Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΗΕ ΠΑΣΚΟΕ ΔΕΑ ΣΤΗΡΙΞΗ
  • [02] ΥΠΕΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

  • [01] ΟΗΕ ΠΑΣΚΟΕ ΔΕΑ ΣΤΗΡΙΞΗ

    Την υποστήριξη των ΗΕ στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους επιβεβαιώνει σε επιστολή του προς τα τρία μέλη της ΔΕΑ ο Βοηθός ΓΓ του Οργανισμού, Λιν Πάσκοε, σε ευχαριστήρια επιστολή του για το αντίγραφο του ντοκιμαντέρ Digging for a future.

    Αυτό το ντοκιμαντέρ, σημειώνει, προσφέρει μια μαρτυρία για το θεμελιώδες έργο που η ΔΕΑ έχει διεξάγει για την προώθηση της συμφιλίωσης μεταξύ των δύο κοινοτήτων του νησιού. Η ΔΕΑ, επισημαίνει, παραμένει ένα υπόδειγμα το πώς Ε/κ και Τ/κ μπορούν επιτυχώς να δουλέψουν μαζί χτίζοντας ένα κοινό μέλλον για το νησί. «Πρέπει να σημειωθεί η αταλάντευτη δέσμευσή της να απαλύνει τον πόνο των οικογενειών των αγνοουμένων και στις δυο κοινότητες». Ο κ. Πάσκοε αναφέρει επίσης ότι θυμάται την επίσκεψή του στο κέντρο εργασιών της ΔΕΑ σε ένα από τα ταξίδια του στην Κύπρο.

    Το δικοινοτικό έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ``ένα καλό οιωνό για το μέλλον της Κύπρου``, παρουσιάστηκε μέσω ενός ντοκιμαντέρ σε ειδική εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας.

    Το 20λεπτο ντοκιμαντέρ, με τίτλο ``Digging a future``, που δημιουργήθηκε για λογαριασμό της ΔΕΑ, παρουσιάστηκε στις 14 Νοεμβρίου στο Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία. Σε αυτό παρουσιάζεται το έργο της δικοινοτικής ομάδας στις διάφορες τοποθεσίες, όπου γίνονται οι εκταφές, η συναρμολόγηση των οστών στο ανθρωπολογικό εργαστήρι, καθώς και η διαδικασία ταυτοποίησης στο Ινστιτούτο Γενετικής. Παράλληλα παρουσιάζονται συγγενείς αγνοουμένων και από τις δύο πλευρές, αλλά και αναφορές του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

    [02] ΥΠΕΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

    Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ετοιμάσει έντυπα για να συμπληρώσουν οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι του εξωτερικού, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαϊου 2011, ώστε να δηλώσουν πού προτιμούν να ψηφίσουν και να εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας εκλογικών κέντρων.

    Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Λάζαρος Σαββίδης είπε ότι, ``για να μπορέσουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους Κύπριους πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο να ψηφίσουν στο εξωτερικό, χρειάζεται να τους δώσουμε την ευκαιρία να μας το πουν, ούτως ώστε κάποια προβλήματα που είχαμε την προηγούμενη φορά να μην επαναληφθούν``.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, είπε ότι από σήμερα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2011 θα λειτουργήσει μία ιστοσελίδα, μέσα από την οποία άτομα τα οποία θα ήθελαν να ψηφίσουν στο εξωτερικό μπορούν να δηλώσουν σε ποια χώρα και πόλη θα ήθελαν να λειτουργήσει εκλογικό κέντρο.

    ``Από τους αριθμούς τους οποίους έχουμε και τις ιδιότητες των ψηφοφόρων, θα λειτουργήσουμε σίγουρα εκλογικά κέντρα στο Λονδίνο, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη``, είπε, προσθέτοντας ότι με βάση τα νέα στοιχεία που θα υποβληθούν, ίσως να είναι δυνατή η επέκταση των εκλογικών κέντρων και σε άλλες πόλεις.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το συμπληρωμένο έντυπο στα κατά τόπους γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, και στην Υπηρεσία Εκλογών. Επίσης, μπορούν να το υποβάλλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση ``elections@moi.gov.cy`` ή μέσω διαδικτύου από τις ιστοσελίδες ``elections.gov.cy`` και ``moi.gov.cy``.

    Σε μεταγενέστερο στάδιο θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής της δήλωσης και στις κατά χώρα διπλωματικές αποστολές της Δημοκρατίας. Οι επιλογές πόλεων που διατίθενται είναι Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Ιωάννινα, Ρέθυμνο, Ξάνθη, Λονδίνο, Μάντσεστερ, Βρυξέλλες, Σόφια και Πράγα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 28 December 2010 - 12:29:22 UTC