Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-04-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
  • [02] ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  • [03] ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ

  • [01] ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

    Δεν θα μεταβεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε στον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

    Σε συνάντηση που είχε ο Μητροπολίτης Πάφου μαζί με τον Χωρεπίσκοπο Χύτρων Λεόντιο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, του πρόσφερε τα δώρα, τα οποία επρόκειτο να προσφέρει ο ίδιος ο Μακαριότατος στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο λέγοντάς του «ο Μακαριότατος είπε να μην πάρουμε τα δώρα πίσω. Είναι αυτά που θα σας προσέφερε ο ίδιος».

    Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε στην κυπριακή αντιπροσωπεία να περάσει καλά στην Κωνσταντινούπολη, έστω και χωρίς τον Μακαριότατο. «Ελπίζω να μιλήσει η Πόλη στη ψυχή σας», ανέφερε, ενώ απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Πάφου είπε: «Να μεταφέρετε σε όλο τον κυπριακό λαό τις ευχές και την ευλογία της μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και την ιδιαίτερη ευχή μας για το πρόβλημα που ταλανίζει και ταλαιπωρεί επί αρκετά χρόνια τη μεγαλόνησο και την εκκλησία της».

    Ο Πατριάρχης ευχήθηκε την καλύτερη δυνατή λύση στο Κυπριακό, λειτουργική και βιώσιμη. «Αυτό ευχόμεθα πάντοτε», πρόσθεσε, «για την ειρηνική συνύπαρξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, όπως και στο παρελθόν, και η Εκκλησία της Κύπρου να είναι πάντοτε φορέας ειρηνικών μηνυμάτων και διαγγελμάτων».

    [02] ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    Εχουν δοθεί οδηγίες στον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στις Βρυξέλλες για να ζητήσει νομική συμβουλή από τη Νομική Υπηρεσία του Συμβουλίου κατά πόσο η μονογραφηθείσα αεροπορική συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Τουρκίας συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και εάν τυχόν πρόνοιες της θα μπορούν να θεωρηθούν ως διάκριση έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με την Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

    Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας ``Ο Φιλελεύθερος`` για οριζόντια αεροπορική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, η οποία υπογράφηκε στις 25 Μαρτίου του 2010, η κ. Μαρκουλλή είπε ακόμη ότι κύριο θέμα συζήτησης της προγραμματισμένης συνάντησης της στις 21 Απριλίου, στις Βρυξέλλες, με τον Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι αυτή η συμφωνία για να πάρουμε, όπως είπε, ``και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλες τις διαβεβαιώσεις ότι τίποτα σε αυτή τη συμφωνία δεν βλάπτει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας``.

    ``Αν η Νομική Υπηρεσία (του Συμβουλίου) μας διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε σε αυτή τη συμφωνία η οποία να αποτελεί διάκριση σε βάρος της Κυπριακής, πιστεύουμε ότι θα μπορεί να προχωρήσει αυτή η συμφωνία και εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία θα ζητήσουμε να ενεργοποιήσουμε διατάξεις που περιέχονται προς όφελος της Δημοκρατίας``, είπε η κ. Μαρκουλλή, προσθέτοντας ότι απαίτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ``να συμπεριληφθεί στη συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ, όπως ήταν και η πρόθεση μας το 2005, η μονογραφηθείσα συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Κυπριακής Δημοκρατίας το Νοέμβριο του 1963``.

    [03] ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ

    Η 18η Απριλίου έχει καθοριστεί, τα τελευταία χρόνια, ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα των Δικαιωμάτων των Ασθενών, μέσα στο πλαίσιο της οποίας οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών σκοπεύει στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών για τη σημασία των δικαιωμάτων των ασθενών και την ευθύνη όλων για την εξασφάλιση της τήρησής τους. Η προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα διασφάλισης του επιπέδου φροντίδας για την υγεία των πολιτών και, γενικότερα, της διασφάλισης των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για το λόγο αυτό, η κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε τον περί της Κατοχύρωσης και της Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ασθενών Νόμο του 2004.

    Δικαιώματα όπως η προστασία της υγείας με κατάλληλα μέτρα πρόληψης και θεραπευτική φροντίδα για κάθε ασθενή, η αξιοπρεπής μεταχείριση στην παροχή υπηρεσιών υγείας και η απαγόρευση δυσμενών διακρίσεων, συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Ταυτόχρονα, η κατοχύρωση των δικαιωμάτων της πληροφόρησης, της εμπιστευτικότητας και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής του ασθενούς, της συγκατάθεσής του και της συμμετοχής του σε ερευνητικές ή πειραματικές θεραπείες, απαντούν σε κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας, διασφαλίζοντας, παράλληλα, ευαίσθητες πτυχές των προσωπικών δεδομένων του κάθε πολίτη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 17 April 2010 - 13:29:12 UTC