Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-05-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ
  • [02] ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗ
  • [03] ΟΜΟΝΟΙΑ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    Συνεχίζεται σήμερα για τέταρτη μέρα η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

    Η συνεδρία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή αλλά αναβλήθηκε λόγω βεβαρυμμένου προγράμματος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Στη συνεδρία συμμετέχουν εκ μέρους του ΑΚΕΛ οι Αντρος Κυπριανού και Νίκος Κατσουρίδης, του ΔΗΣΥ οι Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου, του ΔΗΚΟ οι Μάριος Καρογιάν και Γιώργος Κολοκασίδης, του ΚΣ ΕΔΕΚ οι Γιαννάκης Ομήρου και Βάσος Λυσσαρίδης, του Ευρωπαϊκού Κόμματος οι Δημήτρης Συλλούρης και Ρίκκος Ερωτοκρίτου, του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών οι Ιωάννα Παναγιώτου και Ντίνος Πασπαλλίδης, καθώς και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

    [02] ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗ

    Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν την Κυριακή την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας με 110 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία υπό μορφή δανείων. Τα 80 δισ. ευρώ θα δοθούν διμερώς από τις χώρες της ευρωζώνης με επιτόκιο περίπου 5%, ενώ τα υπόλοιπα 30 δισ. θα καλυφθούν από το ΔΝΤ.

    Στη συνεδρίαση ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, εξέφρασε την ετοιμότητα της Κύπρου να καταθέσει άμεσα την συνεισφορά της για οικονομική στήριξη της Ελλάδας με το ποσό των 60,6 εκατομμυρίων, που έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και από το τη Βουλή των Αντιπροσώπων

    Οι Υπουργοί Οικονομικών ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με τις ελληνικές αρχές και ενέκριναν το «πακέτο» στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

    Οπως επισήμανε ο Πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η πρώτη δόση θα δοθεί στην Ελλάδα πριν από τις 19 Μαΐου, ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ενώ οι άλλες δόσεις θα αποδεσμεύονται σταδιακά υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι στόχοι που καθορίστηκαν και συμφωνήθηκαν με την ελληνική κυβέρνηση για τη δημοσιονομική εξυγίανση.

    [03] ΟΜΟΝΟΙΑ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ

    Με μια τρίτη νίκη επί του ``αιωνίου`` της αντιπάλου, η Ομόνοια Λευκωσίας φόρεσε την Κυριακή το στέμμα της πρωταθλήτριας ύστερα από επτά χρόνια.

    Με γκολ του Στάθη Αλωνεύτη (17ο λεπτό) οι ``πράσινοι`` κέρδισαν χθες Κυριακή με 1-0 τον ΑΠΟΕΛ, κατακτώντας και μαθηματικά τον 20ο πρωτάθλημα στην ιστορία του σωματείου, μία αγωνιστική πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

    Την ίδια ώρα στο Τσίρειο Απόλλων και Ανόρθωση έμεναν στην λευκή ισοπαλία, αφήνοντας ανοικτή την μάχη για τη δεύτερη θέση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 3 May 2010 - 9:29:14 UTC