Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-04-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
  • [02] ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    Για τις Βρυξέλλες και ακολούθως την Κωνσταντινούπολη αναχωρεί την Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυστόστομος.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, την Τρίτη το πρωί ο Μακαριώτατος θα μεταβεί στην έδρα της ΕΕ, όπου θα παραστεί και θα χαιρετίσει την επίσημη εναρκτήρια τελετή του σεμιναρίου, το οποίο διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κύπρου στην Ενωση, σε συνεργασία με την Επιτροπή Εκκλησίας και Κοινωνίας του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, με θέμα «Θρησκευτικές ελευθερίες και ιεροί χώροι στη Δημοκρατία της Κύπρου».

    Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα τελεί υπό την υψηλή προστασία του τέως Προέδρου του σώματος, Χανς Γκερτ Πέτερινγκ και υπό την αιγίδα της Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους, οι οποίοι και θα το προσφωνήσουν. Σε αυτό θα μιλήσουν, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Αντιπρόσωπος των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Antranik Ashdjian, ο Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στην ΕΕ, Χωρεπίσκοπος Νεαπόλεως, Πορφύριος, ο Διευθυντής της Επιτροπής Εκκλησίας και Κοινωνίας του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών Αιδεσιμολογιώτατο Rοdiger Noll και ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών στην Κύπρο, Youssef Soueif.

    [02] ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Ιστορική χαρακτηρίζουν την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου 16ου στην Κύπρο τον ερχόμενο Ιούνιο, τόσο η Καθολική όσο και η Ορθόδοξη εκκλησία στην Κύπρο.

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην Αρχιεπισκοπή των Καθολικών, (Μαρωνιτών και Λατίνων) δόθηκε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης του Ποντίφικα από τις 4 μέχρι τις 6 Ιουνίου.

    Ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών στην Κύπρο, Ιωσήφ Σουέιφ, είπε ότι η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου «είναι ένα μεγάλο και σημαντικό γεγονός για την πρόσφατη ιστορία της Κύπρου και μια χειρονομία αγάπης και ειρήνης». Ανακοινώνοντας το πρόγραμμα του Ποντίφικα ανέφερε ότι θα αφιχθεί την Παρασκευή, 4 Ιουνίου, στο αεροδρόμιο της Πάφου, όπου θα μεταβεί για προσκύνημα και οικουμενική προσευχή στη Στήλη του Αποστόλου Παύλου, στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής Χρυσοπολίτισσας στην Πάφο. Το Σάββατο, 5 Ιουνίου, ο Πάπας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο, θα έχει συνάντηση με την καθολική κοινότητα στην Κύπρο στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη, ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

    Την Κυριακή, 6 Ιουνίου, το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία στο Αθλητικό Στάδιο Ελευθερία στη Μακεδονίτισσα. Μετά την απαγγελία της Προσευχής του Αγγέλου, ο Πάπας θα παραδώσει ένα αντίγραφο του ``Instrumentum Laboris``, που είναι το Κείμενο Εργασίας για την Ειδική Συνέλευση για τη Μέση Ανατολή της Συνόδου των Επισκόπων, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη τον ερχόμενο Οκτώβριο, σε κάθε μέλος του Ειδικού Συμβουλίου της Συνόδου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 12 April 2010 - 13:29:18 UTC