Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-09-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΗΡΩΔΕΙΟ - ΝΕΦΕΛΕΣ
  • [02] ΝΕΟΓΝΑ - ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΗΡΩΔΕΙΟ - ΝΕΦΕΛΕΣ

    «Κάποτε έκαιγαν βιβλία, σήμερα καίνε μυαλά». Η φράση ενός έφηβου με «πράσινα παπούτσια», στο τέλος της παράστασης Νεφέλες του Αριστοφάνη, που ανέβασε ο ΘΟΚ στο Ηρώδειο το βράδυ της Κυριακής ανοίγοντας την αυλαία των εμβληματικών εκδηλώσεων για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και του Ελληνα ομολόγου του Κάρολου Παπούλια, συγκλόνισε το κοινό, με τον «πιτσιρικά» να κλέβει την παράσταση και το μονόλογο του να προκαλεί ρίγη συγκίνησης στο κοινό φέρνοντας το κείμενο στο σήμερα.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας ευχαρίστησε από τη μεριά του τους εκπροσώπους της ελληνικής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσία, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, για την οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «ακόμα μαχόμεθα».

    «Ευχαριστώ βαθύτατα στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας τις

    ελληνικές κυβερνήσεις και το λαό της Ελλάδας ολόκληρο για τη συμπαράσταση και την συμπαράταξη σε αυτό τον αγώνα», είπε

    χαρακτηριστικά ο Δ. Χριστόφιας, προσθέτοντας «είμαι σίγουρος ότι τελικά πού να πάει η αλληλοκατανόηση και η ανεκτικότητα θα νικήσει και

    στην Κύπρο». Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι «είναι καιρός να κάνουμε το πραγματικά μεγάλο θαύμα να αναπτυχθούμε τόσο πολύ πολιτισμικά και εμείς και οι γείτονες μας που στο τέλος της μέρας πραγματικά να υπάρξει αλληλοανοχή, ενότητα λαού κράτους, θεσμών και να γίνει η Κύπρος γέφυρα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας, μεταξύ των λαών της περιοχής γέφυρα μεταξύ της ΕΕ, των φίλων αραβικών λαών και του Ισραήλ».

    [02] ΝΕΟΓΝΑ - ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ

    Η πορεία της ανάρρωσης των τεσσάρων βρεφών που μολύνθηκαν με σαλμονέλα είναι ικανοποιητική και εκτός κινδύνου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Ανδρέας Χατζηδημητρίου. «Πάμε καλά και θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε μέχρι τέλος καλά», σημείωσε ερωτηθείς για την κατάσταση των νεογνών που γεννήθηκαν σε ιδιωτική κλινική της Πάφου και μεταφέρθηκαν στο Μακάρειο Νοσοκομείο της Λευκωσίας όταν μολύνθηκαν με σαλμονέλα.

    Ο δρ Χατζηδημητρίου ανέφερε ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις είχαν ήδη προγραμματιστεί και έγιναν από της εισαγωγής των μωρών στο Νοσοκομείο. «Κάποιες από αυτές έχουν βγει. Αυτές όμως που θα αποδείξουν και θα επιβεβαιώσουν αυτά που την Παρασκευή το πρωί μας είχε πει έτσι ως πρώτη εκτίμηση ο μικροβιολόγος, θα επιβεβαιωθούν σήμερα. Πρόκειται για καλλιέργειες που χρειάζονται χρόνο», πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «οι πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις είχαν συνηγορήσει υπέρ του ότι η γαστρεντερίτιδα αυτή στα νεογέννητα πιθανόν να οφείλεται στο μικρόβιο της σαλμονέλας». Ο δρ Χατζηδημητρίου είπε πως το μικρόβιο πιθανόν να προήλθε από κάποιον εκ των εργαζομένων στην κλινική.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 6 September 2010 - 9:29:39 UTC