Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΓΕΤΕΣ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΠΑΦΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟ ΝΕΚΡΟΣ

  • [01] ΗΓΕΤΕΣ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Πραγματοποιείται σήμερα νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

    Η συνάντηση άρχισε στις 10 το πρωί και θα πραγματοποιείται στην επίσημη οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν.

    Σε δηλώσεις μετά την προηγούμενη συνάντηση ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ Αλεξάντερ Ντάουνερ ανέφερε ότι κατά τη σημερινή συνάντησή τους οι δυο ηγέτες θα συνεχίσουν τη συζήτηση τους πάνω στο θέμα της οικονομίας, ενώ θα συζητήσουν, επίσης, και θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί άοκνα για την επίτευξη του εφικτού στο Κυπριακό και για ανακοπή της αναζήτησης του ευκταίου, που μας οδήγησε από το κακό στο χειρότερο, όπως είπε, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή όπως εντός της προεδρικής του θητείας επιτύχει τη λύση που θα επανενώνει την πατρίδα μας.

    Σε χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 60χρόνων από την ίδρυση του Λυκείου Νεοκλέους, του όποιου είναι απόφοιτος, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «έχω πάρει εντολή από τον κόσμο να χειριστώ την τραγωδία του τόπου μας», και υποσχέθηκε στους συναποφοίτους του «άοκνες προσπάθειες, δουλειά και πάλι δουλειά, κυνήγι του εφικτού και αποτροπή της συνέχισης του κυνηγίου του ευκταίου» που, όπως υπέδειξε, «μας έχει οδηγήσει από το κακό στο χειρότερο».

    «Ευγενικοί οι στόχοι του ευκταίου, αλλά ως ευκταίο αποδείχθηκε πάρα πολλές φορές μη εφικτό και δεν διδασκόμαστε από την πικρή πείρα μας», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    «Εύχομαι και ελπίζω κάποια στιγμή, στηριγμένοι σε αρχές και οδηγούμενοι από τον πόθο και το πάθος να επανενωθεί αυτός ο τόπος, να συζήσουμε με τους Τ/κ συμπατριώτες μας, ως νοικοκύρηδες στη δική μας πατρίδα, αποκρούοντας την κατοχή και τις όποιες ξένες επεμβάσεις, χαρούμενοι και ευτυχισμένοι», είπε στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    [03] ΠΑΦΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟ ΝΕΚΡΟΣ

    Το θάνατο αστυνομικού της Λιμενικής Αστυνομίας, Ανδρέα Γεωργίου, 30 χρόνων από τη Λεμεσό, επιβεβαίωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, σε διάσκεψη Τύπου στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, αναφορικά με την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για ανεύρεση της συζύγου Ρώσου, το σκάφος των οποίων ναυάγησε λίγο έξω από το λιμανάκι της Πάφου.

    Οπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Κατσουνωτός, ο Γεωργίου, ο οποίος ήταν νυμφευμένος χωρίς παιδιά, διακρινόταν για το ήθος και την προσφορά του στην Λιμενική Αστυνομία.

    Εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της Αστυνομίας προς την οικογένεια του εκλιπόντος, προσθέτοντας ότι η Δύναμη θα αναλάβει όλα τα έξοδα της κηδείας η οποία θα γίνει μετά τη νενομισμένη νεκροψία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 16 March 2010 - 10:29:19 UTC