Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-04-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ.Α-OLYMPIC AIR
  • [03] ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ - ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ

  • [01] ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Για να επιτευχθεί μια λύση στο Κυπριακό πρέπει να υπάρχει βούληση και θέληση και από τις δύο πλευρές και αυτή η θέληση είναι ελλιπής στον έναν από τους δύο εταίρους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας - Κύπρου στη Γαλλική Γερουσία, Marc Massion μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών της Κυπριακής Βουλής.

    Μιλώντας μέσω μεταφράστριας, ο κ. Massion είπε ότι τα μέλη της Ομάδας είναι φίλοι της Κύπρου, μέλη αυτής της Ομάδας Φιλίας στη Γαλλική Γερουσία για πολλά χρόνια, έχουν έρθει στην Κύπρο αρκετές φορές και έχουν φιλοξενήσει μέλη της κυπριακής Βουλής στην Γαλλία. Εξέφρασε τη συμπάθεια της Ομάδας Φιλίας στον αγώνα των Κυπρίων για την εδαφική τους ακεραιότητα. «Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, πολύπλοκη», είπε, προσθέτοντας ότι τάσσονται υπέρ της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων και γνωρίζουν πως για να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός πρέπει να υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές. ``Και μπορούμε να πούμε ότι η θέληση αυτή είναι ελλιπής στον έναν από τους δύο εταίρους``.

    Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον κυπριακό λαό στην προσπάθειά του για ειρήνη και επανένωση του νησιού, κατέληξε.

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι η Γαλλία παραδοσιακά ήταν πάντα στο πλευρό του αγώνα του κυπριακού ελληνισμού για δικαίωση. Στο πρόσωπο της γαλλικής πολιτικής, συνέχισε, αντικατοπτρίζεται η πραγματική ευρωπαϊκή πολιτική. «Εμείς στην Κύπρο, ενώ δηλώνουμε ότι πρέπει να απεγκλωβιστούμε από τους υπερατλαντικούς συμμάχους», συνέχισε, «με τους μόνους που διατηρούμε τις πιο άριστες σχέσεις είναι με τους Βρετανούς», που παραμένει «στο άρμα το υπερατλαντικό``.

    Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις σχέσεις μας με τη Γαλλία, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, λέγοντας ότι είναι μια ανιδιοτελής στήριξη στον αγώνα μας με ξεκάθαρες θέσεις για την Τουρκία και το μέλλον της. Την ίδια στιγμή, είπε, ``για να χτίσεις περαιτέρω τις σχέσεις πρέπει να στηρίζεις ευρωπαϊκές πολιτικές και, δυστυχώς, στο θέμα της Λιβύης αντί να επιλέξουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αντί να σταθούμε στο πλευρό των φίλων Γάλλων, επιλέγουμε άλλες πολιτικές``.

    Αναφέρθηκε σε παρατήρηση μέλους της αντιπροσωπείας στο διάλογο που είχαν ως Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής, ότι η αντιμετώπιση της Τουρκίας από την Κύπρο στην Ευρώπη είναι πάρα πολύ χλιαρή. ``Ας πάρουμε τα μηνύματα``, κατέληξε.

    [02] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ.Α-OLYMPIC AIR

    Υπόσταση περιφερειακής ηγετικής δύναμης στη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης προσλαμβάνει η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κυπριακών Αερογραμμών και Olympic Air που άρχισε να εφαρμόζεται σταδιακά από τις 27 Μαρτίου και έχει μέχρι σήμερα θετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο των ΚΑ, Γιώργο Μαυρόκωστα.

    Ολα τα ενδεχόμενα και σενάρια της συνεργασίας μεταξύ των Κυπριακών Αερογραμμών και της Olympic Air «είναι ανοικτά» σύμφωνα με τον κ. Μαυρόκωστα και κ. Καρακαδά, Εκτελεστικό Πρόεδρο της Olympic Air, οι οποίοι σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Λευκωσία, αναφέρθηκαν στα μέχρι τώρα αποτελέσματα της συνεργασίας των δύο εταιρειών και σκιαγράφησαν τις θετικές προοπτικές που προδιαγράφονται με τη συνεργασία αυτή, «η οποία στοχεύει στη προσφορά ενός ενιαίου πακέτου ποιοτικών υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό», όπως αναφέρθηκε.

    [03] ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ - ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ

    Ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους διορίστηκε νέος Πρέσβης Καλής Θέλησης του Οργανισμού «Hope for Children» (HFC), που έχει ως στόχο την προώθηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο διορισμός συμπίπτει με την έναρξη της εκστρατείας «ΟNE in FIVE - To stop Sexual Abuse against Children / ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ- Σταματάμε την σεξουαλική βία ενάντια στα Παιδιά».

    Ο Γενικός Διευθυντής του HFC Joseph Varughese εξέφρασε αισιοδοξία ότι η συνεργασία θα συμβάλει στην ευρεία προβολή της εκστρατείας και θα συνεισφέρει στην προώθηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 5 April 2011 - 13:29:17 UTC