Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΜΜΕ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΣΣΕ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΜΟΥΦΤΗΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΜΜΕ

    Αυτό που επιβάλλεται να γίνει είναι η συνεργασία και η κοινή δράση πάνω σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο όλων των εμπλεκομένων φορέων για καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σε ομιλία του την Τρίτη στην τελετή έναρξης του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου ``Terrorism and Electronic Media``, ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε ακόμη ότι καθοριστικός παράγοντας για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι η εξάλειψη των κοινωνικών συνθηκών και αιτίων που την προκαλούν και την εκτρέφουν, η κοινωνική ανισότητα και καταπίεση, η φτώχεια, η πείνα και η έλλειψη δημοκρατίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

    ``Αυτό που επιβάλλεται να γίνει είναι η συνεργασία και η κοινή δράση πάνω σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο όλων των εμπλεκομένων φορέων για καταπολέμηση της τρομοκρατίας``, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, τονίζοντας ότι ``υπάρχει επίσης ανάγκη συνεργασίας και αλληλοενημέρωσης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των διωκτικών αρχών.``

    Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την τρομοκρατία στις διάφορες μορφές της ως ``μάστιγα που απειλεί το σύγχρονο κόσμο και τον κοινωνικό ιστό``, με τη δολοφονία αθώων πολιτών στα τυφλά, τα τρομοκρατικά κτυπήματα να αποτελούν ``έγκλημα κατά της ανθρωπότητας``.

    ``Η απώλεια ανθρωπίνων ζωών και η καταστροφή κτιριακών

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Καταφθάνει τη Τετάρτη στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασαντ για διήμερη επίσημη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αλ Ασαντ θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 4 και 5 Νοεμβρίου και θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του.

    Κατά την επίσκεψή του, ο Πρόεδρος της Συρίας θα έχει, μεταξύ άλλων, χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριο Καρογιάν, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τη Δήμαρχο Λευκωσίας Ελένη Μαύρου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Αναφέρεται, επίσης, ότι οι Πρόεδροι της Κύπρου και της Συρίας θα υπογράψουν διμερείς συμφωνίες και θα απευθύνουν χαιρετισμό σε Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας με τη σύζυγό του θα παραθέσουν επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Συρίας και της συζύγου του, καταλήγει η ανακοίνωση.

    [03] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Την καθολική και έντονη διαμαρτυρία της Βουλής των Αντιπροσώπων και την πρόθεσή της να καταγγείλει τη συμπεριφορά του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα αρμόδια όργανα της ΚΣΣΕ, εξέφρασε σε δηλώσεις του την Τρίτη ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν.

    «Πριν από την επίσκεψη του κ. Τσαβούσογλου στην Κύπρο», είπε ο κ. Καρογιάν, «η αντιπροσωπεία της Βουλής στη ΚΣΣΕ κατέστησε σαφές στον Πρόεδρο της Συνέλευσης ότι δεν θα έπρεπε να πραγματοποιήσει συναντήσεις με «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους», αφού μια τέτοια «ενέργεια θα παρέπεμπε σε κρατική οντότητα του παράνομου καθεστώτος».

    Ο κ. Τσαβούσογλου, πρόσθεσε, «διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία ότι δεν θα προέβαινε σε οποιαδήποτε ενέργεια εκτός των πλαισίων της νομιμότητας», ενώ επίσης παρά το γεγονός ότι «αρχικά είχε προτείνει την αναχώρησή του από την Κύπρο μέσω κατεχομένων, μετά από ενέργειες δικές μου, καθώς και της Κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ, συμφώνησε να αναχωρήσει διά του νομίμου αεροδρομίου Λάρνακας».

    [04] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΣΣΕ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΜΟΥΦΤΗΣ

    Αίτημα για συντήρηση του κατεχόμενου Μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα και για να επιτραπεί η επιστροφή ενός ηγουμένου και τριών μοναχών στην, επίσης, κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα, υπέβαλε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ΙΙ κατά τη διάρκεια συνάντησης στρογγυλής τραπέζης που είχε σήμερα στο Λήδρα Πάλας με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Τ/κ θρησκευτικό ηγέτη Μεχμέτ Εμίν Γελτεκίν.

    Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος εισηγήθηκε να επιτραπεί στους Χριστιανούς Ορθόδοξους να μπορέσουν να συντηρήσουν τους ναούς τους στα κατεχόμενα, για να του απαντήσει εκπρόσωπος του ΕΒΚΑΦ, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση και ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου στον ε/κ Τύπο, πως θα προτιμούσε να δει το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα να καταστρέφεται παρά να επιδιορθώνεται από το ΕΒΚΑΦ.

    «Ως μέλος της διοίκησης του ΕΒΚΑΦ θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιδιορθώσουμε και να αναστυλώσουμε τα μνημεία και τους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς στο βορρά στην αρχική τους κατάσταση», είπε ο εκπρόσωπος του ΕΒΚΑΦ.

    Αναφέρθηκε στο σχέδιο αναστύλωσης του Μοναστηριού που ετοιμάστηκε από το Πανεπιστήμιο Πάτρας, λέγοντας πως αυτό εγκρίθηκε από το ΕΒΚΑΦ, που επιθυμεί την υλοποίησή του.

    «Εχουμε κάνει αίτηση για να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους για να υλοποιήσουμε αυτό το σχέδιο και μόλις εξασφαλίσουμε αυτούς τους πόρους θα προχωρήσουμε στην αναστύλωσή του όπως ήταν αρχικά», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΕΒΚΑΦ.

    Από την πλευρά του, ο κ. Τσαβούσογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κοινή συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ΙΙ και τον Τ/κ θρησκευτικό ηγέτη Μεχμέτ Εμίν Γελτεκίν, καθώς και την εκτίμησή του για την παρουσία τους σε αυτή τη συνάντηση.

    Είπε πως μια από τις προτεραιότητές του ως Προέδρου της ΚΣΣΕ είναι η ενίσχυση των διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού διαλόγου στην Ευρώπη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 2 November 2010 - 18:29:13 UTC