Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΓΕΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] LIDINGTON ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [03] ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

  • [01] ΗΓΕΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη στις 10.00 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, στην προστατευόμενη από τα ΗΕ περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

    Η συνάντηση της Τετάρτης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, θα είναι η πρώτη μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων μετά τη συνάντησή τους στη Γενεύη με τον ΓΓ του ΟΗΕ, στις 26 Ιανουαρίου.

    Οπως ανέφερε τη Δευτέρα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών θα συζητηθεί η περαιτέρω πορεία των συνομιλιών, μετά και από τη συνάντηση της Γενεύης.

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν είχε δηλώσει στη Γενεύη ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις με επιπρόσθετες συναντήσεις κατά τις επόμενες εβδομάδες.

    Είπε, επίσης, ότι θα βρίσκεται στη διάθεσή τους ξανά σύντομα για να ανασκοπήσουν την πρόοδο και για να τους ενθαρρύνει να σμικρύνουν περαιτέρω τις διαφορές τους.

    [02] LIDINGTON ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Σε δήλωση του ύστερα από συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Βουλής , Μάριο Καρογιάν, ο Υφυπουργός Εξωτερικών , αρμόδιος για θέματα Ευρώπης, David Lidington, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης του υπέρ των συνομιλιών για μια λύση στη βάση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με ίσα δικαιώματα για όλους σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

    «Είχα μια καλή , πρώτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων», είπε στη δήλωση του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Λίντιγκτον . «Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να επισκεφθώ την Κύπρο με την υπουργική μου ιδιότητα σύντομα. Εξήγησα ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι σταθερά δεσμευμένη στο όραμα μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας στην Κύπρο με ίσα δικαιώματα για όλους σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια εγγυήτρια χώραδεν είμαστε πλέον αποικιακή δύναμηέτσι πρέπει να είναι κυπριακής ιδιοκτησίας η διαδικασία, από Κυπρίους για τους Κυπρίους. Χαιρετίζουμε την εμπλοκή του ΟΗΕ», ανέφερε.

    [03] ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων υλοποιεί μια σειρά από παρεμβάσεις στο κεφάλαιο της ισότητας της μεταχείρισης στην εργασία και της συμφιλίωσης επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    Σε χαιρετισμό της στο 10ο Παγκύπριο Συνέδριο Κεντρικού Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ, στη Λευκωσία, η κα. Χαραλάμπους ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία είναι σαφώς πιο βελτιωμένη».

    Ειδικότερα», σημείωσε, «σε σχέση με την απασχόληση, αφού ολοένα και

    περισσότερες γυναίκες εντάσσονται στην εργασία», προσθέτοντας ότι «με βάση τα στοιχεία της Ε.Ε.Δ. για το 3ο τρίμηνο του 2010 το ποσοστό

    συμμετοχής των γυναικών στο εργατικό δυναμικό ήταν 66,8% σε σύγκριση με 66,1%, το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 8 February 2011 - 14:29:22 UTC