαρακτήρισε χρήσιμη και δημιουργική την παρέμβαση της ΠΟΦΕΝ και εξέφρασε την πίστη ότι η διεκδικητική της προσπάθεια θα καρποφορήσει.

    «Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ένας ευρύτατος διάλογος γύρω από το παρόν και το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο. Πολλές οι επιμέρους διαπιστώσεις. Πολλοί οι επιμέρους προβληματισμοί. Κοινή διαπίστωση και κοινός στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, ώστε να αντιμετωπιστούν θετικά οι προκλήσεις των καιρών και να δημιουργηθούν ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο», ανέφερε.

    [03] ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΡΩΣΙΑ

    Κυπριακή αποστολή με επικεφαλής τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, για να συμμετέχει στην Διεθνή Τουριστική Εκθεση, καθώς και σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τις αρχές της Αγίας Πετρούπολης, τον Δήμο Λεμεσού και τον ΚΟΤ.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι στο πλαίσιο της Εκθεσης, ο Υπουργός Εμπορίου είχε αριθμό συναντήσεων με σημαντικούς οργανωτές ταξιδιών της ευρύτερης περιοχής, καθώς και με τον Αναπληρωτή Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης Alexander Prohorenko.

    Οι εκδηλώσεις καθώς και η συμμετοχή της Κύπρου στη Διεθνή Τουριστική Εκθεση με περίπτερο του ΚΟΤ, θα τύχουν εκτενούς τηλεοπτικής κάλυψης από το ρωσικό κανάλι 100TV και αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τις προσπάθειες για προβολή της τουριστικής Κύπρου στην πολύ σημαντική αγορά της Ρωσίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 8 April 2011 - 13:29:38 UTC