Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-01-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΕΝΕΥΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΑΦΙΞΗ ΗΓΕΤΩΝ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [03] ΚΙΝΑ - ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΡΟΓΙΑΝ
  • [04] ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

  • [01] ΓΕΝΕΥΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΑΦΙΞΗ ΗΓΕΤΩΝ

    Εφθασε το πρωί στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη (Palais des Nations) o Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, όπου θα συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι - μουν και τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, μετά τη συνάντηση οι συμμετέχοντες θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας και στη συνέχεια ο ΓΓ του ΟΗΕ θα διαβάσει μια δήλωση προς τα ΜΜΕ στην παρουσία των δύο ηγετών, γύρω στις 2.15 μμ (3.15 ώρα Κύπρου).

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συνοδεύεται από τον Προεδρικό Επίτροπο Γιώργο Ιακώβου, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου και τα μέλη της διαπραγματευτικής του ομάδας.

    Εξάλλου, κατά την άφιξή του στα γραφεία του ΟΗΕ στη Γενεύη, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ρωτήθηκε πώς νοιώθει και δήλωσε χαρακτηριστικά ``είδα όνειρο μια επανενωμένη Κύπρο``.

    Ο κ. Ντάουνερ συνοδευόταν από την Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ και την Διευθύντρια Ευρώπης στο Τμήμα Πολιτικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (και πρώην Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο), Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

    Προσερχόμενος στα γραφεία του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Ντάουνερ, απαντώντας ``εμείς αυτό ονειρευόμαστε (μια επανενωμένη Κύπρο) εδώ και 36 χρόνια``.

    Μετά από λίγο έφθασε και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου συνοδευόμενος από τη διαπραγματευτική του ομάδα.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Τα Ηνωμένα Εθνη ποτέ δεν είχαν αυταπάτες ότι η επίλυση του κυπριακού προβλήματος δεν θα είναι δύσκολη υπόθεση, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ, μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τρίτης στη Γενεύη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ενόψει της σημερινής συνάντησης του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

    Ο κ. Ντάουνερ ο οποίος είχε, όπως ο ίδιος ανέφερε, συνάντηση και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου είπε πως τα ΗΕ προσβλέπουν στην αυριανή συνάντηση όπως και οι δυο ηγέτες, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως αυτή θα συμβάλει στη συνέχιση της διαδικασίας.

    Ο κ. Ντάουνερ αναφέρθηκε επίσης στις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες με αξιωματούχους της ΕΕ. Ανέφερε πως την Κυριακή το βράδυ παρακάθισε σε δείπνο με τον Επίτροπο της Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε και πως συνάντησε επίσης τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και άλλους αξιωματούχους της Κομισιόν καθώς με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Χαρακτήρισε τις συναντήσεις του στις Βρυξέλλες ως χρήσιμες και είπε πως κατά τη διάρκειά τους προέβη σε ενημέρωση για την πορεία των συνομιλιών.

    Ανέφερε πως ο ΓΓ θέλει να δει λύση του Κυπριακού, σημειώνοντας πως τα ΗΕ ποτέ δεν είχαν αυταπάτες ότι αυτό δεν θα είναι δύσκολο. Ερωτηθείς για τις προσδοκίες που έχουν ανέφερε πως «θα δούμε πως θα πάει η συνάντηση αύριο».

    [03] ΚΙΝΑ - ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΡΟΓΙΑΝ

    Τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Αρχών της Σαγκάης στον ναυτιλιακό τομέα, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν στον Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της Επαρχίας της Σαγκάης, Liu Yungen.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής και η αντιπροσωπεία των Κυπρίων Βουλευτών που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, συναντήθηκε σήμερα στη Σαγκάη με τον κ. Yungen και αξιωματούχους του Λαϊκού Κογκρέσου της Επαρχίας της Σαγκάης.

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καρογιάν σημείωσε ότι η Κύπρος είναι πρωτοπόρος στον τομέα της Ναυτιλίας. Την ίδια ώρα, η Σαγκάη αποτελεί, όπως επεσήμανε, ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά κέντρα του κόσμου, και ως εκ τούτου, θα μπορούσε να υπάρξει μια ιδιαίτερη σχέση Κυπριακής Δημοκρατίας και Σαγκάης. Μια συνεργασία, τόνισε, που θα ήταν επωφελής και για τις δύο πλευρές.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Κίνας στον τομέα του εμπορίου και του τουρισμού.

    [04] ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

    Η ελίτ της παγκόσμιας ποδηλασίας θα βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στους διεθνείς αγώνες «Cyprus Sunshine Cup» και «Tour of Geroskipou» και «Tour of Lanraka», οι οποίοι διεξάγονται κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, συμβάλλοντας και στην τουριστική ανάπτυξη, καθώς και προβολή του νησιού διεθνώς αφού διαδρομές των αγώνων μεταδίδονται ζωντανά από ξένα ΜΜΕ σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

    Σε διάσκεψη Τύπου που δόθηκε την Τρίτη στη Λευκωσία, ο Νάκης Μιχαηλίδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ) είπε ότι η κυπριακή ποδηλασία ωφελείται τα μέγιστα από τις διοργανώσεις αυτές γιατί οι αθλητές μας οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στους αγώνες ανταγωνίζονται με τα μεγαθήρια της παγκόσμιας ποδηλασίας.

    Πρόσθεσε ότι η αναβάθμιση από την Διεθνή Ενωσης Ποδηλασίας του πολυήμερου αγώνα «Cyprus Sunshine Cup 2» με την ονομασία «Αυξέντεια» σε αγώνα «εκτός κατηγορίας» τον κάνει μοναδικό στον κόσμο.

    Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο των Αγώνων από τα στοιχεία που αναλύθηκαν βάσει του «Cyprus Sunshine Cup 2010» καταγράφηκαν πέραν των 250 συμμετοχών στους αγώνες ενώ ο όγκος των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία κατά την περίοδο Φεβρουαρίου Μαρτίου 2010 ήταν 5,700.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 26 January 2011 - 10:29:14 UTC