Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-03-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ETEπ - ΚΥΠΡΟΣ - ΣΥΜΒΑΣΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΙΒΥΗ - ΒΑΣΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ
  • [03] ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST - ΚΥΠΡΟΣ - ΡΩΣΙΑ

  • [01] ETEπ - ΚΥΠΡΟΣ - ΣΥΜΒΑΣΗ

    Σύμβαση ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ με την Κυπριακή Δημοκρατία, για την επέκταση και βελτίωση του δικτύου οδών ταχείας κυκλοφορίας στη χώρα, υπέγραψε Λευκωσία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

    Η σύμβαση υπεγράφη σε δημόσια τελετή υπογραφής στο Υπουργείο Οικονομικών από τον Υπουργό Οικονομικών Χαρίλαο Σταυράκη και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ Πλούταρχο Σακελλάρη.

    Με την ευκαιρία αυτή η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή και ο κ. Σακελλάρης υπέγραψαν συμφωνία σχετικά με την εκτέλεση τεσσάρων έργων υποδομών στην Κύπρο, εκ των οποίων τα τρία αφορούν οδικά έργα.

    Σε δηλώσεις, μετά την υπογραφή της σύμβασης, η κ. Μαρκουλλή χαρακτήρισε τα έργα ``εξαιρετικής σημασίας για την Κύπρο`` και είπε ότι το πρώτο έργο είναι η διαπλάτυνση του αυτοκινητοδρόμου (έξι λωρίδες) στην είσοδο της Λευκωσίας, το δεύτερο είναι ο κόμβος του ΓΣΠ και το τρίτο έργο, που είναι εξαιρετικής σημασίας, όπως είπε, για την πόλη της Λεμεσού είναι ο κάθετος δρόμος ο οποίος συνδέει το λιμάνι με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Πάφου και που ``θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση του κέντρου της Λεμεσού``.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΙΒΥΗ - ΒΑΣΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

    Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής από μέρους της Μεγάλης Βρετανίας για χρησιμοποίηση της Βάσης Ακρωτηρίου με στόχο την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος και ανέφερε πως η Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας για το όλο θέμα.

    Διαβεβαίωσε παράλληλα πως με βάση τις διερευνητικές επαφές στις οποίες έχει προβεί η Κυβέρνηση, δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία αναφορικά με το ενδεχόμενο το καθεστώς Καντάφι να εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο.

    [03] ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST - ΚΥΠΡΟΣ - ΡΩΣΙΑ

    Η ειδική σχέση της Κύπρου με τη Ρωσία στον επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό τομέα επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης του συνεδρίου του Economist, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία.

    Όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση, με τίτλο «Η ενίσχυση των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας», συνολικά 50 δισεκατομμύρια ευρώ διακινούνται από την Κύπρο προς τη ρωσική αγορά, 16 σχεδόν δις δολάρια διακινούνται από τη Ρωσία προς την Κύπρο, ενώ oι ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των συνολικά 22,7 δις καταθέσεων σε ξένο νόμισμα.

    Ωστόσο, η Κύπρος φαίνεται να αντιμετωπίζει έντονο συναγωνισμό από χώρες όπως το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Ελβετία και τη Μάλτα, ένα συναγωνισμό που η Κύπρος έχει τα φόντα να αντιμετωπίσει, κυρίως λόγω των θετικών στοιχείων που περιέχονται στη Συνθήκη Αποφυγής Διπλής Φορολογίας που υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2010 κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στην Κύπρο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 18 March 2011 - 16:29:20 UTC