Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-08-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΙΡΛΑΝΔΟΥ ΠΡΕΣΒΗ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΝΕΡΓΙΑ
  • [03] ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΣΟΔΑ
  • [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΠΡΟΚΡΙΣΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΙΡΛΑΝΔΟΥ ΠΡΕΣΒΗ

    Στο εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ιρλανδίας, στη συνεργασία σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αλλά και στη βούληση για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ιρλανδίας, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Κύπρο Πάτρικ Σκάλιον.

    Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε εκτενώς το νέο Ιρλανδό Πρέσβη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις απευθείας συνομιλίες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο τελευταίο πακέτο προτάσεων που κατέθεσε.

    Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο κ. Σκάλιον ανέφερε ότι η Ιρλανδία και η Κύπρος διατηρούν εδώ και πολλά χρόνια στενούς και φιλικούς δεσμούς.

    Πρόσθεσε ότι οι δεσμοί των δύο χωρών ενδυναμώθηκαν κατά την Ιρλανδική Προεδρία της ΕΕ το 2004 όταν η Κύπρος προσχώρησε στην ΕΕ και αργότερα στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας πως αυτή η νέα σχέση που αναπτύχθηκε με την προσχώρηση της Κύπρου στην ΕΕ παρέχει μεγαλύτερες ευκαιρίες για στενή συνεργασία μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

    Ο Ιρλανδός Πρέσβης τόνισε ακόμη ότι η ιρλανδική κυβέρνηση εκτιμά ιδιαίτερα την υποστήριξη της Κύπρου στις προσπάθειες για εξεύρεση διαρκούς και ειρηνικής λύσης στο πρόβλημα της Βόρειας Ιρλανδίας.

    Αναφερόμενος στη συμμέτοχη Ιρλανδών στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο κ. Σκάλιον είπε ότι η κυβέρνηση της Ιρλανδίας είναι περήφανη για το ρόλο που έχουν διαδραματίσει στη Δύναμη από το 1964.

    Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Ιρλανδός Πρέσβης είπε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την εν εξελίξει διαδικασία διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της αποστολής καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και να ενθαρρύνει την πρόοδο για επίτευξη δικοινοτικού διζωνικού ομόσπονδου κράτους σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

    Εξέφρασε τέλος την ελπίδα της ιρλανδικής κυβέρνησης οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν σε συνολική και διαρκή λύση στο Κυπριακό.

    Στην τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων παρέστησαν ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης και η Διευθύντρια Εθιμοτυπίας Ιωάννα Μαλλιώτη.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΝΕΡΓΙΑ

    Μείωση, για πρώτη φορά εντός του 2010, κατέγραψε τον Ιούλιο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο του 2010 μειώθηκε κατά 337 πρόσωπα ή 1,4%, στα 23.218 πρόσωπα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

    Με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Ιουλίου του 2010, ανήλθε στα 22.899 πρόσωπα, σημειώνοντας αύξηση 4.910 προσώπων ή 27,3%, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2009.

    Η αύξηση αποδίδεται κυρίως, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, στους τομείς του εμπορίου (αύξηση 829 ανέργων), των κατασκευών (αύξηση 657), της δημόσιας διοίκησης (αύξηση 624), της μεταποίησης (αύξηση 496), των ξενοδοχείων και εστιατορίων (αύξηση 486), της εκπαίδευσης (αύξηση 264), της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (αύξηση 244), καθώς επίσης και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας όπου σημειώθηκε αύξηση 756 ανέργων.

    [03] ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΣΟΔΑ

    Σε 195,3 εκ. ευρώ σε σύγκριση με 175,4 εκ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου ανήλθαν τα έσοδα από τον τουρισμό το μήνα Ιούνιο 2010, με βάση τα αποτελέσματα της Ερευνας Ταξιδιωτών, την οποία δημοσιοποίησε χτες η Στατιστική Υπηρεσία. Ποσοστιαία, τα έσοδα, κατά το φετινό Ιούνιο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2009, σημείωσαν αύξηση 11,4%.

    Για την περίοδο Ιανουαρίου Ιουνίου 2010, τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε 578,3 εκ. ευρώ σε σύγκριση με 565,8 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009 σημειώνοντας αύξηση 2,2%.

    Εξάλλου, σύμφωνα με σχετικούς πίνακες, την Κύπρο επισκέφτηκαν τον Ιούνιο του 2010 συνολικά 877.958 τουρίστες σε σχέση με 883.002 τον Ιούνιο του 2009, με τους περισσότερους από αυτούς να προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο (132.893), τη Ρωσία (36.770) και τη Σουηδία (15.249).

    Οι τουρίστες με τη μεγαλύτερη μέση διάρκεια παραμονής στην Κύπρο τον ίδιο μήνα προέρχονταν από τις ΗΠΑ (14,3 μέρες), την Ιταλία (10,8 μέρες) και το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία (10,3 μέρες).

    Την ψηλότερη κατά κεφαλή δαπάνη ανά ημέρα παραμονής, παρουσίασαν οι τουρίστες από την Ελβετία (105,3 ευρώ), το Βέλγιο (103,4 ευρώ) και το Ισραήλ (101, 5 ευρώ). Οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο που επισκέφτηκαν την Κύπρο τον Ιούνιο κατέγραψαν 64, 5 ευρώ κατά κεφαλή δαπάνη ανά ημέρα παραμονής, οι Ρώσοι 91 ευρώ και οι Σουηδοί 75,9 ευρώ.

    [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΠΡΟΚΡΙΣΗ

    Την πρόκρισή του στον τρίτο γύρο του τουρνουά του Legg Mason Tennis Classic της Ουάσινγκτον εξασφάλισε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής, κερδίζοντας τον Αργεντινό Χοράσιο Ζέμπαλος, 52ο στην παγκόσμια κατάταξη με 2-0 σετ [7-6 (7-3), 7-6 (7-5)].

    Ο Κύπριος αντισφαιριστής θα αντιμετωπίσει πλέον τον Ουκρανό Ιλια Μαρτσένκο, 73ο στην παγκόσμια κατάταξη, με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.

    Ο αγώνας του Παγδατή με τον Μαρτσένκο είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη στις 23:30.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 5 August 2010 - 11:29:21 UTC