Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-07-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΕ
  • [02] ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΕ

    Στη Σύνοδο των Συμβουλίων Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συμμετάσχει ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 26 Ιουλίου.

    Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα ασχοληθεί με τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, τα Δυτικά Βαλκάνια και, ειδικότερα, με το θέμα του Κοσσυφοπεδίου. Θα συζητηθεί, επίσης, η κατάσταση στο Ιράν, στην Ινδία, στη Βραζιλία, στην Κιργιζία, στη Γεωργία, στην Κούβα και στο Σουδάν.

    Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος της βελγικής προεδρίας και θα συζητηθούν τρόποι υλοποίησης των οδηγιών του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Θα γίνει, επίσης, προετοιμασία του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου 2010 καθώς και της Υπουργικής Διάσκεψης που θα ασχοληθεί με το θέμα της προσχώρησης της Ισλανδίας στην ΕΕ, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η εναρκτήρια συνεδρία των διαπραγματεύσεων.

    [02] ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

    Υπογράφηκαν το Σάββατο τα συμβόλαια συνεργασίας του Ινστιτούτου Κύπρου με την Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Με τον τρόπο αυτό επισημοποιήθηκε η ήδη υπάρχουσα πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων.

    Η συμφωνία προβλέπει την από κοινού διοργάνωση ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Οι επιστημονικοί τομείς στους οποίους επικεντρώνεται η συμφωνία περιλαμβάνουν ψηφιακές βιβλιοθήκες, μελέτη, καταγραφή και οπτικοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Η επισημοποίηση της συμφωνίας αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις κοινές ερευνητικές προσπάθειες των δύο ιδρυμάτων και ιδιαίτερα την προσπάθεια εξασφάλισης ανταγωνιστικών κονδυλίων.

    Η τελετή υπογραφής των συμβολαίων έλαβε χώρα στην Οικία Επάρχου Πάφου, η οποία μετά την πρόσφατη ανακαίνισή της, αποτελεί πλέον τη διοικητική έδρα του Ινστιτούτου στην Πάφο.

    Εκ μέρους του Ινστιτούτου Κύπρου τη Συμφωνία υπέγραψε ο Πρόεδρός του Κώστας Παπανικόλας και εκ μέρους της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, ο Διευθυντής της αλλά και μέλος του Συμβουλίου του Ινστιτούτου Κύπρου Ismail Serageldin.

    Στη τελετή παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή ενώ ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις και σχολιασμός των προοπτικών της διευρυνόμενης συνεργασίας ανάμεσα στα δύο ιδρύματα από τον καθηγητή Ismail Serageldin, Διευθυντή της Νέας Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας και τον καθηγητή Edouard Brezin, Πρόεδρο του Συμβουλίου του Ινστιτούτου Κύπρου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 24 July 2010 - 11:29:13 UTC