Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ
  • [02] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ - ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ
  • [03] ΑΣΚ - ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΝΕΑΡΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ

    Επίσκεψη εργασίας στο Λονδίνο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν, ο οποίος αναχωρεί την Παρασκευή για τη βρετανική πρωτεύουσα.

    Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων John Bercow καθώς και χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Ευρώπης David Lidington, τον Σκιώδη Υπουργό Ευρώπης Wayne David και άλλα μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Καρογιάν θα συναντηθεί, εξάλλου, με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο και θα έχει επαφές με παράγοντες της κυπριακής παροικίας.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο την Τρίτη.

    [02] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ - ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ

    Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών καταδικάζει τη διακοπή της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, αναφέρει σε επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β ο ΓΓ του ΠΣΕ, αιδεσιμότατος Dr Olav Fykse Tveit.

    Σε απαντητική του επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο αιδεσιμότατος Tveit αναφέρει ότι το ΠΣΕ έχει πληροφορήσει για το συμβάν τον Υπατο Αρμοστή των ΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Navanethem Pillay και τον Ειδικό Εισηγητή των ΗΕ για τη θρησκευτική ελευθερία Heiner Bielefeldt, ζητώντας τους να διασφαλίσουν το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα.

    «Καταδικάζουμε έντονα αυτές τις πράξεις, καθώς πιστεύουμε ότι συνιστούν κατάφορη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας, όπως διασφαλίζεται από την Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και από πολλά άλλα διεθνή θεσμικά όργανα» αναφέρει ο ΓΓ του ΠΣΕ.

    Συμπληρώνει ότι το ΠΣΕ δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται τη θρησκευτική ελευθερία και να συμπαραστέκεται στα θύματα που διώκονται λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

    [03] ΑΣΚ - ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΝΕΑΡΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

    91 νεαρά άτομα ηλικίας 14 με 22 ετών που προσεγγίστηκαν μετά την πρώτη σύλληψή τους για χρήση ή κατοχή ναρκωτικών για συμμετοχή τους σε θεραπευτικά προγράμματα ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα προγράμματα στα οποία συμμετείχαν κατά τη περίοδο μεταξύ 1/12/2008 και 31/01/2010 μέσα στα πλαίσια της πιλοτικής εφαρμογής του ευρωπαϊκού προγράμματος «FreD goes net» που εφαρμόστηκε σε 12 χώρες μεταξύ των οποίων η Κύπρος, η Αυστρία, η Λετονία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ισλανδία και η Πολωνία.

    Τα στοιχεία δόθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας για την θεσμοθετημένη εφαρμογή του προγράμματος «FreD goes net» που αφορά την προσβασιμότητα θεραπευτικών προγραμμάτων σε νεαρούς χρήστες από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου, τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Peter Hall, τον Διευθυντή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Γιάννη Καλακούτα και τον Πρόεδρο του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου (ΑΣΚ) Χρύσανθο Γεωργίου.

    Παραθέτοντας κάποια στοιχεία για τα άτομα που συμμετείχαν στα προγράμματα η συντονίστρια της δράσης εκ μέρους του ΑΣΚ Μαρία Πεγλιτσή ανέφερε ότι 87 άτομα από τα 91 που συμμετείχαν ήταν άντρες, 75 διέμεναν με τους γονείς τους, ενώ, 67,7% παρακολουθούσαν πανεπιστημιακές σπουδές και 38 άτομα ήταν ήδη εργαζόμενοι, προσθέτοντας ότι 89 άτομα σ όλη τη διάρκεια της ζωής τους είχαν δοκιμάσει την κάνναβη και το αλκοόλ, ενώ, 25 άτομα είχαν ήδη δοκιμάσει κοκαΐνη κρακ.

    «Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι ένα 90% των ατόμων δεν είχε προσεγγίσει ποτέ ξανά τις θεραπευτικές υπηρεσίες», είπε, προσθέτοντας ότι «καταφέραμε να αυξήσουμε την προσβασιμότητα στα θεραπευτικά κέντρα μέσω αυτού του προγράμματος».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 3 February 2011 - 18:29:14 UTC