Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΓΕΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΕΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ GEORGIEVA ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

  • [01] ΗΓΕΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Νέα συνάντηση θα έχουν αύριο, Παρασκευή, στις 16:00 το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, στην προστατευόμενη από τα ΗΕ περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

    Οπως δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ κατά την ολοκλήρωση της προηγούμενης συνάντησης στις 17 Φεβρουαρίου, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων επιβεβαίωσαν την πρόοδο που επιτεύχθηκε στις δύο τελευταίες συναντήσεις των συμβούλων τους όσον αφορά θέματα οικονομίας και ΕΕ.

    Η κ. Μπάτενχαϊμ είχε πει επίσης ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ θα παραστεί στη συνάντηση της Παρασκευής.

    [02] ΕΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ GEORGIEVA ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΠΡΟΣ

    Σειρά επαφών θα έχει στην Κύπρο η Ευρωπαία Επίτροπος, αρμόδια για θέματα διεθνούς συνεργασίας, ανθρωπιστικής βοήθειας και αντιμετώπισης κρίσεων Kristalina Georgieva κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψή, στις 25 και 26 Φεβρουαρίου.

    Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κ. Georgieva θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού και τον Υπουργό Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη.

    Επίσης θα πραγματοποιήσει συνάντηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων με μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, καθώς και με ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε ανθρωπιστικά θέματα.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ

    Ενημέρωσης γύρω από το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Αρχής Λιμένων Κύπρου έτυχε σήμερα η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, στο πλαίσιο της πρώτης της επίσκεψης στο λιμάνι Λεμεσού.

    Σε δηλώσεις της, η Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε πως ``οι επαφές που έχω με την ΑΛΚ, από την πρώτη μέρα που διορίστηκα, είναι πολυάριθμες, σχεδόν επί καθημερινής βάσεως είμαστε σε επαφή και συζητούμε τα διάφορα θέματα, όμως αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη μου στο λιμάνι, όπου θα συζητήσουμε όλα τα θέματα που αφορούν το λιμάνι της Λεμεσού``.

    Το λιμάνι της Λεμεσού, συνέχισε, ``είναι ένα κομβικό λιμάνι για τον τόπο μας, αλλά και για τη γύρω περιοχή και συμμεριζόμαστε τους οραματισμούς της ΑΛΚ για την περαιτέρω αναβάθμιση του λιμανιού, ούτως ώστε να γίνει ένα κομβικό λιμάνι για την ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο``.

    Ευχαριστώντας την κ. Μαρκουλλή για το ενδιαφέρον της και τη στήριξη του Υπουργείου προς το αναπτυξιακό έργο της Αρχής, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΛΚ, Χρύσης Πρέντζας, υπενθύμισε πως αυτό στοχεύει σε δυο άξονες, την προσέλκυση επιβατικής κίνησης και της ανάπτυξης του διαμετακομιστικού εμπορίου.

    ``Έχει ήδη ολοκληρωθεί η εκβάθυνση, υπογράφηκε τις προηγούμενες μέρες η συμφωνία για την κατασκευή της νέας αίθουσας επιβατών και μέσα στον Απρίλιο προχωρούμε με προκήρυξη προσφορών για την επέκταση του κρηπιδώματος, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα σε ό,τι αφορά την υποδομή``, είπε ο κ. Πρέντζας και πρόσθεσε ότι ``παράλληλα, προχωρούμε και στην τεχνική αναβάθμιση του εξοπλισμού μας, ούτως ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε την καταλληλότερη εξυπηρέτηση στους χρήστες των λιμανιών``.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

    Ανοίγει τις πύλες της, αύριο Παρασκευή, στο Χώρο της Διεθνούς Εκθεσης, η 18η Διεθνής Εκπαιδευτική Εκθεση.

    Η Εκθεση, η οποία συνδιοργανώνεται με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, θα φιλοξενήσει πέραν των 150 Πανεπιστημίων και Κολεγίων από 15 χώρες καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ φάσμα κλάδων σπουδών, αναφέρει σημερινή επίσημη ανακοίνωση.

    Αξιοσημείωτη είναι η εκπροσώπηση της Βρετανίας με 67 Πανεπιστήμια τόσο με έμμεση όσο και με άμεση συμμετοχή καθώς επίσης και οι συμμετοχές των Ιατρικών Σχολών Ουγγαρίας, Τσεχίας και Σλοβακίας. Μέσα από τη 18η Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση παρουσιάζονται το Γαλλικό Μορφωτικό Κέντρο, το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε το Αμερικάνικο Ιδρυμα Φούλμπραϊτ, η Πρεσβεία της Ολλανδίας και το Ινστιτούτο Cervantes της Ισπανίας.

    Το γεγονός αυτό, αναφέρει η ανακοίνωση, σε συνδυασμό με τη διευρυμένη συμμετοχή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με όλα τα τμήματα και βαθμίδες της εκπαίδευσης καθιστούν την έκθεση ένα μοναδικό ετήσιο γεγονός για τους μελλοντικούς φοιτητές και τη σφαιρική τους ενημέρωση σε ό,τι αφορά τους κλάδους σπουδών που τους ενδιαφέρουν, τις Σχολές και τις χώρες που τους προσφέρουν, τις προϋποθέσεις εισδοχής, τα δίδακτρα και ακόμη τον τρόπο ζωής σε κάθε χώρα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 24 February 2011 - 14:31:14 UTC