Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-01-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ

    Μήνυμα συμφιλίωσης απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας προς Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους με δηλώσεις του την Κυριακή.

    Μιλώντας μετά από παρακολούθηση της θείας λειτουργίας στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «οι μέρες αυτές, όπως ξέρουμε πολύ καλά, είναι μέρες αγάπης, είναι μέρες που γεννήθηκε ο Χριστός, ήταν και τα Θεοφάνεια, η βάπτισης, και το μόνο που θέλω να πω είναι να απευθύνω μήνυμα αγάπης και συμφιλίωσης, μήνυμα φιλίας και με τους Ε/κ και με τους Τ/κ συμπατριώτες μας».

    Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι «θα κάνω το παν ώστε να επανενωθεί η πατρίδα μας στη βάση αρχών, να τερματιστεί η κατοχή και να ξαναπάμε πίσω στους τόπους μας».

    Τέλος, ευχήθηκε «Χρόνια πολλά και κάθε καλό σε όλους και όλες».

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Το όραμα του Ελληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για να αποτελέσει η Κύπρος πρότυπο ειρηνικής και δημοκρατικής συμβίωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, μοιράζεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος έχει αποδείξει στην πράξη ότι είναι έτοιμος για λύση του Κυπριακού και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

    Αυτό τόνισε το Σάββατο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, σχολιάζοντας την ομιλία του Ελληνα Πρωθυπουργού ενώπιον των Τούρκων διπλωματών στο Ερζερούμ.

    Στην ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου, είπε ο κ. Στεφάνου, έθεσε το όραμά του για την Κύπρο, για να αποτελέσει ένα πρότυπο ειρηνικής και δημοκρατικής συμβίωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων. «Αυτό το ίδιο όραμα μοιράζεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί με την επίτευξη λύσης, η οποία να τερματίζει την κατοχή, να επανενώνει το λαό και τη χώρα και να μετατρέπει την Κύπρο σε πρότυπο συμβίωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, γέφυρα ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή», υπογράμμισε.

    Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι για αυτή τη λύση εργάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «με ξεκάθαρες θέσεις αρχών για τη λύση του Κυπριακού, με την επίδειξη του αναγκαίου ρεαλισμού, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και καταθέτοντας συγκεκριμένες, ισορροπημένες και εποικοδομητικές προτάσεις».

    [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

    Μεμονωμένα και περιορισμένης έκτασης, θεωρεί η Αστυνομία τα επεισόδια μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης στη Λάρνακα, όπως και τη φραστική επίθεση κατά του Προέδρου της Ομόνοιας Μιλτιάδη Νεοφύτου.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε ότι «μετά τη λήξη του αγώνα των ποδοσφαιρικών ομάδων Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ, μερίδα φιλάθλων και των δύο ομάδων άρχισαν πετροβολισμό μεταξύ τους σε απόσταση περίπου 250 μέτρων δυτικά του σταδίου». Πρόσθεσε ότι «αφορμή και αιτία για τον πετροβολισμό φαίνεται να ήταν η ήττα της ομάδας του ΑΠΟΕΛ γιατί ο πετροβολισμός ξεκίνησε από πλευράς των οπαδών του ΑΠΟΕΛ».

    Η Αστυνομία, δήλωσε, επενέβη άμεσα και αποκατέστησε την τάξη, ενώ συνελήφθη ένας 16χρονος για αυτόφωρα αδικήματα, που αφορούσαν την εξύβριση εναντίον μέλους της Αστυνομίας, ο οποίος στη συνέχεια κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

    Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, «πριν από την έναρξη του αγώνα σε λεωφορείο το οποίο φαίνεται να μετέφερε οπαδούς του ΑΠΟΕΛ από τη Λεμεσό στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος εντοπίστηκαν 153 κροτίδες και δύο ρόπαλα τα οποία παρελήφθησαν για εξετάσεις». Οπως ανέφερε, «ενώ το λεωφορείο διακινούνταν στον αυτοκινητόδρομο από Λεμεσό προς Λάρνακα σταμάτησε σε εστιατόριο στη Χοιροκοιτία, όπου συμπτωματικά βρισκόταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου της Ομόνοιας», προσθέτοντας ότι «μερίδα των επιβαινόντων επιτέθηκαν φραστικά στον Πρόεδρο του Σωματείου της Ομόνοιας και έριξαν εναντίον του αυτοκινήτου του τενεκεδένια δοχεία μπύρας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 9 January 2011 - 14:29:14 UTC