Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • [02] ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

    Βασικός άξονας της στρατηγικής του Υπουργείου του για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στις σχολικές μονάδες, όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Ανδρέας Δημητρίου, είναι η ενεργοποίηση και παράλληλη στήριξη των σχολικών μονάδων στην ανάπτυξη και υλοποίηση σχεδίου δράσης πρόληψης της παραβατικότητας.

    ``Αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση το εκάστοτε σχέδιο να είναι αποδεκτό από τους μαθητές και το προσωπικό της σχολικής μονάδας και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του σχολείου``, είπε ο κ. Δημητρίου, προσθέτοντας πως, ``πάντα, μέσω των συγκεκριμένων σχεδίων, επιδιώκεται η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων συνεργασίας με τους γονείς, την κοινότητα και άλλους φορείς, αφού αποτελεί κοινό τόπο ότι η παραβατικότητα δεν είναι σχολικό αλλά κοινωνικό φαινόμενο``.

    Σε χαιρετισμό του στο Συνέδριο των οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ, με θέμα ``Εθελοντισμός και σχολική παραβατικότητα - Η συμβολή του εθελοντισμού στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην εκπαίδευση``, ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι ``η διοργάνωση συνεδρίων, που σκοπό έχουν την ενημέρωση σε εκπαιδευτικά ή άλλα θέματα, είναι άξια συγχαρητηρίων``.

    ``Πολύ περισσότερο``, πρόσθεσε, ``όταν τα συνέδρια αυτά αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων, που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος``.

    [02] ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

    Ποινές φυλάκισης από έξι μήνες μέχρι και ένα έτος ανά κατηγορία επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε επτά άνδρες αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν παραδεχθεί ότι στις 20 Δεκεμβρίου 2005, στην Ακρόπολη Λευκωσίας, επιτέθηκαν εναντίον του Μάρκου Παπαγεωργίου και του Ιωάννη Νικολάου από τη Λευκωσία, προκαλώντας τους πραγματική σωματική βλάβη, όπως εκδορές και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματός τους.

    Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Σολομωνίδης, ο Ανώτερος Επαρχιακός Δικαστής Νικόλας Σάντης και ο Επαρχιακός Δικαστής Νίκος Γιαπανάς επέβαλαν επίσης με τη σημερινή τους απόφαση ποινή φυλάκισης δύο μηνών σε κατηγορουμένη αστυνομικό, η οποία, ως δημόσια λειτουργός και δη αστυνομικός, εσκεμμένως παραμέλησε να εκτελέσει τα υπηρεσιακά της καθήκοντα για αποτροπή τέλεσης και ολοκλήρωσης των προαναφερθέντων αδικημάτων από τους συναδέλφους της αστυνομικούς.

    Το Δικαστήριο αποφάσισε όπως οι ποινές που επιβλήθηκαν συντρέχουν και όπως ανασταλούν για περίοδο τριών ετών, ενώ τα κατατεθέντα τεκμήρια θα επιστραφούν στους δικαιούχους μετά την παρέλευση του χρόνου εφέσεως και τα έξοδα ύψους 140 ευρώ θα καταβληθούν από την Κυπριακή Δημοκρατία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 18 February 2011 - 18:29:13 UTC