Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-09-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ - ΕΠΟΠΤΕΙΑ
  • [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ - ΤΡΙΜΕΡΗΣ
  • [03] ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ - ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • [04] ΚΟΕ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ

  • [01] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ - ΕΠΟΠΤΕΙΑ

    Την τελική του έγκριση, σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσει σε θεμελιώδεις αλλαγές, στο τρόπο εποπτείας των τραπεζών, των χρηματαγορών και των ασφαλιστικών εταιριών, από το 2011 και μετά, έδωσε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Με βάση το νέο πακέτο πανευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής εποπτείας, θα συσταθούν τρεις νέες Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές (ΕΕΑ) οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες εποπτικές επιτροπές.

    Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών, η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων και η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αγορών και Αξιών.

    Η κάθε μία απ` αυτές θα εποπτεύει, αντιστοίχως, τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρίες και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων και των οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας

    Πρόκειται, παράλληλα, να συσταθεί Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου (ΕΣΣΚ) που θα είναι αρμόδιο για τον έλεγχο και την παροχή προειδοποίησης σε περιπτώσεις συσσώρευσης κινδύνων στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Οπως διευκρινίσθηκε, κατά την σχετική συζήτηση, τόσον από τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ Ντιντιέρ Ρεϊντέρς, όσον και από τον αρμόδιο Κοινοτικό Επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ, το νέο αυτό σύστημα θα παρέχει καλύτερη προστασία, ώστε να μην επαναληφθούν περιπτώσεις όπως η κρίση στην τράπεζα Fortis, η απαγόρευση ανοιχτών πωλήσεων στη Γερμανία και οι απώλειες των κατόχων ασφαλειών ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της κατάρρευσης της Equitable Life.

    Το νέο σύστημα θα ενισχύσει, ακόμη, την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και θα παράσχει μεγαλύτερη προστασία στους επενδυτές

    Οι ευρωβουλευτές, υιοθετώντας τις σχετικές προτάσεις, φάνηκαν αποφασισμένοι, να μην επιτρέψουν να εμφανισθεί, στο μέλλον, μία καινούργια οικονομική κρίση, όμοια ή ανάλογη μ` αυτήν που ταλανίζει, ακόμη και σήμερα, τις ευρωπαϊκές οικονομίες και έφερε τους Ευρωπαίους, αντιμέτωπους με προβλήματα που, λίγα χρόνια πριν, φαίνονταν αδιανόητα.

    Παρά, λοιπόν, τις σκληρές αντιδράσεις, από χώρες που έχουν ισχυρά τραπεζοπιστωτικά συστήματα, να μην υπάρξει μία πανευρωπαϊκή ομπρέλα προστασίας των συναλλαγών ανά την Ευρώπη, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε το Ψήφισμα, με το οποίο προβλέπεται το ακριβώς αντίθετο.

    Τη δημιουργία, δηλαδή, κανόνων και των κατάλληλων εργαλείων, έτσι ώστε να υπάρξει μία πανευρωπαϊκή εποπτεία του χρηματοπιστωτικού τομέα σ` όλη την Ευρώπη.

    Με την απόφαση τους οι ευρωβουλευτές, έβαλαν τέλος στο μέχρι τώρα οξύμωρο γεγονός, η Ευρώπη να έχει ενιαία χρηματοπιστωτική αγορά και να μην έχει ενιαία εποπτεία.

    Εξαιτίας αυτής της αντίφασης, επεσήμαναν οι ευρωβουλευτές, η οικονομική κρίση που ξέσπασε στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρήκε ευάλωτη την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική αγορά, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε οικονομίες, ανάπτυξη και απασχόληση.

    Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, χαρακτήρισε ως ιστορική την σχετική συμφωνία και υποστήριξε ότι, από τις αρχές του 2011, η Ευρώπη θα έχει ένα μοντέλο εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα, ανάλογο με τις ανάγκες των ευρωπαϊκών τραπεζών και ικανό να προκαταλάβει ενδεχόμενες κρίσεις.

    [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ - ΤΡΙΜΕΡΗΣ

    Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν και τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης, κληθείς να σχολάσει αναφορές των τουρκοκυπριακών ΜΜΕ ότι αναμένεται τριμερής συνάντηση του Μπαν με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον κ. Ερογλου.

    Ο κ. Χριστοφίδης είπε πως «τέτοιο ενδεχόμενο δεν έχει καν συζητηθεί στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ».

    Ο Πρόεδρος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ως αρχηγός κράτους, ως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν είναι δυνατόν στα πλαίσια της παρουσίας του Προέδρου ως αρχηγού κράτους στη Νέα Υόρκη να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση, ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης.

    «Αυτό το θέμα έχει εγερθεί από τον κ. Ερογλου και στο παρελθόν. Ηταν γνωστή η τοποθέτηση της δικής μας της πλευράς και σίγουρα δεν βοηθά σε τίποτε η επαναφορά συνεχώς του ίδιου σεναρίου περί συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Ερογλου στη Νέα Υόρκη», επεσήμανε.

    [03] ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ - ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Στον τομέα της ναυτιλίας, η Κύπρος ``πρωτοπορεί άμεσα και κατέχει εξέχουσα θέση στον παγκόσμιο στόλο``, αναφέρει σε μήνυμα της για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, προσθέτοντας ότι ``η προώθηση του ναυτικού επαγγέλματος στους νέους είναι άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου``.

    ``Το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας ενθαρρύνει τους νέους να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα ως αξιωματικοί και συντονίζει και οργανώνει τις εξετάσεις εισαγωγής των νέων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού στην Ελλάδα, όπου η φοίτηση είναι δωρεάν. Βοηθά, επίσης, στην εργοδότησή τους μετά την αποφοίτηση από τις σχολές``, σημειώνει.

    Προσθέτει ότι, ``στο πλαίσιο της προώθησης του ναυτικού επαγγέλματος, η Κύπρος έχει χρησιμοποιήσει στο έπακρο το σύστημα φορολογίας της ως κίνητρο προσέλκυσης των νέων στο επάγγελμα του ναυτικού`` και συγκεκριμένα ``τα εισοδήματα των ναυτικών από την υπηρεσία τους στα κυπριακά ή άλλα κοινοτικά πλοία απαλλάσσονται εντελώς από το Φόρο Εισοδήματος``.

    Η κ. Μαρκουλλή σημειώνει ότι σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας είναι ``να τονίσει τον σημαντικό και ζωτικό ρόλο της ναυτιλίας σήμερα και την αδιαμφισβήτητη ανάγκη για ασφαλείς και καθαρές θάλασσες``.

    [04] ΚΟΕ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ

    Με 54 αθλητές, με στόχο τη καλύτερη δυνατή διάκριση που προσδιορίζεται στην κατάκτηση περισσότερων μεταλλίων από κάθε άλλη διοργάνωση, θα συμμετάσχει η Κύπρος στους 19ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Νέο Δελχί από τις 3 14 Οκτωβρίου 2010.

    Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ενόψει των 19ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων τίμησε σήμερα αθλητές που τις δύο τελευταίες δεκαετίες κατέκτησαν μετάλλιο σε Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για τους ΧΙΧ Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, καθώς και για την απονομή «Ηθικών Αμοιβών (παρασήμων) , στην παρουσία του Υπατου Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο Ashok Kumar, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ουράνιος Ιωαννίδης είπε πως ένοιωσαν την ανάγκη να καλέσουν σήμερα και να έχουν μαζί τους αυτούς που τις δύο τελευταίες δεκαετίες αναδείχθηκαν νικητές στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, αφενός, όπως ανέφερε, «για τους προβάλουμε ως παραδείγματα στους νέους πρωταθλητές μας για να γίνουν `πολλώ κάρρονες τούτων` και αφετέρου για να τους απονέμουμε το δίκαιο έπαινο για τις νίκες τους».

    Η ΚΟΕ τίμησε τους Φανή Θεοφάνους, Αντώνη Ανδρέου, Χρίστο Κουρτέλλα, Αντώνη Νικολαϊδη, Κώστα Στρατή, Γιώργο Αχιλλέως, Αντρη Ελευθερίου, Γιώργο Σακέλλη, Λουϊζα Θεοφάνους, Ανδρέα Αγγλου, Μάριο Χατζηανδρέου (ήταν ο πρώτος που πήρε για την Κύπρο μετάλλιο σε Κοινοπολιτειακούς Αγώνες), Μιχάλη Λουκά, Κυριάκο Ιωάννου, Ηρόδοτο Γιωργαλλά, Χριστόδουλο Χριστοδουλίδη, Αρούτ Παρσεκιάν και Ρούτικ Καζαντζιάν.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 22 September 2010 - 17:29:13 UTC