Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-09-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας προτίθεται να συγκαλέσει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία εκκρεμεί, δήλωσε την Τετάρτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι οι θέσεις της ε/κ πλευράς στο περιουσιακό είναι καλά γνωστές και δεν είναι ανάγκη κάποιοι να επιχειρούν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως κάτι γίνεται πίσω από τις πλάτες των πολιτικών δυνάμεων.

    Σε παρατήρηση ότι κάποια κόμματα έχουν ζητήσει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ``ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πει ότι θα τοποθετήσουμε ξανά, θα δώσουμε τις γενικές μας γραμμές στο περιουσιακό και θα τις συζητήσουμε, και αυτές οι γραμμές, αυτές οι θέσεις, είναι πολύ γνωστές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις``.

    ``Τις έχουμε συζητήσει αρκετές φορές στο Εθνικό Συμβούλιο. Εχουν συζητηθεί και στην υποεπιτροπή που έχει δημιουργηθεί για το θέμα του περιουσιακού, για αυτό δεν είναι ανάγκη ορισμένοι να επιχειρούν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως κάτι γίνεται πίσω από τις πλάτες των πολιτικών δυνάμεων. Κάθε άλλο``, είπε ο κ. Στεφάνου.

    Πρόσθεσε ότι ``από εκεί και πέρα, το Εθνικό Συμβούλιο σύντομα θα συνέλθει σε συνεδρία, ο Πρόεδρος θα συγκαλέσει αυτή τη συνεδρία, και έτσι και αλλιώς εκκρεμεί αυτή η συνεδρία, η οποία θα γινόταν στα μέσα Αυγούστου και έχει αναβληθεί, και αυτή η συνεδρία θα ολοκληρώσει τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει``.

    Ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα κατάθεσης νέων προτάσεων στο περιουσιακό, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ``ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρος``.

    Οσον αφορά τη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ``η συνάντηση αυτή είναι στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων και επαφών που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον ΟΗΕ και τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ``.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Εάν οι δύο ηγέτες καταφέρουν να βρουν κάποιες σημαντικές συγκλίσεις στο περιουσιακό, αυτό θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ στο Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    Ο κ. Ντάουνερ είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, είπε ότι τα ΗΕ προσβλέπουν στη επόμενη απευθείας συνάντηση την Παρασκευή, αλλά κυρίως, προσβλέπουν στις δύο ολοήμερες συναντήσεις των δύο ηγετών που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα. «Θα είναι μια ενδιαφέρουσα περίοδος όταν θα συζητήσουμε το περιουσιακό ζήτημα», είπε.

    Ερωτηθείς αν αναμένει και από τους δύο ηγέτες να καταθέσουν προτάσεις στο περιουσιακό κατά τη διάρκεια των ολοήμερων συναντήσεων, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι αυτό εναπόκειται στους δύο ηγέτες να πουν το πώς θα χειριστούν τις συνομιλίες.

    «Αυτό που μπορούμε να πούμε δημοσίως, είναι ότι εμείς (ΗΕ) επιθυμούμε πολύ οι δύο πλευρές να συνεχίσουν να εργάζονται και να προχωρούν στο περιουσιακό ζήτημα», είπε ο κ. Ντάουνερ σημειώνοντας ότι «εάν μπορέσουν να εξαντλήσουν το περιουσιακό ζήτημα και να βρουν κάποιες σημαντικές συγκλίσεις, τότε αυτό θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Ελπίζουμε αυτό που θα συμβεί τις επόμενες δέκα ημέρες, να συμβάλει προς αυτή τη κατεύθυνση», κατέληξε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 1 September 2010 - 19:29:11 UTC