Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-08-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΙ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟΕΛ - ΟΜΟΝΟΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΙ

    Συνάντηση με τα μέλη των Κεντρικών Συμβουλίων της ΠΟΜΑΚ και της ΠΣΕΚΑ είχε την Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στο πλαίσιο της 23ης Συνεδρίας των Κεντρικών Συμβουλίων ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ και του Ε Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΠΟΜΑΚ, που πραγματοποιούνται στη Λευκωσία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των αποδήμων για το Κυπριακό, τις πρόσφατες εξελίξεις σε συνάρτηση και με την πορεία των απευθείας συνομιλιών αλλά και τη διαμόρφωση του διεθνούς πολιτικού σκηνικού.

    Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προβλήθηκε ολιγόλεπτο φιλμάκι παραγωγής ΡΙΚ για την ιστορία του Κυπριακού.

    Κατά την προσέλευση τους στο Προεδρικό, οι εκπρόσωποι των αποδήμων κατέθεσαν στεφάνια στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ που βρίσκεται στο προαύλιο του Προεδρικού. Στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωπος της ΠΟΜΑΚ, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και ο πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ Χρίστος Καραολής.

    Τη συνάντηση ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσε στους απόδημους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγος του Ελση στους κήπους του Προεδρικού.

    Στη δεξίωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων υπουργοί της κυβέρνησης, πρέσβεις, και εκπρόσωποι κομμάτων.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε την Τετάρτη ότι οι πολιτικές δυνάμεις και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στα πλαίσια του Εθνικού Συμβουλίου, θα πρέπει μέσα από το διάλογο να καταλήξουν σε μια ελάχιστη, έστω, ενότητα, έχοντας υπόψη τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

    Κάλεσε επίσης όλους να προσπαθήσουν έτσι ώστε οι τόνοι να κρατηθούν σιωπηλοί και να μην δημιουργούνται συνεχώς εστίες διαφωνίας και διαφορετικών τοποθετήσεων.

    Ο κ. Στεφάνου έκανε αναφορά στη χθεσινή ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο συνέδριο των Αποδήμων, σημειώνοντας ότι δίνει το στίγμα της πολιτικής του σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό.

    Ανέφερε ότι ο Πρόεδρος «έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε σταθερές παραμέτρους της πολιτικής της ε/κ πλευράς που δεν είναι σημερινές, έχουν μια ιστορία πίσω τους, όπως ιστορία έχει πίσω του και το Κυπριακό. Δεν είναι τώρα που αντιμετωπίζουμε το Κυπριακό. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ως σταθερές παραμέτρους τον στόχο της λύσης στο Κυπριακό που είναι διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, μια συμφωνία συμβιβασμό που έγινε το 1977, επαναβεβαιώθηκε το 1979 και έχει υιοθετηθεί από τον ΟΗΕ, και καθοδηγεί την δική μας την πλευρά αλλά και τον ΟΗΕ στις προσπάθειες επίτευξης λύσης, έχει αναφερθεί στην μέθοδο λύσης του Κυπριακού, των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού που είναι ο δικοινοτικός διάλογος».

    [03] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟΕΛ - ΟΜΟΝΟΙΑ

    Την Ισπανική Χετάφε αντιμετωπίζει την Πέμπτη στις 8 ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, στον επαναληπτικό αγώνα για το Γιουρόπα Λίγκ, που στον πρώτο αγώνα στη Μαδρίτη, ο ΑΠΟΕΛ είχε ηττηθεί με 1-0 και για την πρόκριση στους ομίλους απαιτείται ανατροπή αυτού του αποτελέσματος στη Λευκωσία.

    Στο Χαρκίβ της Ουκρανίας βρίσκεται από την Τετάρτη το απόγευμα η ποδοσφαιρική ομάδα ανδρών της Ομόνοιας, η αντιμετωπίζει την Πέμπτη την ουκρανική Μέταλιστ για τον επαναληπτικό αγώνα των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

    Στις 7:30 περίπου το βράδυ της Τετάρτης, ο προπονητής της Ομόνοιας Τάκης Λεμονής έδωσε συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για ανατροπή του 0-1 με το οποίο η ομάδα του έχασε από τη Μέταλιστ την περασμένη εβδομάδα στο ΓΣΠ Λευκωσίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 26 August 2010 - 9:29:59 UTC