Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-09-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΦΙΞΗ - ΔΗΛΩΣΗ
  • [02] ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗ
  • [03] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ - ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
  • [04] ΚΟΕΑΣ - ΚΟΙΝΟ-ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • [01] ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΦΙΞΗ - ΔΗΛΩΣΗ

    Μήνυμα προς όλους ότι το Κυπριακό παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, αποσκοπεί να δώσει η διήμερη επίσκεψη του Ελληνα ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα, όπως και ο ίδιος δήλωσε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

    Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, ο κ. Δρούτσας είπε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του, θα εργαστεί μαζί με τους συνεργάτες του, ώστε να λυθεί το Κυπριακό και επιτέλους να πέσει το τελευταίο τείχος της Ευρώπης.

    Oπως δήλωσε ο κ. Δρούτσας, «είναι ιδιαίτερη χαρά και νιώθω και ιδιαιτέρως συγκινημένος που βρίσκομαι στην Κύπρο. Είναι η πρώτη μου επίσκεψη μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου. Είναι για μένα αυτονόητη πράξη να επισκεφθώ την Κύπρο. Είναι μια επίσκεψη με ιδιαίτερο συμβολισμό, αποσκοπεί στο να δώσουμε το μήνυμα προς όλους, προς τον Κυπριακό ελληνισμό αλλά και προς κάθε τρίτο ότι το Κυπριακό παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας».

    Πρόσθεσε ότι «το είπαμε από την αρχή και το εννοούμε, και πιστεύω ότι το έχουμε αποδείξει τους τελευταίους μήνες με πράξεις και όχι μόνο με λόγια, ότι η Ελλάδα είναι δίπλα στην Κύπρο, δίπλα στον kυπριακό λαό».

    Ανέφερε ότι η έλευσή του στην Κύπρο «φέρνει και άλλο ένα μήνυμα, το μήνυμα της ενότητας, το μήνυμα συνεργασίας, συντονισμού, νομίζω είναι απαραίτητα όλα αυτά για να πετύχουμε τον στόχο μας».

    Ο κ. Δρούτσας έκανε και μια προσωπική αναφορά κατά τη διάρκεια της δήλωσης του.

    «Γεννήθηκα στην Κύπρο, στη Λευκωσία, παιδί πέντε χρονών έζησα και εγώ

    την τραγωδία της εισβολής. Η Κύπρος είναι βαθιά μέσα στην καρδιά μου, την νιώθω, και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι κατά την θητεία μου θα

    καταβάλω κάθε προσπάθεια προσωπικά αλλά με τη βοήθεια όλων των συνεργατών μου και όλων των υπηρεσιών του ΥΠΕΞ της Ελλάδας, για να

    πετύχουμε επιτέλους την εξεύρεση λύσης για το Κυπριακό, να ενώσουμε πάλι την Κύπρο μας προς όφελος όλων των νομίμων κατοίκων της,

    επιτέλους να πέσει το τελευταίο τείχος της Ευρώπης». Ο κ. Δρούτσας έφθασε στην Κύπρο λίγο μετά τις 2μμ με το ελληνικό Προεδρικό αεροσκάφος.

    Το απόγευμα, ο κ. Δρούτσας θα έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Την Πέμπτη, ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β.

    Ο κ. Δρούτσας θα αναχωρήσει από την Κύπρο με ειδική πτήση για την Αθήνα αύριο.

    [02] ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗ

    Δύο ολοήμερες συναντήσεις με το περιουσιακό στο επίκεντρο τους άρχισαν και συνεχίζουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

    Οπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας μετά την τελευταία συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη στις 3 Σεπτεμβρίου, η κάθε πλευρά είχε προβεί σε προφορική κατάθεση των γενικών θέσεων της επί του περιουσιακού.

    Αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης θα αρχίσει αναλυτική συζήτηση για το περιουσιακό.

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, είχε δηλώσει ότι τα Ηνωμένα Εθνη προσβλέπουν στην έναρξη των εντατικών συνομιλιών για την επίτευξη προόδου.

    [03] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ - ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

    Αύξηση 4,1% στις 792, σημείωσε ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις Δημοτικές Αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις κατά τον Ιούνιο του 2010, σε σύγκριση με το Μάιο του ίδιου έτους.

    Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα 225,3 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 3,86 εκ. ευρώ, ενώ το συνολικό εμβαδόν ανήλθε στις 255,0 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

    [04] ΚΟΕΑΣ - ΚΟΙΝΟ-ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

    Με πολυμελή ομάδα, που θα αποτελείται από 16 αθλητές/τριες, θα εκπροσωπηθεί ο στίβος στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Νέο Δελχί των Ινδιών από τις 3 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ, μπροστάρηδες της κυπριακής αποστολής θα είναι ο αργυρός παγκοσμιονίκης του ύψους στο Βερολίνο Κυριάκος Ιωάννου και η 8η παγκοσμιονίκης και φέτος 6η στην Ευρώπη στα 200μ. Ελένη Αρτυματά, με στόχο των αθλητών τριών την καλύτερη δυνατή διάκριση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 8 September 2010 - 13:29:16 UTC