Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΠΑΝ ΜΕΡΚΕΛ ΑΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Τ/Κ
  • [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΞΗΣΗ
  • [04] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • [01] ΜΠΑΝ ΜΕΡΚΕΛ ΑΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που ήγειρε σε όλες σχεδόν τις υψηλού επιπέδου συναντήσεις του στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι μουν. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ, ο Μπαν Γκι -μουν συζήτησε το Σάββατο το Κυπριακό με την Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Βαρόνη Κάθριν Αστον, καθώς και την Καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ, άλλα θέματα που ο Γενικός Γραμματέας συζήτησε με τη Βαρόνη Αστον ήταν το Ιράν, το Σουδάν, η Ακτή Ελεφαντοστού και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

    Με την Καγκελάριο Μέρκελ, πλην του Κυπριακού, συζήτησαν το Μεσανατολικό, την κλιματική αλλαγή, την αειφόρο ανάπτυξη και ζητήματα μεταρρύθμισης του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΑ.

    Ο Γενικός Γραμματέας παράλληλα συνεχάρη τη Γερμανίδα Καγκελάριο για την εκλογή της χώρας της στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, ο Γενικός Γραμματέας επρόκειτο να το συζητήσει και με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο της ενημέρωσης και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, της Γερμανίας και της ΕΕ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, με τις συναντήσεις αυτές ο γενικός γραμματέας στοχεύει αφενός να ενημερώσει τα πέντε μόνιμα μέλη και την ΕΕ και άλλες ισχυρές χώρες για τη συνάντηση της Γενεύης και την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό κι αφετέρου να λάβει τις απόψεις τους πως καλύτερα μπορούν να τον βοηθήσουν στις καλές του υπηρεσίες, ενθαρρύνοντας τα ενδιαφερόμενα μέρη.

    Η έκθεση του Γενικού Γραμματέα προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να επιδοθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Τ/Κ

    Η Κυπριακή Δημοκρατία καμία ανάμειξη δεν είχε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των Τ/κ στα κατεχόμενα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας παράλληλα πως οι διαδηλώσεις των Τ/κ δίνουν πολλές απαντήσεις στον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το παράνομο της παρουσίας της Τουρκίας στην Κύπρο.

    Παράλληλα, υπογράμμισε πως «κανένα στρατηγικό συμφέρον δεν δικαιολογεί και δεν νομιμοποιεί την παραβίαση του διεθνούς νόμου και του καταστατικού χάρτη των ΗΕ στην οποία η Τουρκία προβαίνει από το 1974 με την παράνομη εισβολή και κατοχή στην Κύπρο».

    Ο κ. Στεφάνου, ο οποίος σχολίαζε δηλώσεις του κ. Ερντογάν, ο οποίος αντέδρασε έντονα στα συνθήματα εναντίον της Τουρκίας που φώναζαν οι διαδηλωτές στα κατεχόμενα, είπε πως «οι Τ/κ δηλώνουν στον κ. Ερντογάν ότι δεν είναι κάποια αγέλη που περιμένει από την Τουρκία να την ταΐσει».

    «Του είπαν ότι έχουν και αυτοί αξιοπρέπεια, όπως και οι Ε/κ έχουν αξιοπρέπεια, και για αυτό ο κυπριακός λαός αγωνίζεται να απαλλαχτεί από την κατοχή και να ζήσει ελεύθερα στο δικό του επανενωμένο κράτος και να είναι αφέντης στο δικό του τόπο.

    [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΞΗΣΗ

    Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, η Κύπρος μπορεί να ελπίζει για καλύτερη τουριστική κίνηση από τη Βρετανία το νέο χρόνο. Παρά το ότι οι πρώτοι μήνες του χρόνου θα υποφέρουν από τη γενική αρνητική κατάσταση του 2010, από την άνοιξη θα γίνεται αισθητή η αλλαγή προς το καλύτερο, πράγμα που θα ισχύει για την καλοκαιρινή περίοδο και, όπως ελπίζεται, θα συνεχισθεί και για τους φθινοπωρινούς μήνες. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Ιανουαρίου, του πιο βασικού μήνα για τις προκρατήσεις, μπορούμε να μιλούμε για μια αύξηση, τουλάχιστο, γύρω από το 4%.

    Εξάλλου, η Κύπρος εξελίσσεται σε ένα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για γαμήλιο τουρισμό. Και αυτό σαν αποτέλεσμα του αυξανομένου από χρόνο σε χρόνο αριθμού των βρετανικών γάμων, που γίνονται στο εξωτερικό και των διάφορων πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει η Κύπρος σ αυτό τον τομέα. Σύμφωνα με τον οργανισμό τουριστικών ερευνών Mintel, οι κυριότεροι προορισμοί για γάμους στον ευρωπαϊκό χώρο είναι, κατά σειρά, η Κύπρος, τα ελληνικά νησιά και η Ιταλία. Ανάμεσα στους μακρινότερους προορισμούς είναι η Καραϊβική, οι ΗΠΑ και ο Αγιος Μαυρίκιος.

    [04] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Μεταξύ των ημερομηνιών 8-11 Φεβρουαρίου 2011, πραγματοποιείται επίσκεψη στην Κύπρο, μελών της Εθνικής Σχολής Ασφάλειας της Ελλάδας, σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση.

    Η αποστολή θα αποτελείται από 22 μέλη, της ελληνικής Αστυνομίας, του ελληνικού Στρατού, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος της Ελλάδας, καθώς επίσης και δύο μέλη της κυπριακής Αστυνομίας.

    Η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδας, έχει ως αποστολή της τη μετεκπαίδευση και επιμόρφωση σε μεταπτυχιακό επίπεδο των Ανώτερων στελεχών της ελληνικής, καθώς και της κυπριακής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας που έχουν συνάψει η Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία, στα θέματα Στρατηγικής και χάραξης Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 6 February 2011 - 10:29:11 UTC