Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [02] ΥΠΑΜ - ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ
  • [03] ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Τη συνέχιση της συζήτησης για την οικονομία, αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, εστιάζοντας σε δύο άξονες που σχετίζονται με άμεσα μέτρα και με τριετές πρόγραμμα συγκράτησης και μείωσης των κρατικών δαπανών. Στη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο Χριστόφια συμμετείχαν από πλευράς ΑΚΕΛ ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Αντρος Κυπριανού, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Κατσουρίδης και ο Εκπρόσωπος Τύπου Σταύρος Ευαγόρου. Από πλευράς ΔΗΚΟ, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν, ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Εκπρόσωπος Τύπου Φώτης Φωτίου. Συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ``έγινε μια καλή συζήτηση, πολύ παραγωγική, σε ένα εποικοδομητικό κλίμα. Συμφωνήθηκε η συνέχιση αυτής της συζήτησης και αυτή η συζήτηση θα περιλαμβάνει δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με τα άμεσα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν αναφορικά με την οικονομία. Ο δεύτερος έχει να κάνει με την ανάγκη καταρτισμού ενός τριετούς προγράμματος που θα έχει ως στόχο τη συγκράτηση και τη μείωση των κρατικών δαπανών``. Πρόσθεσε ότι ``θα συναντηθούμε εντός των ημερών, τα οικονομικά επιτελεία των δύο κομμάτων μαζί με το οικονομικό επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών, του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών, έτσι ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ο διάλογος``. Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ``θέλουμε να είμαστε σε θέση το συντομότερο δυνατό να έχουμε τα άμεσα μέτρα``,

    Σε ερώτηση αναφορικά με τη στάση που τήρησε ο Πρόεδρος Χριστόφιας στη συνάντηση, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ``το στίγμα είναι ότι χρειάζεται συνεργασία και συναίνεση``, προσθέτοντας ότι ``η συνέχιση της συζήτησης δείχνει ότι με καλή θέληση υπάρχει προοπτική να ολοκληρωθεί αυτός ο διάλογος με ένα θετικό τρόπο``. ``Αλλωστε, έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι η οικονομία είναι μια εθνική υπόθεση, που χρειάζεται και συναίνεση και καλή θέληση, έτσι ώστε να μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια ζητήματα, τα οποία είναι σημαντικά για την ίδια οικονομία``, σημείωσε. Ερωτηθείς εάν ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες άλλων κομμάτων, ο κ. Στεφάνου συνέστησε ``να επικεντρωθούμε σε αυτό που κάνουμε τώρα και βλέπουμε μετά``.

    [02] ΥΠΑΜ - ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ

    Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για προληπτικούς, κυρίως, λόγους, θα παραμείνει για μερικές ημέρες ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, ο οποίος μεταφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας με ασθενοφόρο, ύστερα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε και πόνο στην πλάτη. Ο Υπουργός Αμυνας υποβάλλεται αυτή τη στιγμή σε ιατρικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά σήμερα.

    Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο του Υπουργείου Αμυνας Αλίκη Στυλιανού, ο Υπουργός Αμυνας ενώ βρισκόταν στο σπίτι του γύρω στις 8:50 το πρωί και μιλούσε στο Γ΄ Πρόγραμμα ραδιοφώνου του ΡΙΚ, ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και πόνο στην πλάτη. Χωρίς να έχει ολοκληρώσει την συζήτηση στο ραδιόφωνο, ο Υπουργός έκλεισε το τηλέφωνο.

    Λίγο αργότερα κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Σύμφωνα με την κ. Στυλιανού, ο Υπουργός Αμυνας «είναι καλά και νιώθει ευδιάθετος». Ο κ. Παπακώστας μετά τις 9 το πρωί επρόκειτο να μεταβεί στην Πάφο για εκδηλώσεις που διοργανώνονται ανήμερα της ημέρας του Αρχάγγελου Μιχαήλ, Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου.

    [03] ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

    Η Τουρκία και τα κατεχόμενα αποτελούν μέρος της διαδρομής των δικτύων μεταφοράς παράνομων μεταναστών στις ελεύθερες περιοχές, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Πέτρος Καρεκλάς. Σε χαιρετισμό του σε συνέδριο επανεκπαίδευσης των αποφοίτων της Εθνικής Ακαδημίας του FBI (Ευρωπαϊκού Τμήματος), που πραγματοποιείται στη Λεμεσό με θέμα τις προκλήσεις από τη νόμιμη και παράνομη μετανάστευση, ο κ. Καρεκλάς αναφέρθηκε και στην ανάγκη της επιτυχούς ενσωμάτωσης των μεταναστών, καθώς αυτό θα μείωνε την εγκληματική δραστηριότητα και τη βία που συνδέεται με την μετανάστευση. Ο κ. Καρεκλάς αναφέρθηκε στην κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου συνεπεία της τουρκικής εισβολής και πρόσθεσε ότι λόγω της κατοχής οι κυπριακές αρχές δεν εξασκούν αποτελεσματικό έλεγχο στα κατεχόμενα.

    ``Πρέπει να τονιστεί ότι μαζί με την Τουρκία, οι κατεχόμενες περιοχές είναι μέρος της διαδρομής που χρησιμοποιείται από τους διακινητές που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυβέρνηση``. Ο ΓΔ του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Οπως είπε, η γεωγραφική θέση της Κύπρου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων την καθιστά ``ένα σημαντικό σύμμαχο στον αγώνα κατά του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος``.

    Ο ρόλος της Κύπρου κατά του διεθνούς εγκλήματος, συνέχισε, αναβαθμίζεται από το γεγονός ότι η Κύπρος βρίσκεται σε περιοχή, όπου δεν υπάρχει πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Οπως είπε, το κυπριακό Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, λαμβάνει και υλοποιεί όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από αυτές τις προκλήσεις. Παράλληλα, ο κ. Καρεκλάς είπε ότι το Υπουργείο αναγνωρίζει επίσης τις νομικές πτυχές της μετανάστευσης που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την κοινωνική συνοχή. Οπως σημείωσε, η Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος μέλος της ΕΕ, επιδιώκει και υλοποιεί τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 8 November 2010 - 12:29:23 UTC