Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΜΟΛΕΣΚΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ - ΕΕ
  • [02] ΥΠΕΣ ΕΕ ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΜΟΛΕΣΚΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ - ΕΕ

    Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η απαραίτητη στελέχωση όλων των Υπουργείων και Υπηρεσιών για τους σκοπούς της κυπριακής Προεδρίας, δήλωσε ο Επικεφαλής της Γραμματείας της κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ το β` εξάμηνο του 2012, Ανδρέας Μολέσκης.

    Ο κ. Μολέσκης παρέστη στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στην παρουσία Υπουργών και Γενικών Διευθυντών Υπουργείων και άλλων τεχνοκρατών, με θέμα την πορεία της προετοιμασίας για την κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.

    ``Εχουμε διεξέλθει με λεπτομέρεια τόσο θέματα πολιτικής, όσο και οργανωτικά θέματα και θα πρέπει να εκφράσω την πλήρη ικανοποίησή μου ότι όλα ανεξαίρετα τα Υπουργεία έχουν προχωρήσει και είναι σε θέση να καλύψουν το χρόνο μέχρι την προεδρία μας και να είμαστε έτοιμοι για να καθορίσουμε μια επιτυχημένη προεδρία``, ανέφερε ο κ. Μολέσκης στις δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης που κράτησε σχεδόν δύο ώρες.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με συγκεκριμένες αποφάσεις που έχουν ληφθεί, ο κ. Μολέσκης είπε ότι ``οι συγκεκριμένες αποφάσεις είναι ότι μέχρι τέλος του Μαρτίου θα γίνει η απαραίτητη στελέχωση όλων των Υπουργείων και όλων των Υπηρεσιών, έτσι που τα Υπουργεία και η Γραμματεία της κυπριακής προεδρίας να είναι έτοιμοι να στείλουν τα άτομα στις Βρυξέλλες, να τους εκπαιδεύσουμε και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε για την τελική φάση της προετοιμασίας``.

    Σε ερώτηση αν θα γίνουν προσλήψεις με σύμβαση, ο κ. Μολέσκης είπε ότι πάντοτε οι προσλήψεις που θα γίνουν επί της κυπριακής Προεδρίας είναι για τη διάρκεια της προεδρίας, από τώρα μέχρι το τέλος της Προεδρίας.

    Ερωτηθείς για τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνουν οι προσλήψεις, ο κ. Μολέσκης είπε με κριτήρια δημοσίευσης, αξιολόγησης και με βάση το νόμο.

    Σε ερώτηση αν υπάρχει σενάριο για την άσκηση της κυπριακής Προεδρίας με λυμένο το Κυπριακό και αντίστοιχο για την Προεδρία με άλυτο το Κυπριακό, ο κ. Μολέσκης είπε πως ``από οργανωτικής άποψης, ως Γραμματεία εργαζόμαστε και για τα δύο σενάρια και σε περίπτωση λύσης και σε περίπτωση μη λύσης``.

    Επεσήμανε πως η Γραμματεία ήδη απασχολεί και ένα μικρό προς το παρόν αριθμό Τ/κ, προσθέτοντας ότι η ιστοσελίδα της Γραμματείας είναι σε τέσσερις γλώσσες, ελληνικά, τουρκικά, γαλλικά και αγγλικά.

    ``Αρα η προεργασία για να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή που θα γίνει η οποιαδήποτε λύση, πιστεύω ότι έχουμε δημιουργήσει ένα, αν θέλετε, περιβάλλον υποδοχής όταν με το καλό έχουμε λύση``, κατέληξε στις δηλώσεις του.

    [02] ΥΠΕΣ ΕΕ ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης συμμετείχε σε συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών των Μεσογειακών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, με αντικείμενο συζήτησης την αντιμετώπιση της κατάστασης που προκύπτει από την αυξανόμενη ροή μεταναστών ως αποτέλεσμα των δραματικών εξελίξεων που συμβαίνουν στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι Υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας, Ισπανίας, Ελλάδας, Μάλτας και Ιταλίας.

    Στη διάρκεια της συνάντησης οι έξι Υπουργοί Εσωτερικών υιοθέτησαν κοινή διακήρυξη, την οποία θα καταθέσουν στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα συνέλθει στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Συλικιώτης υπέδειξε ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν το αναμενόμενο ρεύμα παράνομης μετανάστευσης, χωρίς όμως εκπτώσεις στις αρχές και αξίες της ΕΕ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την παραχώρηση διεθνούς προστασίας σε εκείνους που πραγματικά την έχουν ανάγκη.

    Ο Υπουργός Εσωτερικών κάλεσε την ΕΕ να κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων, για περαιτέρω τεχνική και οικονομική στήριξη εκείνων των κρατών μελών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις από τα αυξανόμενα μεταναστευτικά ρεύματα.

    Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από την ΕΕ να προχωρήσει άμεσα με την υιοθέτηση του μέτρου της ενδοκοινοτικής ανακατανομής των δικαιούχων διεθνούς προστασίας ως μια έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών.

    Οι Υπουργοί Εσωτερικών συμφώνησαν όπως αυτό το δίκτυο των έξι Μεσογειακών χωρών που ξεκίνησε σήμερα συνεχιστεί και εδραιωθεί για προώθηση κοινών στόχων και θέσεων στην ΕΕ.

    Η πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Συλικιώτης στους ομολόγους του για πραγματοποίηση της επόμενης συνάντησης τους στην Κύπρο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έγινε αποδεκτή.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 23 February 2011 - 20:29:18 UTC