Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-06-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΓ ΟΗΕ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ - ΣΧΟΛΕΙΟ
  • [03] ΥΠΕΞ - ΤΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΡΩΣΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΓ ΟΗΕ

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια είχε τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτερχεϊμ.

    Προσβλέπω στο συνεχή διάλογο με τον Πρόεδρο Χριστόφια, δήλωσε η κ. Μπάτερχεϊμ, μιλώντας μετά τη συνάντηση.

    «Είναι η πρώτη μου μέρα στην Κύπρο. Είχα μια εξαιρετική συνάντηση με την αυτού εξοχότητα κ. Χριστόφια και προσδοκώ σε ένα συνεχή διάλογο μαζί του», είπε και πρόσθεσε πως μόλις έχει αναλάβει τα νέα της καθήκοντα ως Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ και σύμβουλος του Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    «Προσβλέπω στην παρουσία μου στην Κύπρο», κατέληξε η κ. Μπάτερχεϊμ.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ - ΣΧΟΛΕΙΟ

    Τη διαβεβαίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα, διεκδικητικότητα και ρεαλισμό και θα αξιοποιήσει κάθε πιθανότητα για να λυθεί το Κυπριακό, έδωσε στους μαθητές, δασκάλους και εγκλωβισμένους που παρίσταντο στην τελική γιορτή του Δημοτικού Σχολείου στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Χριστόφια, Βάσος Γεωργίου. ``Να λυθεί με ένα λογικό συμβιβασμό, από τον οποίο να προέλθει μια βιώσιμη και λειτουργική λύση ώστε όλοι μας να ζήσουμε σε συνθήκες σταθερότητας, ασφάλειας και ελευθερίας``. Η δική μας θέληση για λύση είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη, τόνισε στο χαιρετισμό του, που ανέγνωσε ο κ. Γεωργίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    ``Αν η άλλη πλευρά, και κυρίως η Τουρκία, επιδιώκει πραγματικά μια βιώσιμη λύση θα φανεί από τις θέσεις που θα κατατεθούν στο τραπέζι των συνομιλιών. Θα φανεί αν η επιθυμία λύσης που εκφράζεται με λόγια μπορεί να μετουσιωθεί σε πράξη``. Θέλουμε να πιστεύουμε, συνέχισε, ότι θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες σε πνεύμα δημιουργικό ώστε να επιτύχουμε μια αποδεκτή για όλους συμβιβαστική λύση το συντομότερο δυνατόν. ``Εμείς είμαστε πανέτοιμοι για ένα λογικό και υπό τις περιστάσεις δίκαιο συμβιβασμό``. Αν η τουρκική πλευρά μετακινηθεί από ορισμένες μη ρεαλιστικές θέσεις της μπορούμε να φθάσουμε σε λύση το συντομότερο δυνατόν, πρόσθεσε δίδοντας το μήνυμα σε όσους εμπλέκονται στο Κυπριακό, και κυρίως όσους έχουν επιρροή, να στραφούν προς την Τουρκία η οποία εδώ και 36 χρόνια κατέχει παράνομα ένα μεγάλο μέρος της πατρίδας μας παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες του λαού μας.

    ``Πρέπει να πεισθεί η Τουρκία και ορισμένοι κύκλοι στην τουρκοκυπριακή κοινότητα ότι μια λογική διευθέτηση η οποία θα είναι βιώσιμη και λειτουργική είναι προς το συμφέρον όλων μας``.

    Σημείωσε ότι στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου η εκπαίδευση των παιδιών παρουσιάζει τις ιδιομορφίες και δυσκολίες της. Υπερνικά όμως - είπε - η αγάπη για μόρφωση και τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζονται τόσο με τη βοήθεια του κράτους όσο και με την επίδειξη καλής θέλησης από όλους.

    [03] ΥΠΕΞ - ΤΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού θα μεταβεί την Τρίτη στη Δανία, όπου την Τετάρτη, 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, Πολωνίας, Δανίας και Κύπρου, που θα αναλάβουν την κοινή 18μηνη Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Τρίο Προεδρίας) από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 μέχρι και το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις προετοιμασίες για την ανάληψη της Προεδρίας καθώς και τις επιδράσεις της εφαρμογής της Συνθήκης της Λισαβόνας στο ρόλο της Προεδρίας.

    Θα γίνει επίσης ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στο θέμα της ευρωπαϊκής πολιτικής γειτονίας.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΡΩΣΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Με στόχο την προβολή της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου με τη διεξαγωγή σχετικών σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα αύριο Τρίτη και στο Ροστόβ την Πέμπτη, μεταβαίνει στη Ρωσία επιχειρηματική αποστολή, που διοργανώνει το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ. Επικεφαλής της αποστολής, είναι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην αποστολή θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) και Πρόεδρος του Κυπρο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Φειδίας Πηλίδης, καθώς και εκπρόσωποι από 23 κυπριακές επιχειρήσεις. Παράλληλα, κατά τις επισκέψεις στις δύο πόλεις θα γίνουν επαφές των εκπροσώπων των κυπριακών επιχειρήσεων με εκπροσώπους αντίστοιχων επιχειρήσεων της Ρωσίας.

    Ο κ. Πασχαλίδης θα συμμετάσχει στο σεμινάριο στη Μόσχα, όπου θα αναφερθεί στο ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον της Κύπρου και στα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει αναφορικά με την προσέλκυση επενδύσεων, τη δραστηριοποίηση εταιρειών και την παροχή υπηρεσιών. Ο Υπουργός Εμπορίου, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα έχει την ευκαιρία να προβάλει, επίσης, το ποιοτικό τουριστικό προϊόν της Κύπρου, αλλά και να συζητήσει με τους Ρώσους συμμετέχοντες για τις προοπτικές που προσφέρονται για επενδύσεις στην Κύπρο.

    Στο περιθώριο του σεμιναρίου στη Μόσχα, ο Υπουργός Εμπορίου θα έχει την Τρίτη χωριστές συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Georgi Petrov, τον Επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Μόσχας Georgi Muratov και με άλλους Ρώσους αξιωματούχους. Επίσης, προγραμματίζεται να παραχωρήσει συνεντεύξεις τόσο στην εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta όσο και στο ρωσικό ραδιοσταθμό Mayk.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 14 June 2010 - 17:29:14 UTC