Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΗΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΓ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΕΡΟΓΛΟΥ
  • [02] ΥΠΟΙΚ ΟΙΚΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

  • [01] ΟΗΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΓ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΕΡΟΓΛΟΥ

    Ανοιχτή παραμένει ακόμη η ημερήσια διάταξη της κοινής συνάντησης της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό της ακόμη συνεχίζονται.

    Σύμφωνα με διπλωματική πηγή στα Ηνωμένα Εθνη, υπάρχουν ακόμη εκκρεμή ζητήματα, που και οι τρεις πλευρές θα ήθελαν είτε να συμπεριληφθούν, είτε να αφαιρεθούν.

    Με βάση τις πληροφορίες για τις συναντήσεις που είχε ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Λυν Πάσκοε, με τους πρέσβεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπου τους ενημέρωσε για τις συναντήσεις της Πέμπτης, το περιουσιακό θα είναι το κεντρικό θέμα των συνομιλιών, με βασική επιδίωξη από μέρους των Ηνωμένων Εθνών «να προκύψει από τη συνάντηση έστω κι επί της αρχής ένα πλαίσιο συμφωνίας για το πώς τα μέρη θα προχωρήσουν στο κεφάλαιο αυτό απ εδώ κι εμπρός, με στόχο να επιτευχθούν συγκλίσεις».

    Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι ο κ. Πάσκοε διαβεβαίωνε τους πρέσβεις με τους οποίους συναντήθηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπλήξεις από μέρους του ΟΗΕ ή προσπάθεια άσκησης πιέσεων εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ σύμφωνα με πηγή του διεθνούς οργανισμού, ζήτησε να έχει συναντήσεις με τους δύο ηγέτες για τις τελευταίες συνεννοήσεις πριν τη συνάντηση της Πέμπτης.

    Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι η συνάντηση Ντάουνερ Χριστόφια προγραμματίζεται για το βράδυ της Τετάρτης.

    [02] ΥΠΟΙΚ ΟΙΚΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

    Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από Α+ σε Α, με αρνητικό ορίζοντα, προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard and Poors, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χαρίλαο Σταυράκη.

    Ο κ. Σταυράκης είπε ότι για την απόφαση του αυτή, ο ξένος οίκος επικαλείται ``το μεγάλο μέγεθος του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο, τη δραστηριοποίηση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και την έκθεση των τραπεζών σε επενδύσεις σε χρεόγραφα του ελληνικού δημοσίου``.

    Ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα και την ικανοποίηση του για τη θετική αναφορά του ξένου οίκου στον κρατικό προϋπολογισμό του 2011, ενώ σημείωσε πως ο ξένος οίκος συμμερίζεται τις εκτιμήσεις της Κυβέρνησης για δημοσιονομικό έλλειμμα της τάξης του 6% για το 2010 και 4,5% για το 2011 ``με χλιαρά μέτρα αύξησης των κυβερνητικών εσόδων``.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Σταυράκης χαρακτήρισε την απόφαση του οίκου Standard and Poors ως ``αρνητική εξέλιξη``, αλλά σημείωσε ότι ``ευτυχώς προνοητικά η Κυβέρνηση κάλυψε πλήρως τις ανάγκες δανεισμού της από το εξωτερικό για τους επόμενους αρκετούς μήνες και έτσι αυτή η υποβάθμιση δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στον Κύπριο φορολογούμενο``.

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Tη μεγάλη σημασία που προσδίδει η Κυβέρνηση στον τομέα της ναυτιλίας ως ενός εκ των πλέον σημαντικών πυλώνων της ανάπτυξης του τόπου, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τα 50χρονα της κυπριακής εμπορικής ναυτιλίας, στη Λεμεσό. Το χαιρετισμό διάβασε εκ μέρους του Προέδρου ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης.

    «Η ναυτιλία αποτελεί ένα τομέα με πολύ μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες τις οποίες το κυπριακό κράτος, σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους ιδιωτικούς φορείς, κατάφερε να αντιμετωπίσει και να αξιοποιήσει με διορατικότητα, σωστό προγραμματισμό και σκληρή δουλειά η οποία έχει αποφέρει τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Επεσήμανε ότι στόχος αυτής της Κυβέρνησης είναι η συνεχής παροχή κινήτρων, φορολογικών και άλλων, μέσα στα πλαίσια που μας επιτρέπουν οι Κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε η Κύπρος όχι μόνο να διατηρήσει την εξέχουσα θέση που κατέχει στην παγκόσμια ναυτιλία αλλά να τη βελτιώσει και να την αναπτύξει περαιτέρω.

    Πρόσθεσε ότι τα επιτεύγματα των 50 χρόνων που πέρασαν από την ίδρυση της Δημοκρατίας και μετά πρέπει να αποτελέσουν το εφαλτήριο για μεγαλύτερες επιτυχίες. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ποιότητα και η κατάρτιση των ατόμων που στελεχώνουν την κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, είναι τέτοια που επιτρέπει να ατενίζει κανείς με αισιοδοξία το μέλλον.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 17 November 2010 - 10:29:19 UTC