Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ - ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
  • [03] ΑΕΔΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΦΟΥ
  • [04] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΙ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

  • [01] ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ - ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Εφικτή θεωρούν οι ΗΠΑ «την επίτευξη μιας συμφωνίας που ανταποκρίνεται στις βλέψεις και των δύο κοινοτήτων». Αυτό δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κληθείς να σχολιάσει την επικείμενη κοινή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

    «Οι ΗΠΑ», συνέχισε, «υποστηρίζουν τις υπό την ηγεσία των Κυπρίων διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα της αποστολής καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα, της οποίας ηγείται ο Αλεξάντερ Ντάουνερ και τις προσπάθειες των πλευρών στις διαπραγματεύσεις αυτές για την επίτευξη μίας διευθέτησης, η οποία επανενώνει τη νήσο σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Η πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ προς τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερογλου είναι τμήμα αυτής της διαδικασίας», κατέληξε ο αξιωματούχος.

    Η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά τις διαπραγματεύσεις και ως γνωστόν τον περασμένο μήνα τη Λευκωσία επισκέφθηκε για συναντήσεις η βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών Τίνα Κάιντανοφ. Οι ΗΠΑ θα προεδρεύουν του ΣΑ το Δεκέμβριο, όταν θα συζητούνται τα ψηφίσματα για την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη, μέσω Λονδίνου, όπου θα συναντηθεί την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν και τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

    Το θέμα του καθορισμού της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης αναμένεται να κλείσει σήμερα, μετά τις χθεσινές διαβουλεύσεις των εμπλεκομένων μερών με το Βοηθό Γενικό Γραμματέα των ΗΕ Λυν Πάσκοε.

    Αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας θα συναντηθεί μια φορά με τους δύο ηγέτες, για δύο περίπου ώρες, το απόγευμα της Πέμπτης μετά το γεύμα εργασίας, στο οποίο θα παρευρεθούν οι τρεις πλευρές.

    Σύμφωνα με αξιωματούχο του ΟΗΕ, αναμένεται σύντομα να εκδοθεί ανακοίνωση, η οποία θα αναφέρεται στο γεύμα εργασίας και στην κοινή συνάντηση που θα ακολουθήσει.

    [03] ΑΕΔΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΦΟΥ

    Δεκατρία αεροσκάφη που εκτελούσαν πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ πραγματοποίησαν το πρωί αναγκαστικές προσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Πάφου λόγω πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα το κλείσιμο του αεροδρομίου.

    Από τα 13 αεροσκάφη που προσγειώθηκαν στον αερολιμένα Πάφου, σύμφωνα με το Διευθυντή Επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων της Hermes Airports Αδάμο Ασπρή, τα τέσσερα έχουν ήδη αναχωρήσει και παραμένουν τα υπόλοιπα εννέα.

    Αλλα δύο αεροσκάφη προσγειώθηκαν και παραμένουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, δύο στο Αμμάν Ιορδανίας και ένα στη Ρόδο. Συνολικά, επηρεάστηκαν 1200 επιβάτες, κυρίως Ισραηλινοί.

    [04] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΙ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

    Οι εννέα κατεχόμενοι Δήμοι της Κύπρου, Αμμοχώστου, Κερύνειας, Μόρφου, Λύσης, Λαπήθου, Κυθραίας, Καραβά, Λευκονοίκου και Ακανθούς καταδίκασαν ομόφωνα, σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους πριν από 27 χρόνια.

    Στο χαιρετισμό του, τον οποίο μετέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου του Χρίστος Χριστοφίδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, τόνισε ότι η Τουρκία συνεχίζει να εργάζεται και να μεθοδεύει την αναβάθμιση του ψευδοκράτους με άλλοθι την έξοδο των Τουρκοκυπρίων από τη λεγόμενη απομόνωση. «Επιπρόσθετα, προσπαθεί να προωθήσει και να επιβάλει την αναβάθμιση του ακόμα και μέσα από την πρόταση που η τ/κ πλευρά έχει καταθέσει στις διαπραγματεύσεις για το περιουσιακό. Αυτή η πρόταση προσπαθεί να νομιμοποιήσει το ψευδοκράτος με το να το παρουσιάζει ως να είναι ο κάτοχος των περιουσιών των Τ/κ που έχει δήθεν το δικαίωμα να τις ανταλλάξει με τις ε/κ περιουσίες», σημείωσε.

    Ο κ. Χριστοφίδης είπε ακόμη, διαβάζοντας το χαιρετισμό του Προέδρου, ότι οι προτάσεις που καταθέτει η ε/κ πλευρά στις διαπραγματεύσεις, βρίσκονται απολύτως στα πλαίσια της συμφωνημένης βάσης λύσης. «Είναι προτάσεις που στηρίζονται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, στο διεθνές και ευρωπαϊκό Δίκαιο και στις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι προτάσεις που στηρίζονται σε αρχές και είναι ρεαλιστικές», πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 16 November 2010 - 10:29:14 UTC